icon

Ako riešiť nadmerné ochlpenie u detí?

alenka210
Dnes o 16:49

Ahojte..chcela by som sa poradiť mám PCOS príznaky nadmerné ochlpenie po 40 tke zhoršene ale bojujem s tým elektrickou ihlou. Mám tri deti dievčatá vo veku 12 a 11 a majú nadmerné ochlpenie ruky, nohy celé stehná, chrbát fúziky a najnovšie aj bledé na brade. Syn má 6 rokov a tiež tohoa viac ako iné deti na chrbáte rukach nohách ako v puberte. Pediatricka im zobrala krv a že je všetko v norme..ale hlavne na tych dievčatách to tak kričí, stretli ste sa niekto s tým..čo by ste mi poradili ako ďalej postupovať?

anonym_a78c29
Dnes o 17:20

@alenka210 už takým dievčatam kupiť žiletku, tiež som mala 12 rokov, naši odmietali, hanbila som sa, ani kraťase som nenosila, tak som mame kradla žiletky, potom som dostala svoje

anonym_775a0f
Dnes o 17:23

postupovat dalej ziletkou ako bolo spomenute. v ich veku je normalne mat chlpate nohy, podpazusie a tak dalej.

anonym_4fb3b9
Dnes o 17:49

Aj moja dcera mala od malicka chlpate ruky, brali jej krv, vsetko ok. Holim jej ich muzovym strojcekom raz za cas

thirstymonk
Dnes o 18:16
@anonym_a78c29

@alenka210 už takým dievčatam kupiť žiletku, tiež som mala 12 rokov, naši odmietali, hanbila som sa, ani kraťase som nenosila, tak som mame kradla žiletky, potom som dostala svoje

@anonym_a78c29 Rovnako prípad mojej manželky. Tiež nenosila kvoli tomu kraťasy... Je to shame, úplne chápem, že sa tie dievčatá hanbia v tomto (a vlastne aj akomkoľvek inom) veku... Chvalabohu, že dnes sú rodičia normálni a nepozerajú sa na žiletku ako na čertovo kopytko, ako to bolo v prípade nás, milenialov. :D
Chlpy by mali prestať existovať.

emily76
Dnes o 18:16

My sme si tym presli tiez...a nakoniec dcere zistili pcos. Depilovali sme nohy voskom, zvysok ziletka, hadam od 13stich. V 15 sme isli na laser, skor to nechceli robit.

anonym_a78c29
Dnes o 18:54
@thirstymonk

@anonym_a78c29 Rovnako prípad mojej manželky. Tiež nenosila kvoli tomu kraťasy... Je to shame, úplne chápem, že sa tie dievčatá hanbia v tomto (a vlastne aj akomkoľvek inom) veku... Chvalabohu, že dnes sú rodičia normálni a nepozerajú sa na žiletku ako na čertovo kopytko, ako to bolo v prípade nás, milenialov. :D

@thirstymonk presne, neviem prečo sa tak k tomu stavali.. ja som mala tiež spolužiačku, ktorá chodila zarastená a sama povedala, že jej to rodičia zakazali, ale to uz mala 16 bolo to zvláštne, ale dnes je iná doba, nie je ťažke kupit puberťáčke žiletku

anonym_6d645e
Dnes o 19:08
@thirstymonk

Ja tiez trpim nasmernym ochlpenim cely zivot, hormoby len mierne zvysene, ale holim si teda cele nohy, zadok, brucho, podpazusie,...dcera ma 10,5 a uz ma dospelacke chlpy, kazdou chvilou cakam menzes. Bodaj by bola po manzelovi, ten ma hladsie ruky ako ja a pod pazuchami par jemnych chlpov, celkovo menej zarasta, jeho mama ma hladku kozu, furt, co si pamatam a cim je starsia, tak len par chlpov na predkoleni, ja som jej to furt zavidela.
No, ale dcera asi bude po mne teda ☹, uz jej vidno aj na nohach dost, este sama nezacala, ze jej to vadi, ale ak zacne, naucim ju pouzivat ziletku. Ked vysledky z krvi su v norme, nic viac ako kozmeticky, sa neda robit.
A suhlasim s
@thirstymonk, mali by prestat existovat, hlavne u zien!