icon

Ako predísť chirurgickému zákroku s problémom predkožky?

xlucia
4. nov 2011

mladsi bude mat v januari 3 roky a este sa mu neda stiahnut predkozka. zatial to nemal zapalane, a ked cika, tak je to normalny prud, nebalonkuje, ani zatial nemal ziadne problemy.
no a nasa detska dr. mi tvrdi, dnes sme u nej boli, ze toto vie vyriesit jedine detsky chirurg, a musi to byt este v predskolskom veku.
ja k chirurgovi ale odmietam ist, ved nema ziadne problemy. a myslim ze ma este min. 2 roky cas.
starsi problemy mal, teda viem ako to vyzera ked nejde curat, alebo ked sa mu deformuje pindur, alebo su opakovne zapaly. tam som vedela ze treba jednat aj sme to riesili na kramaroch operacne. zial inak sa nedalo.
ale teraz sa mi to zda predcasne, moja skusenost je, chirurg reze co sa da... apropo, mame ist k Vojtkovi, a ja o nom nemam dobre chyry.poznateho?
ake mate skusenosti vy?
a ak ste to neriesii u chirurga, tak ako inak alternativne?

Strana
z2
richardcs
15. mar 2012

@soni76 dobrý večer mate určite pravdu,kortikoidové masti pomáhajú,ale je tazké povedať čo pomáha viac,kortikoid v masti?masť samotná,alebo pomalé acitlivé stahovanie predkožky,ktorú masť zjemní a zvláčni?ano su študie napr so Škandinávia a so Španielska,ktoré hovoria ža masť pomáha u 90% chlapcov s fimozou.Ale ja sa pýtam či pri tých štúdiach robili aj liečbu druhej skupiny chlapcov s *Placebom-s obyčajnou masťou a či porovnali účinnosť oboch
skupín.Za normálnych okolností ak by bol efekt mastí výrazne pozitívny v prospech kortikoidových mastí by sa mala študia s etických dôvodov zastaviť-aby sa tej druhej skupine chlapcov nebrala možnosť na správnu liečbu
Neviem či exzistujú nejaké velké študie na tuto prblematiku,nie som urolog.A ano máte pravdu niekedy sme mi chirugtovia a aj urologovia velmi hrr do operácie aj ked nieje nevyhnutná.Ja by so si syna len tak rezať nenechal
a ani násilne preťahovanie predkožky nemá opodstatnenie.Operácia len v prísne indikovaných prípadoch ked zlyháva liečba konzervatívna-to jest mastičky,alebo cvičenie s predkožkou.Aj podla študií asi 10%chlapcov na mastričky s obsahom kortikoidov nereaguje a aj po takejto liečbe je doporučovanie pravidelné preťahovanie predkožky
doležité je nič nerobiť nasilu,nič nerobiť s bolesťou a nebodaj s krvou.A netreba dovoliť takéto manipulácie ani žaidnemu lekárovi!

kukucka26
6. jan 2013

@xlucia mojmu nesla vobec no za 1 mesiac pravidelne kupanie a viac a viac stahovanie nie na silu pokial dieta nejavilo bolest a krasne samo povolilo chce to cas teraz mame 2 mesiace a mame krasneho pipika , s týým 2 rocnym som bola na stiahnutie ako pisu no uz nikdy viac ide to ak samo doma len ako pisem cas cas cas

Strana
z2