Ako riešiť nadmerné užívanie antibiotík u detí?
Ahojte.
Mam 4 rocnu dcerku. Od nastupu do skolky minuleho roku sme v kolotoci chorob a atb.
Ja nie som proti atb a som rada, ze existuju a zachranuju zivoty. Ale 7 atb za rok pre 4 rocne dieta je podla mna uz konska smrtiaca davka.
Sopel, kasel mala, dostala zapal stredneho ucha. A toho sa dr.vzdy boji, ze sa vrati. Mala v uchu aj rezistentneho stafilo alebo streptokoka, uz nepamatam.
ORL aj imunoalergologicke vysetrenie je v poriadku. Dostala aj lieky na podporu imunity. Ako nahle pride do skolky, znova ju to polozi. Nemam problem si ju nechat doma, zatial som s mladsim na materskej este posledny rok, ale co bude potom? Upravili sme stravu, obmedzili cukor na minimum.
Ako si ma to dieta budovat imunitu. Ja verim nasej dr. aj si vazim jej pracu a nedovolim si ju spochybnovat, ale ona sa boji kazdeho zeleneho sopla, minule jej napr.nasadila atb pri crp 22.
V nedelu dostala 40 horucku uz 5.den dnes.
Sopel kasel nema, ale crp 76. Vyter z hrdla a nosa je negativny. Aj tak je ale od vcera na atb 🤦♀️a ja jej ich uz davam s placom. Neviem ako jej pomoct, porodila som zdrave dieta, ale bojim ze mi ho tie atb otravia alebo ja umriem uz od zialu, neviem, co mam robit 😭😭😭😭, na koho sa obratit.
@lavender94 ja uz neviem, co si mam o tom mysliet. Vzdy sa najde dovod, pre ktory sa dr. rozhodne nasadit atb. Pretoze sa boji uz prekonaneho zapalu stred.ucha.
Ano berieme vit aj lieky na imunitu.
@vakatko dakujeme za rady, dufam aj ja, ze sa polepsi.
@patus_2 dakujeme, ja verim takymto prirodnym veciam, byvame v krasnej dedine, od mala zbierame bylinky, takze skusame tiez kadeco.
Dobrá imunita sa nebuduje liekmi, ale zdravou stravou a pohybom.
Imunitu si môžme zničiť Nezdravou stravou a Liekmi (vedľajšími účinkami liekov)
70% imunity je v črevách.
@vakatko to mi je uplne jasne.

Fu ozaj je to vela..ale su proste take deti ze si imunitu buduju tazsie a dlhsie.Moja dcera mala atb asi 3x.za zivot dve crevne virozy kiahne a raz prievan v oku..potom uz len klasicke sople ktore sme zvladli domacou liecbou..
Dcerke.treba jednoznacne posilnit imunitu otuzovat saunovat inhalovat solna jaskyna. Atb nedavat zbytocne nechat aj imunitny system nech.trosku pracuje.takto bude an ne coskoro rezistentna