icon

Ako riešiť kakanie pri jedle u dvojmesačného bábätka?

tatiana234
22. dec 2023

Ahojte naša malá nonstop kaka pri jedle. Ma 2 mesiace. Tým pádom nedoje ani zďaleka a pýta si po 3 hodinách ako keby zjedla dávku na ktorú je už dlhšie zvyknutá. Skúšala som jej po hodinke dat nechce. Mate niekto skúsenosť ? Aj s nožičkami cvičím aby sa pred jedlom vykskakal aj tak sa nevykaka

beatrixx1525
22. dec 2023

Pred pár týždňami som toto rozoberala s gastroenterologičkou a vravela že je to pri bábätkách bežné, je to nejaký reflex tlačiť pri papaní takže nič sa s tým nedá robiť jedine rešpektovať že si bábo tlačí jedným koncom dnu druhým von 😂

pribinak
22. dec 2023

Saci a vylučovací reflex sú prepojené, je to uolne normálne, že keď papa tak aj kaka.
Časom to vymizne

maryetta
22. dec 2023

@pribinak presne tak. Je to uplne normalne.

maryetta
22. dec 2023

Bud vlastne rada ze takto bez vacsieho problemu sa vykaka. Rovnako aj tie 3hodiny. Ved je to idealny cas na dalsie papanie.

tatiana234
autor
22. dec 2023

@maryetta som som mame za sebou pár kolik takže áno som vďačná len sa bojím aby chudnúť nezačala alebo co

maryetta
22. dec 2023

@tatiana234 nieeee. Nemala by. Kym kaka cika a hlavne papa tak bude fajn.
Ono zas prsnik nie je len o jedle. Aj smad. Ci upokojit. Alebo spat….

mima1608
22. dec 2023

Aj moja malá to zo začiatku robila, po každom papani som ju musela hneď prebaliť. Niekedy si len "odprdla" alebo ako to mám nazvať 🙈 časom to prešlo. Teraz ma cez 6 mesiacov a už to nerobí.

katka533
22. dec 2023

@tatiana234 aj moj tak, kolko krat jedol, toľko krat kakal..teraz sa to uz upravilo, ale je to normálne, ze je potreba väčšinou cca 20min po jedle, keď zacne telo travit

dadka1997
22. dec 2023

@tatiana234 pyta si po 3 hodinach ? Ved dojcenie je tak cca po 3 hodinach , detom treba davat na požiadanie, ale tie 3 hodiny to vychadza ...
A to ze to robi no je to bábo 🥰

tatiana234
autor
22. dec 2023

@katka533 ona kaka počas jedenia nie po jedle. A teda nezje všetko rsp tak polovicu zje. Je na umelom mliecku

tatiana234
autor
22. dec 2023

@dadka1997 sme na umelom mlieku

anavixy
22. dec 2023

Vola sa to gastrokolicky reflex a je to uplne ale uplne NORMALNE.

amelie2017
23. dec 2023

Je to uplne normalne a ani pri umelom mlieku sa nemusis riadit presne 3 hodinami. Je to odporucane, lebo za ten cas sa to mliecko stihne stravit, ale ak je dieta hladne po 2, tak uz stravilo. Aj my niekto zjeme cely pizzu a na dalsie jedlo pomyslime az o 5 hodin, zatial co napr. manzel by uz jedol po 3 hodinach.

jankalukasova
23. dec 2023

Veď to je úplne normálne a dokonca logické. Dieťa začne papať a celý tráviaci trakt sa "dá do pohybu". Tým pádom aj vylučovanie. Syn sa kojil hlavne keď keď ho bolelo bruško. Začal sať a za pár minút sa aj vyprdkal, bez toho sa mu to nedarilo. Takže tie najhoršie koliky sme prežili tak, že bol vlastne od cca. 16:00 do cca. polnoci na prsníku, pomedzí to len rýchlo prebaliť, keď bolo treba. Na jednu stranu hrozné, na druhú sme našli spôsob ako mu pomôcť. Má ešte len dva mesiace, za chvíľku sa jej to upraví.

ivangeline
23. dec 2023

Normalne. Do roku to ani inac velmi nie je. Sanie pomaha posuvaniu stravy v crevach.

tatiana234
autor
23. dec 2023

@jankalukasova áno všetkému rozumiem len mi spala veľmi málo. Ked sa vykaka a papanie skončilo ajxked ju prebalim nechce už dojest

anavixy
23. dec 2023

A kolko jej davas na davku? A kolko z toho spapa?
Po 3h sa sama zobudi na papanie alebo ju budis? Ked sa pokaka automaticky prestane papat alebo ju ty hned zacnes prebalovat a potom uz nechce?