Ako prekonať strach bábätka z lekárov?
Ahojte mamičky, chcela by som poprosiť o radu, máme 5 mesačnú dcérku a čím je staršia tak má stále väčší strach z lekárov. Keď sme v čakárni, môže k nej prísť hocikto bez problémov, no akonáhle vstúpime do ordinácie začne strašne plakať. Nezaberá už ani najmilšia hrkalka ani fľaša s mliekom.
@janie7 nespravis s tym nic 🙂 je to babatko ..moja tam tiez stale plače
@janie7 vyrastie z toho😉ja som tak vrestala odmalička až do školského veku, že mame radili, aby sme prisli až ku koncu ordináciách hodín, pretože som vystrašila celu čakáreň🙈doteraz si pamatam, ako ma mama vždy za odmenu brala do cukrárne, aj napriek tomu vrieskaniu😁snáď to u vas prejde rychlo a je to iba take obdobie. Neporadila som, ale držím palce.
@janie7 vyrastie z toho😉ja som tak vrestala odmalička až do školského veku, že mame radili, aby sme prisli až ku koncu ordináciách hodín, pretože som vystrašila celu čakáreň🙈doteraz si pamatam, ako ma mama vždy za odmenu brala do cukrárne, aj napriek tomu vrieskaniu😁snáď to u vas prejde rychlo a je to iba take obdobie. Neporadila som, ale držím palce.
@portret7 no pediatrička ju očkovala tak, že mi bola na rukách a iba vtedy neplakáva. Len ma mrzí to, že ona po návšteve lekára chytá hysterický plač aj doma a strháva sa zo sna, no na druhý deň je zase všetko v poriadku. Zrejme treba vážne len počkať kým vyrastie, akurát nás čaká ale jedno sono kde musí byť kľudná, tak to spolieham na doktorku, že to nieako spolu dáme🙏🏻 Ďakujem krásne za povzbudenie.
@janie7 takto sme my od 3,5 mes. , musia vyrásť
@portret7 no pediatrička ju očkovala tak, že mi bola na rukách a iba vtedy neplakáva. Len ma mrzí to, že ona po návšteve lekára chytá hysterický plač aj doma a strháva sa zo sna, no na druhý deň je zase všetko v poriadku. Zrejme treba vážne len počkať kým vyrastie, akurát nás čaká ale jedno sono kde musí byť kľudná, tak to spolieham na doktorku, že to nieako spolu dáme🙏🏻 Ďakujem krásne za povzbudenie.
@janie7 je to neprijemne, ale urcite to date. Takych deti je vela, lekari su na to zvyknuti. Skus jej zobrat novu hracku, ktora ju zaujme a daj jej ju tesne pred vstupom. Mozno to nepomoze, ale za pokus to stoji.
Tak to si ešte dlho počkáš.
@janie7 Čuduješ sa? Prežila tam traumu a zakaždým sa jej to vracia. Tebe by ako bolo chodiť na miesto, kde ti niekto ublížil? Nič viac, nič menej. Nie, strach neprekoná, kým tam bude na nej páchané niečo, čo si neželá alebo ju bolí.
Zaruku -cim bude starsia to bude lepsie -nemas.
Lebo starsie dieta ca 5r si viac uvedomuje.
Moja bola opak, kym bola malinka nic .Teraz bude mat 7r , vsetko je ok kym sa nespomenie ihla…..
Jezis, ale ved ihly sa bojim aj ja. Doteraz to mam tak, ze ked idem na ockovanie alebo na odber krvi, som zosrata este den predtym a keby to nebola hanba v mojom veku, tak tiez sa tam rozplacem 🙂
Moje obe deti plakali/placu. Rocna dcera sa tiez rozplace vzdy pri vstupe do ordinacie, nemusia ju ani ockovat, staci, ze na nu pozrie pani doktorka. Syn uz je starsi (ma 8), tak uz pri obycajnom vysetreni neplace. Ale ked vie, ze sa ide ockovat, place tiez este predtym, nez vobec vojdeme do budovy. Syn plakaval kedysi aj v lekarni. Ale ze uplne hystericky zachvat odmala. Potom, uz ked vedel rozpravat, tak mi povedal, ze sa boji sochy, ktora je v jednej lekarni u nas v meste. A ked bol este starsi, tak mi vysvetlil, ze sa bal aj v ostatnych lekarnach, lebo ze co ak tam tiez za nim pride ta socha.

@janie7 je to ešte len bábätko pre boha 🙈