icon

Ako riešiť chrípku u novorodenca?

15. feb 2025

Ahoj mamicky. Chcem sa spytat. Mam 3tyzdnove babatko. Okrem neho dve vacsie deti (skolaci). Samozrejme v tomto chripkovom obdobi prisli chory zo skoly. Momentalne som to uz chytila aj ja. Chodim a spim v rusku aby som aspon nieco spravila pre to nech to maly drobec nechyti… bola ste niektora, ktora mala tak male babatko chore? Ako ste to riesili? Co pomohlo? Takym malym detickam sa skoro nic neda podavat. Jasne ze ak nahodou, tak kontaktujem pediatra ale predsa ma zaujimaju aj vase skusenosti. Dakujem

lucia13022023
15. feb 2025

Mala som choré takmer dvojtyznidve bábätko no a skončili sme v nemocnici. Ale teda to nemusí byť váš prípad, ja osobne by som samovoľne nedávala nič, max probiotika..

nynia
15. feb 2025

Do roka treba vsetko hned riesit s pediatrom. Takze ked nahodou tu neskor aj niekto da nejake rady urcite sa nimi neriadit a hned smer pediater, samoliecbou a babskymi radami ak chces mozes experimentovat pri vacsich detoch ale do roka urcite nie.

autor
15. feb 2025

Dakujem Vam. Ano urcite ak nedaj boze budem to riesit s pediatrom. Dufam teda ze nejakym zazrakom sa jej to vyhne….

deti95060810
15. feb 2025

dcéra z mš doniesla kiahne. dostala aj mladšia ale malinké bábo - najmladšia vôbec nie...
spali sme všetci v jednej izbe. bábo bolo kojené - myslím že to nás ako tak chránilo...

anavixy
15. feb 2025

Ak dojcis, tak dojcit a kazdopadne hygienicke opatrenia a co najviac izolovat od ostatnych. Vit D a ak nedojcis aj probiotika.

maris5
15. feb 2025

Ja len uporoznim, ze sirupy na teplotu su bezne az od 3 mesiacov. Panadol je od mesiaca a 4kg. Pripadne si to zabezpecit dopredu, ak by to prislo nahle. Do nosa max. Libenar a odsavat a urcite navsteva lekara.
Drzim palce nech cas to obide.

nika23t
15. feb 2025

Ja som mala doma partyzdnove bábätko a všetci sme boli chorí. Ja som tiež chodila s ruskom, nechodili k malej ostatní doma, veľa sme vetrali, pila MM a nechytila to. Možno aj Tvoje bábätko ostane zdravé. Umývaj ruky, dbaj na hygienu ostatných a k bábätku nech chodia čo najmenej. Skoré uzdravenie prajem ...

autor
15. feb 2025

Vsetkym vam dakujem za odpovede. Pevne verim ze to bude okej…. Len tak clovek sa boji uz vopred

marca12
15. feb 2025

Nestresuj sa dopredu. Je dobre byt pripraveny,ale ziadna panika. Ked sa tak aj stane vzdy je tu urgent,kde mozes ist a tam ti uz pomozu. Ak by babatko chytili vyssie horucku,treba ist na urgent.

janinah
15. feb 2025

urob co môžeš,izoluj babetko od starších deti,vetraj...a dezinfikuj si ruky...oddeliť uteráky na ruky chorých a zdravých členov domacnosti

ankare
15. feb 2025

Dojci čo Najviac. Držím palce!

autor
15. feb 2025

Dakujem. Ste velmi zlate 🙂

lienka.7
15. feb 2025

@autorka ako ti tu už napisali, tak hygiena a vetranie je uplny základ. Nestresuj sa dopredu, moja staršia nosila domov vselijake "lahodky" zo škôlky, všetci sme boli chorý okrem malého drobca. Dokonca nedostala ani 6tu chorobu. A to mala vtedy len 2 mesiace. Pokial si aj ty chorá, hlavne nebozkavat a zbytocne na malé nedýchat. Pozor tiež na ručičky, ktoré si dáva do pusy. Držte sa ❤