Ako riešiť dlhotrvajúci suchý kašeľ u detí?
Ahojte, dcera uz mesiac, mozno aj viac pokasliava. V januari jej brali vytery na vsetko mozne, mala tam influenza. Dostala atb. Potom to teochu prestali, ale teraz sa to znovu zhorsuje. Bola som u dr, dychanie ciste. Crp negativne. Alergie mala zistovane minuly rok, vysli jej minimalne hodnoty na byliny a kvety a vsetky tie veci co kvitnu a su z toho alergie. Bola aj na kameru v nose, nic nezistili. Ani ORL. Skusali sme rozne sirupy, kvapky, zodac, inahalovanie. Skorocelovy sirup aj homeopaticke kvapky bylinkove, natierat eukalulyptom. Nic neprinieslo ucinok taky, aby kasel presiel. Viete mi poradit co s tym dalej? Mate niekto skusenost s takymto kaslom? Ma vyznam si ziadat dalsie vytery?
@kiki68 mne tiez povedala sestricka ze to je taky nijaky kasel. Ale ona ma taky nijaky kasel uz mesiac.
Ved toto, mne to pride divne, som tehu a tak nemozem vela veci, co by mozno pomohli. Viem, ze davaju steroidy na tri dni alebo tak a nieco k tomu
Minuly rok som kaslala takym kaslom po chripke dva mesiace. Nic nezaberalo.Teraz som po chripke mesiac a stale sucho pokasliavam. Davam tomu len cas lebo tiez nic nezabera.
@pehavcek tiež, už to bude skoro mesiac a suchý kašeľ
reflux ste vylucili?
po infekcnych ochoreniach moze byt kasel aj par mesiacov - zvysena aktivita riasinkoveho epitelu dychacich ciest je pricina.
@lija22 mne sa inak brutál zhoršil po poslednej chrípke🤮
@lija22 ano
Zvlhcovac vzduchu. U nas pomahalo jedine toto.
@renab aj to pustam. Ale nie kazdy den 🤷♀️
Ja ho pustam kazdy den. Super vec ale stale to nestaci
Môj syn takto kašľal, suchý, dráždivý kašeľ strašne dlho. Všetky výtery, odbery mal v poriadku. Dávala som Paxeladine sirup, zvlhčovala vzduch, natierala tymiánovou masťou a neviem čo ešte všetko. Potom som na IG natrafila na Priessnitzov obklad, tak som to teda vyskúšala, ako milión vecí predtým, cca po štvrtom obklade sa kašeľ zmenil na vlhký, zmenila som sirup na vlhký kašeľ a asi do týždňa bolo po kašli.
U nas isiel hlavne v noci. Poriadne dom zakurila a pustila zvlhcovac. Po oknach stekala voda, ale vacsinou stacili dve noci po sebe a deti vykasliavali.
@lusinkaj85 dakujem. Vyskusam. Veru mne mama taky obklad robievala ked som bola este dieta.

Mam uz mesiac kasel, tiez som brala 2 atb v tehu, proste kadeco, stale mam taky divny kasel kazdy den nieco vykaslem. Ale je skor drazdivy. Neviem,mne to pride, ze vela ludi to ma a asi nieco zase zmutovalo, ale nikto uz po tom celom nepovie co. Mne sestricka proste, ze to je ako normalne. Nikdy som taketo problemy nemala. A nemala som teraz covid, skor to bola influenza.