Ako psychicky zvládate dieťa s ADHD?
presne ako pise mamina vyssie, prijala som ze mam ine dieta a od toho som sa odpichla. adhd je lahka diagnoza ak sa ju naucis chapat a akceptovat a nastavit spravne hranice dietatu
A najdolezitejsie je uvedomit si, ze oni "to maju v halve inak poprepajane", doslova a do pismena. Fakt za mnoho veci vobec nemozu.
Sice prispevok od marzuz89 uz vymazany, ale bola tam pravda o cukre, mediach, spankovom a dennom rezime...
Aj cez prazdniny poretbuju program, zmenu, a najma PRAVIDELNOST. U cery sa da "prezit" asi tyzden, potom zacina byt neznesitelna. Aj preto je v lete v dennych taboroch, vylety, pravielny odchod z domu aprichod domov atd.
Najhorsie su Vianoce 😀 Ocakavanie, nervozita, cukor,... po tyzdni odratavam dni, kedy skoncia prazdniny, doslova 😀 (priznavam sa, ze JA naopak chcem dni bez planu 😉 😀) Ale casto potom aj tak ideme s kamosmi a ich detmi na chatu, deti su v snehu,... zase je zmena a tym padom pohoda 😀
Neodborne ťažko. Velmi tazko. Odborne si zvyknes a ľahšie. Študuj, vzdelavaj sa, kludne s pomocou psych.
@ichbinich dakujem 😅 ja som to potom zmazala, lebo sa mi nechce zase stupat ludom na kurie oka s tym spankovym rezimom a vypnutim telky, lebo odpoved je aj tak vzdy neda sa. Reku, zmazem kym to nikto necital ❤️😆 ale je to tak, ako pises, to je kluc. A velmi casto inak ADHD naordinuje len rodic, v tom pripade vhodny rezim a vedenie dokaze divy, a ak je ta diagnoza od psychologicky, potom plati aj to co pise @zojazoja, ze na to treba ist aj z odbornej stranky 🤗 este teda dopisem co som pisala, ze vzdy ked mame narocnu situaciu, hladam chybu v SEBE. To je alfa omega. A JA potom musim reagovat a viest dieta inak.
@marzuz89
Inak ked sme sli po neunosnych corona home schooling mesiacoch ku psychologicke, tak som na adhd vobec ani len nepomyslela. Skor porucha ucenia/poreba tipov a trikov.
A zrazu po diagnostickych sedeniach bum! adhd... no musela som to stravit. A potom, co som zacala o tom citat, tak zrazu kadeco zacalo davat zmysel. A veru priznam sa, aj ja som si myslela, ze attention deficiency je najma zo strany rodicov, ze su to de facto nevychovane decka. Tu velmi, velmi chyba osveta a najma by pomohlo aj zmenit meno diagnozy...
Inak, ten cukor, telka, rezim atd. --> to plati pre vsetky deti, asi kazdy zazil rozbesnene decka na oslave s tortou, cukrikmi a podobne 😅 😀
Ale u adhd deti je to ovela horsie. Cukor som sice nezakazala uplne, ale obmedzujem ho. Tablet maju malo, teraz v lete ich ledva dozeniem na veceru a sprchu domov 😀

Pokial som to nevedela, tazko. Furt som mala nervy. Po diagnoze som sa zacala vzdelavat, citat knihy, clanky, pozerat webinare atd. To mi velmi pomohlo.
Medzicasom vidno vysledky terapie u dcery, dozrela, zlepsili sa jej executive functions, uz je to ovela, ovela lepsie. A uz nie je home schooling a home office naraz 😀
Ale bola som aj ja sama u psychologicky, vyrozpravat sa, vypytat si rady, triky,...