icon

Ako reagovať na komentáre o veľkosti bábätka?

15. okt 2024

Ahojte, už som si sem raz odišla vyliať srdce ešte počas tehotenstva, kedy mi lekári podľa ultrazvuku odhadovali, že budem mat veľké bábätko. Malá sa narodila v 41.týzdni s mierami 4000g a 51cm. Už v nemocnici si pár krát vyslúžila prezývku valibuk, veľký novorodenec, všetci ju s úžasom pozorovali, ako nejakého mimozemšťana. Momentálne má dva mesiace, 5030g a 60cm. Samozrejme bodyshaming pokračuje ďalej a väčšina ľudí, ktorých stretneme, nemyslím rodinu a kamarátov, ale cudzí ľudia ju komentujú slovami, citujem: “ježiši, aká je veľká,” alebo “fíha, riadna baba, koľko mala pri narodení keď je taká veľká už?” Aj pediatrička keď jej povie, že no ty si prkná “babizňa,” mi vrie krv v žilách. Som z toho na nervy, zostávam agresívna, alergická na tieto poznámky, pretože nie je ani tučná, ani sa podľa mna nijak neodlišuje od ostatných bábätiek. Už mám normálne averziu voči tomu, keď sa na ňu chce niekto pozrieť, že čo zas bude aká poznámka. Ja to počúvam celý život, aká som dlhá, mám 175-6 cm a bojujem s tým odmalička, vždy som vyčnievala z davu, už od škôlky. Mala som z toho riadne komplexy už ako dieťa. Nechcela som chodiť do škôlky, hrbila som sa, aby som bola nižšia. A nechcem, aby tým trpela aj ona. Myslite si, že je to v poriadku, takto komentovať bábätká? Ja by som si to v živote nedovolila. Ako mám na to reagovať? Alebo ako si to mám v sebe doriešiť tak, aby som na to nebola taká alergická?

Strana
z3
ivik4
15. okt 2024

Ja som zas mala presny opak, ci mu jest nedavame. Vsak cosi splechni aj ty ked Ti vrie krv z toho.
Mne nevrela, ja chapem ze ludia maju poznamky vzdy na vsetko a pre toto som sa fakt nerozculovala

biglovemom
15. okt 2024

Robis si problemy sama sebe.zbytocne.
Staci to nebrat negativne. .
Ja vobec nechapem ako sa nad takym da vobec pozastavovat.

Moja sa narodila mini, ale v 3 mes bola na hrane s vahou, tlsta bola.Kazdy ake mile faldiky a ja jedina - nebola som oslahnuta hormonmi, co je na tom mile sak je tslta🤣🤣🤣

autor
15. okt 2024

@ivik4 to je otrasné niečo, hneď som sa rozčúlila ešte viac :D

belllinka
15. okt 2024

Druhá taká istá téma za dva dni? Neverííím. KAždému je tvoje dieťa u prdele, proste sa patrí niečo povedať, "jéééj, ty si ale vyrástol", "to je ale veľká baba", je to bežná konverzačná fráza, asi ako o počasí, tak sa ukľudni. FAkt, ani vo sne by ma nenapadlo, že sa za toto môže niekto uraziť 🙄😅

biglovemom
15. okt 2024

Este dodam , je to vsetko o tvojom nastaveni.Sebavedoma moc nebudes ked si „bojovala“ s poznamkami na tvoju osobu.Musis sa mat rada taku aka si, takisto sa to tyka dietata.to dieta bude o rok uplne inak vyzerat.
A toto su len tie prve poznamky…🤣potom pridu uplne ine.
Takze si to daj v hlave so poriadku a budes mat lahsi zivot

autor
15. okt 2024

@biglovemom ako tiež mi to príde tak, že zbytočne sa nad tým pozastavujem, aj tak to nezmením čo budú ľudia hovoriť. Ale patrí sa to?

tinalia
15. okt 2024

Moja sa tiez narodila s presne 4000g a pocuvala som take reci ale mne to nic nerobilo. Jednym uchom dnh a druhym von. Teraz ma 6 mesiacov a pribera menej na svoju vahu, takze uz jej nikto nic take nehovori 😀

autor
15. okt 2024

@belllinka prisaham, že som to nebola ja, čo prispievala :D mna včera dorazil jeden pan, ktorý jej videl len hlavu v kočíku a už ju komentoval, úplne nevhodne. Ale ano, asi by som sa mala ukľudniť

lenkahvh
15. okt 2024

@biglovemom ošľahnutá hormónmi 😂

autor
15. okt 2024

@biglovemom táto téma je naozaj obrovským úskalím v mojom sebavedomí. Pravdepodobne musím popracovať ja na sebe a nie sa rozčuľovať nad druhými

autor
15. okt 2024

@lenkahvh 😂😂😂 asi ano inak. Jednu chvíľu revem a za chvíľu tancujem s motýľmi okolo hlavy.

ajko2011
15. okt 2024

A čo ti mám povedať ja, keď obaja moji chlapci boli veľkí? 😁
Prvý mal 4480g a 52cm. Druhý 4400g a 53cm. 🤣 Momentálne má druhorodený 18m, 90cm a 13,7kg. 😁Nikto koho stretneme náhodne mi neverí, že on má len 18m. Vždy mu tipujú tak 2-2,5 💁a najlepšie, že bolo, že či sa nevie pozdraviť keď sa mu niekto pozdraví 🤣ledva rozpráva pár slov, ale pozdraví sa, jasné 🤣ako ja som k ľuďom taká akí sú oni...keď oni majú blbé poznámky, tak aj ja im poviem nejakú "perlu"

autor
15. okt 2024

@ajko2011 ale akože ja nesúhlasím ani u tvojich chlapcov s nálepkou “veľkí.” Asi som divná, vadí mi to 😁 ale pobavila som sa riadne, že či sa nevie pozdraviť

rachel36a
15. okt 2024

Zbytočne sa rozčuľujes, nič zlé tým nik nemysli...ja som mala vždy väčšie- vyššie deti ako ostatné, tiež to všetci komentovali...no a? Véd mali pravdu.. boli velky. Mladší ma teraz 9 rokov a meria 155cm. A? Je vysoký. To je všetko.
Inak tvoja dcérka zase až také veľké dietatko nie je. Sú omnoho väčšie.
Kwd to povedia, odpovedz ze ma byt po kom a hotovo. Nikto ti to dieta neohovara, ani nič iné, len okomentuje co vidí. Bud rada, že je hlavne zdrave.

