Ako riešiť emocionálnu dysreguláciu u detí?
Ahojte baby,
Mam 4 rocnu, ktora ma evidentne problem regulovat svoje emocie a je jedno ci su pozitivne alebo negativne.
Vysledkom je agresivita voci mne, ktora je az extremna. Dnes to bolo take zle, ze jedina moznost ako ju odomna "odtrhnut" a nezlomit jej pri tom prsty (zamotala sa mi do vlasov a tahala trhala mi ich) bolo silnejsie jej zmacknut ruku. Vysledkom je skareda modrina, odtlacok mojich prstov.vyzera ako tyrane dieta mna to velmi mrzi, lutujem to ale uz som bola naozaj v koncoch, a nevedela som ako ju odomna dostat. Zacina to byt uz pre mna nebezpecne,kedze sa nevie regulovat ide plnou silou. neda sa jej dohovorit, ma klapky na ociach a usiach a dohovaranie vsetko zhorsi .fyzicky je tazke zabranit jej amokom voci mne, a odist od nej sa neda.to zvysuje frustraciu a agresivitu. Planujem navstivit psychologicku, kedze viem ze toto uz nie je len "obdobie".
Prosim mate podobnu skusenost? Viete mi konkretne v Bratislave odporucit odbornika priamo na takyto problem? Nasa obvodna tvrdi ze adhd, asperger autizmus a dokonca aj histaminova intolerancia su tzv "moderne diagnozy" rozmaznanych deti a uzkostnych rodicov, takze u nej pomoc nehladam.
Dakujem
@ciernysokol na mlieko aj lepok mame testy, ako aj na dalsie potraviny, to nastastie vyslo negativne.ale ked pyta jogurt, snazim sa skor take acidkove jogurty.omega 3 nasadim a skusim aj taky detsky sirup s magneziom b6 a nejakymi bylinkami.vraj je to na ukludnenie nervovej sustavy, nie je to nijak silne,skor len doplnok.tak mozno aspon pre mna to bude mat placebo efekt
@dorinecka45 skus si sledovat sama, ci nema vyrazky, hnacky, zapchy, bolesti brucha. Netestuje sa vsetko, intolerancie robia tiez problemy, aj sa to vekom zvykne menit. Doplnky treba dat riadne, podla odporuceneho davkovania, aby nebolo malo. Nam Dr.na histamin odporucila, ze musi byt b6 a c. A probiotika na histamin isto zarad.
@berenika39 oo ano, samozrejme.snazim sa jej vysvetlit ze chaoem ze sa hneva,alebo ze je smutna,prip unavena.vysvetlujem.jej ze som tu pre nu, ale ze mi nemoze ublizivat,lebo si ma "pokazi" atd.ale toto nepomaha.toto sa da s nou riesit az po amoku, ale vtedy mi je to na dve veci.pretoze mi zas len povie ze mi nechce ublizit a ze uz to nespravi.kolotoc
@dorinecka45 mala som v triede dieťa s dg atypický autizmus. Bolo v pohode do okamihu, kým sa napr. nepotklo, spadlo mu pero, pomýlilo sa v príklade - také 'blbosti' ho vytáčali do vývrtky a buď ubližovalo sebe alebo mne (ak sa potklo, tak sebe, ak urobilo chybu v úlohe, tak mne). V tom okamihu sa nedalo nijak zastaviť - akoby nevideli, nepočulo - jednoducho to muselo odznieť a ja som len sledovala, aby si neublížilo. Bolo často agresívne a po amoku sa vždy prišlo ospravedlniť, objať ma. Samozrejme tých prejavov typických pre PAS tam bolo viac. Ak máš staršie dieťa s PAS, skús sa poradiť v CVI. Aspoň ťa nasmerujú, poradia kam ísť. Držím prsty 🤍
@dorinecka45 mala som v triede dieťa s dg atypický autizmus. Bolo v pohode do okamihu, kým sa napr. nepotklo, spadlo mu pero, pomýlilo sa v príklade - také 'blbosti' ho vytáčali do vývrtky a buď ubližovalo sebe alebo mne (ak sa potklo, tak sebe, ak urobilo chybu v úlohe, tak mne). V tom okamihu sa nedalo nijak zastaviť - akoby nevideli, nepočulo - jednoducho to muselo odznieť a ja som len sledovala, aby si neublížilo. Bolo často agresívne a po amoku sa vždy prišlo ospravedlniť, objať ma. Samozrejme tých prejavov typických pre PAS tam bolo viac. Ak máš staršie dieťa s PAS, skús sa poradiť v CVI. Aspoň ťa nasmerujú, poradia kam ísť. Držím prsty 🤍
@nikaeli Aké ďalšie prejavy typické pre PAS tam boli? Vďaka.
Na eliminacnu dietu si pozri Anna Matouskova. Ked je dietatu zle z jedla alebo jo svrbi koza tak je prirodzene drazdivejsie a nepokojnejsie. Nie vzdy antihistaminika pomahaju so vsetkymi prejavmi.

@dorinecka45 aj u nas histamin, tiez lepok...histamin je len pridruzeny k inemu poskodeniu creva. Treba zistit, ci primarny nie je lepok alebo mlieko. Su probiotika (medved), spacialne na histamin. Je potrebne brat b6 a cecko, celkovo brat probiotika. A ziadne ecka, ziadne umele sladkosti, chipsy,polotovary, lizatka atd. Da sa to vsetko napravit, drzim palce.a omega 3- je proti zapalom a podporuje mozog.
@ciernysokol na mlieko aj lepok mame testy, ako aj na dalsie potraviny, to nastastie vyslo negativne.ale ked pyta jogurt, snazim sa skor take acidkove jogurty.omega 3 nasadim a skusim aj taky detsky sirup s magneziom b6 a nejakymi bylinkami.vraj je to na ukludnenie nervovej sustavy, nie je to nijak silne,skor len doplnok.tak mozno aspon pre mna to bude mat placebo efekt