icon

Ako pripraviť dcéru na kardiologické vyšetrenie?

3. dec 2025

Ahoj baby! Boli ste niektorá so staršou dcérou na detskej kardiológii? Potrebujem sa opýtať, ako ju na vyšetrenie pripraviť, čo sa tam robí, či je pri vyšetrení možné ponechať si spodnú bielizeň, vrátane podprsenky. Dcérka sa dosť hanbí. Ďakujem

anonym_de3227
3. dec 2025

na kardio ju bude lekár počúvať - takže do podrs. , možno spravia EKG

jaja1979
3. dec 2025

@anonym_autor mojej dcére lekárka robila sono srdca bez podprsenky, ležala vyzlečená od pol pása hore. Mala tam plentu, ale verím, že je to dievčatám nepríjemné. Lenže inak sa to vyšetriť nedá.

autor
3. dec 2025

Ideme, že má nízky tlak a točí sa jej hlava.

viestta
3. dec 2025

Zoberie anamnezu, popucuva, sestricka spravi EKG, doktor(ka) spravi aj USG. Asi tu podprsenku bude musiet dat na chvilu dole. Hlavne sa jej spytat ci tam mas byt s nou alebo mozes sa vzdialit.

kiki68
3. dec 2025

Bude sono a EKG. Mozno pocas sono pojde dole podprsenka. Inak jej pradlo urcite zostane. Natocit EKG je easy.

anonym_510941
3. dec 2025

moja ma 11, a ma tieto vysetrenia rada, takze sa urcite nema coho bat, trva to len chvilu

janickadr
3. dec 2025
@anonym_autor

Ideme, že má nízky tlak a točí sa jej hlava.

@anonym_autor Na nizky tlak nepomoze nic okrem prisolenia stravy a pitia mineralok s vyssim obsahom sodika. Fakt nechapem, na co kardiologicke vysetrenie... I ked teda, aj kardiolog musi z niecoho zit asi teda...

autor
3. dec 2025
@janickadr

@anonym_autor Na nizky tlak nepomoze nic okrem prisolenia stravy a pitia mineralok s vyssim obsahom sodika. Fakt nechapem, na co kardiologicke vysetrenie... I ked teda, aj kardiolog musi z niecoho zit asi teda...

@janickadr derská lekárka ju poslala... pred 6 mesiacmi

babushkaem
3. dec 2025

ja som tiez bola, natocili ekg a sono srdca bez podprsenky

leveta
3. dec 2025

Ja som bola ako 16ročná, v zimnom období..najprv anamnéza, potom sestra spravila EKG, tam som si musela stiahnuť ponožky, rukávy som mala krátke...potom doktorka robila sono to som sa musela vyzliecť od pása hore celá. Ale bolo to zaujímavé pre mňa. Mňa potom poslali aj na bike na záťažový, tam som bola už normlane oblečená.

anonym_904807
3. dec 2025

Keďže chodím na kardio - tak klasika. Najprv rozhovor, anamnéza, zmiera sa tlak. Potom EKG. Potom ju bude lekár/ka počúvať a napokon spraví echo, bez podpriry. Samozrejme, lekár/ka môže zmeniť poradie vyšetrení.

anonym_384e9b
3. dec 2025

Nič netreba podceniť ale zase nízky tlak v mladom veku je úplne bežny. Ja som mala na gymnáziu tak nízky tlak, že ani tlakomer neodmeral 😄 Teraz mám normálny.