Ako prebieha vyšetrenie zraku u ročného dieťaťa?
Mile mamicky, vie mi niekto napisat ako prebieha vysetrenie u ocneho lekara ak ide o rocne dieta?
Ide o to ze syn ma podla mna od narodenia bledozlte bielko na 1 oku a na druhom oku ma bielu/ priesvitnu bodku. Pre istotu chcem aby sa na to pozrel odbornik, len ci to vysetrenie tak male dieta vydrzí. Dakujem
Ked bude ako tak spolupracovat, tak ano. My sme boli s malym, nakvapkali kvapky na rozsirenie zreniciek, maleho na kolena a presli sme vsetky pristroje, co mali. U nas bolo podozrenie, ze mu "uteka" ocko od par mesiacov.
@klarka0002 Strašne jedným slovom.
Na Kramároch balia do plachty ( môžeš odmietnuť) ,ale ty drzíš dieťa, sestrička mu otvára oko a doktorka nad ním šermuje s prístrojom, pri niektorých vyšetreniach ho môžeš mať na kolenách, niečo musí ležať. Záleží asi aj aké vyšetrenie, keď budú rozkvapkavat 2, 3 krát pred vyšetrením tak to už majú tie deti dosť v tejto fáze a nie ešte spolupráca pri vyšetrení. Väčšina bežných očných ti tak malé dieťa ani nevyšetrí, od 3 a niekde až od 6 rokov berú. Treba s obvolať kde vás vezmú.
Držím palce nech to dobre zvládnete.
@klarka0002 Nase dieta bolo velmi zive tak som si to nevedela predstavit ze ako tam bude bez pohnutia sediet. Prve vysetrenie sme mali ked mal asi 6 mesiacov a doktor ho zabavil. Trvalo to dlhsie, ale dalo sa. A potom dalsie asi 2x do roka. Bud mi sedel na kolenach, alebo aj sam na tej stolicke. Neskor ked bol vacsi som pustila na telefone nejake video a to ho drzalo v klude. Ale tak ja nezijem na Slovensku. Ale hadam uz aj tam su sukromne ocne ambulancie kde by to malo byt na urovni.
To balenie do plachty a zapasenie znie hrozne.
@klarka0002 Nase dieta bolo velmi zive tak som si to nevedela predstavit ze ako tam bude bez pohnutia sediet. Prve vysetrenie sme mali ked mal asi 6 mesiacov a doktor ho zabavil. Trvalo to dlhsie, ale dalo sa. A potom dalsie asi 2x do roka. Bud mi sedel na kolenach, alebo aj sam na tej stolicke. Neskor ked bol vacsi som pustila na telefone nejake video a to ho drzalo v klude. Ale tak ja nezijem na Slovensku. Ale hadam uz aj tam su sukromne ocne ambulancie kde by to malo byt na urovni.
To balenie do plachty a zapasenie znie hrozne.
Dakujem za vsetky odpovede. Tak podla vsetkeho to moj syn este nezvladne. Este prehodnotím. Ale ak to nie je akutny stav asi pockam kym bude vacsi a spolupracujuci aby z toho nemal traumu.
Dakujem za vsetky odpovede. Tak podla vsetkeho to moj syn este nezvladne. Este prehodnotím. Ale ak to nie je akutny stav asi pockam kym bude vacsi a spolupracujuci aby z toho nemal traumu.
@klarka0002 Nehcela som ťa vydesiť, ale realita je že tie komplet vyšetrenia nebudú príjemné v žiadnom veku. No keď je problém s očkami treba ísť a nečakať. Ani dvoj ani trojročnému sa mu to páčiť nebude. Pediater to už asi skúmal, keď to má od narodenia, ten ťa neposlal na očné? Ešte doktorka Elizova má súkromnú ambulanciu, vraj má dobrý prístup k malým deťom.
Na vyšetrenie zabudne .Najprv sa vždy pozerá bez rozkvapkania na kolenách, možno vám bude stačiť to vyšetrenie, že ho len pozrú.

Záleží od lekára. Nám vyšetrovali zrak v narkóze. 6m