Ako riešiť nadmerné ochlpenie u detí?
Ahojte..chcela by som sa poradiť mám PCOS príznaky nadmerné ochlpenie po 40 tke zhoršene ale bojujem s tým elektrickou ihlou. Mám tri deti dievčatá vo veku 12 a 11 a majú nadmerné ochlpenie ruky, nohy celé stehná, chrbát fúziky a najnovšie aj bledé na brade. Syn má 6 rokov a tiež tohoa viac ako iné deti na chrbáte rukach nohách ako v puberte. Pediatricka im zobrala krv a že je všetko v norme..ale hlavne na tych dievčatách to tak kričí, stretli ste sa niekto s tým..čo by ste mi poradili ako ďalej postupovať?
postupovat dalej ziletkou ako bolo spomenute. v ich veku je normalne mat chlpate nohy, podpazusie a tak dalej.
Aj moja dcera mala od malicka chlpate ruky, brali jej krv, vsetko ok. Holim jej ich muzovym strojcekom raz za cas
@alenka210 už takým dievčatam kupiť žiletku, tiež som mala 12 rokov, naši odmietali, hanbila som sa, ani kraťase som nenosila, tak som mame kradla žiletky, potom som dostala svoje
@anonym_a78c29 Rovnako prípad mojej manželky. Tiež nenosila kvoli tomu kraťasy... Je to shame, úplne chápem, že sa tie dievčatá hanbia v tomto (a vlastne aj akomkoľvek inom) veku... Chvalabohu, že dnes sú rodičia normálni a nepozerajú sa na žiletku ako na čertovo kopytko, ako to bolo v prípade nás, milenialov. :D
Chlpy by mali prestať existovať.
My sme si tym presli tiez...a nakoniec dcere zistili pcos. Depilovali sme nohy voskom, zvysok ziletka, hadam od 13stich. V 15 sme isli na laser, skor to nechceli robit.
@anonym_a78c29 Rovnako prípad mojej manželky. Tiež nenosila kvoli tomu kraťasy... Je to shame, úplne chápem, že sa tie dievčatá hanbia v tomto (a vlastne aj akomkoľvek inom) veku... Chvalabohu, že dnes sú rodičia normálni a nepozerajú sa na žiletku ako na čertovo kopytko, ako to bolo v prípade nás, milenialov. :D
@thirstymonk presne, neviem prečo sa tak k tomu stavali.. ja som mala tiež spolužiačku, ktorá chodila zarastená a sama povedala, že jej to rodičia zakazali, ale to uz mala 16 bolo to zvláštne, ale dnes je iná doba, nie je ťažke kupit puberťáčke žiletku
Ja tiez trpim nasmernym ochlpenim cely zivot, hormoby len mierne zvysene, ale holim si teda cele nohy, zadok, brucho, podpazusie,...dcera ma 10,5 a uz ma dospelacke chlpy, kazdou chvilou cakam menzes. Bodaj by bola po manzelovi, ten ma hladsie ruky ako ja a pod pazuchami par jemnych chlpov, celkovo menej zarasta, jeho mama ma hladku kozu, furt, co si pamatam a cim je starsia, tak len par chlpov na predkoleni, ja som jej to furt zavidela.
No, ale dcera asi bude po mne teda ☹, uz jej vidno aj na nohach dost, este sama nezacala, ze jej to vadi, ale ak zacne, naucim ju pouzivat ziletku. Ked vysledky z krvi su v norme, nic viac ako kozmeticky, sa neda robit.
A suhlasim s
@thirstymonk, mali by prestat existovat, hlavne u zien!
S dcerkou sme boli u endokrinológa urobil komplexnejsie vysetrenia a upozornil nas, ze ak zacne ochlpenie na chrbte, tvari, hrudniku, mame hned prist, vtedy sme mali iba zvysene na rukach, nohach
Ja tiez trpim nasmernym ochlpenim cely zivot, hormoby len mierne zvysene, ale holim si teda cele nohy, zadok, brucho, podpazusie,...dcera ma 10,5 a uz ma dospelacke chlpy, kazdou chvilou cakam menzes. Bodaj by bola po manzelovi, ten ma hladsie ruky ako ja a pod pazuchami par jemnych chlpov, celkovo menej zarasta, jeho mama ma hladku kozu, furt, co si pamatam a cim je starsia, tak len par chlpov na predkoleni, ja som jej to furt zavidela.
No, ale dcera asi bude po mne teda ☹, uz jej vidno aj na nohach dost, este sama nezacala, ze jej to vadi, ale ak zacne, naucim ju pouzivat ziletku. Ked vysledky z krvi su v norme, nic viac ako kozmeticky, sa neda robit.
A suhlasim s
@thirstymonk, mali by prestat existovat, hlavne u zien!
@anonym_6d645e Tak dá sa laser... ale aj pri laseri som nechal pár stoviek a nič mi to nepomohlo. Pritom koža biela jak edvard kalen a chlupy čierne jak smrť. A vôbec žiaden efekt na lasery. A to bol veľky kozmeticky laser u kozmetičky, žiaden šit za stovku z lidlu.
@anonym_6d645e Tak dá sa laser... ale aj pri laseri som nechal pár stoviek a nič mi to nepomohlo. Pritom koža biela jak edvard kalen a chlupy čierne jak smrť. A vôbec žiaden efekt na lasery. A to bol veľky kozmeticky laser u kozmetičky, žiaden šit za stovku z lidlu.
@thirstymonk a skusil si aj iny salon? ja som bola na lasery, najlepsia investicia, nemam skoro ziadne chlpy
@thirstymonk Hodnotíš kvalitu prístroja podľa veľkosti hej? No to ti gratulujem. TO je asi ako hodnotiť kvalitu sexu na základe veľkého údu :D
@thirstymonk Hodnotíš kvalitu prístroja podľa veľkosti hej? No to ti gratulujem. TO je asi ako hodnotiť kvalitu sexu na základe veľkého údu :D
@procrastique Bol to dajaky Crivit Lidl value. Jasne, že od toho nemožno čakať nič.
@thirstymonk a skusil si aj iny salon? ja som bola na lasery, najlepsia investicia, nemam skoro ziadne chlpy
@babushkaem Neskusil a teraz už mám tetovania, takže neviem, či by sa to ešte dalo.
@procrastique Bol to dajaky Crivit Lidl value. Jasne, že od toho nemožno čakať nič.
@thirstymonk Nech tu nespamujeme zbytočne a možno to pomôže aj autorke... na reálne a pomerne trvalé odstránenie chlpov potrebuješ alexandritový laser.

@alenka210 už takým dievčatam kupiť žiletku, tiež som mala 12 rokov, naši odmietali, hanbila som sa, ani kraťase som nenosila, tak som mame kradla žiletky, potom som dostala svoje