levantinka
15. okt 2024

Nevsimaj si to. Ludia maju xy nazorov. Zalezi len na tebe, ci sa ta dotknu. Aj ked sa jedna o tvoju dcerku. Deti sa ucia od rodicov. Ak si to budes moc brat, potom aj ona. Bude to ju to zranovat. Ludom sa furt nieco nepaci, len komentuju vsetkych a kazdeho. Kazdu prkotinu. Uplne ti moze byt fuk co si kto o tebe a rodine mysli. Ludi nezmenime. Mozeme len sameho seba.

lenkahvh
15. okt 2024

Hádam to prejde, nezabudni, že ľuďom si v zásade ukradnutá ty aj tvoje dieťa, každý rieši seba. To sú len blbé poznámky, ľudia trepnu pri stretnutí hocičo. Skús si nacvičiť doma nejakú vtipnú odpoveď na odľahčenie.

really8
15. okt 2024

Mas super zivot ked takato pic…vina je tvoj najvacsi problem.

michaela329
15. okt 2024

Ja nerozumiem, to vôbec nie je veľké bábo. U nás sa deti pod 4kg ani nerodia a nikto nemá potrebu to komentovať. Absolútne by som si to nevšímala.

ina2405
15. okt 2024

Naozaj popracuj na sebavedomí, lebo 175-176 cm nie je žiadna extra výška, je nás tu moc vyšších a ja som s tým bola vždy mega spokojná. Poznámky som vždy brala ako pochvalu. A ani bábo 4000 nie je obor, je to väčšie bábätko a ty si to moc berieš. Ja mám teraz syna a priberá nadpriemerne, volám ho môj šunkáčik. Keď ľudia chytajú tie tučné stehienka, ja to beriem ako kompliment, že rastie, že odo mňa pekne papá.

autor
15. okt 2024

@levantinka ďakujem, to je nápomocný komentár, pravdepodobne musím popracovať v prvom rade sama na sebe, aby si neodkukala nevhodný vzorec správania sa. Ešte raz ďakujem

autor
15. okt 2024

@ina2405 ďakujem, vážim si takúto odpoveď. A máte pravdu, musím sa v prvom rade zbaviť toho komplexu z vlastnej výšky, resp nebyť na to taká alergická, pretože už som so svojou výškou ok. Len mi to vždy pripomenie to, ako som tým ja trpela v detstve

autor
15. okt 2024

@lenkahvh hej, už na tom pracujem, že čo poviem naspäť 😁 uvítam každý tip 😁

biglovemom
15. okt 2024

Vidis autorka ,teba zatazuje „ci sa to patri“ to su take zbytocne otazky. … ja na tom nevidim nic zle lebo to nevnimam negaivne, evka to si mysli ze sa to nepatri a citi sa dotknuta(sebavedomie)… kebyze sa nad kazdou takouto premna banalitou zaoberam ,budem mat trvaly pobyt v blazninci😁

biglovemom
15. okt 2024

@lenkahvh 🤪😂

autor
15. okt 2024

@michaela329 ďakujem

biglovemom
15. okt 2024

A reagovat mozes napr ::juj aka je velka - cela po mame …😎 skus to vidiet pozitivne.Ved je to pravda co vravia. Chapes?

janka_266
15. okt 2024

môj mal pri narodení 4400, a to bol jediný krát, keď prekvapil, že je jeho váha príliš veľká :D bude mať 4 roky a má okolo 16 kg, nosí legíny, lebo všetky tepláky mu padajú, niektorí jeho vrstevníci mali toľko pred rokom :D a všetci sú tu, pokiaľ je to Váš jediný problém, tak si užívajte bábatko, a keď bude najhoršie, tak tiež môžete danej osobe šplechnúť, že tiež už nie je najchudšia":D

autor
15. okt 2024

@rachel36a samozrejme som šťastná že je zdravá, tým dupľom že bola po narodení na JISke, aj to je dôvod prečo som na nu taká háklivá. Ale musím to spracovať

henikap123
15. okt 2024

Moja mala teraz v 6 týždňoch 5,5 kg a 56 cm. moja mamka jej hovorí buchtička 😀 ja som bola tucnucke bábätko tak bude asi aj ona. Ale nevadí mi to, že jej tak hovorí, aj manžel povedal včera: čo tie líciska ako škrečok😀 ja si myslím že keď budem mat vnúča a bude take zlate tucnucke, asi tiež niečo poviem ale bude to povedané s láskou. Moja mamka mi to vysvetlila, ľudia majú radi take baculate detičky. Tak niečo povedia ale nie v zlom, tešia sa. Ty cítiš z tých poznámok niečo zle? Každý sa usmeje na tvoje bábätko.

autor
15. okt 2024

@really8 ono paradoxne, sme s dcérkou zostali same, muž od nás po dvoch týždňoch od narodenia odišiel. Malá bola na JISke, v pôrodnici som studňu vyplakala a možno aj preto som taká alergická na všetky tieto priblblé poznámky na jej adresu. Som jsk lev v klietke

Strana
z3