Ako riešiť nedostatok diskrétnosti u pediatra?
Ahojte. Nikdy predtým som nemala problém s pediatrom a vlastne ani toto nie je ani tak problém, ako skôr zvláštna situácia. Naša pediatrička je "stará škola", rokmi sme si zvykli na jej spôsoby. Teraz som však bola s dcérou (15 rokov) na preventívke a na ambulancii pracovala nová sestrička. Dcére dala štandardne čítať písmenká, zmerala jej tlak a poslala ju vedľa k doktorke. Tam, počas vyšetrenia, keď už bola v spodnej bielizni, ju doktorka poslala k sestričke sa ísť odvážiť a odmerať. Už to nebolo dcére veľmi príjemné, prejsť tam tak "na ľahko", ale ešte kým dcéra stála na váhe, sestrička začala namerané hodnoty kričať doktorke do vedľajšej miestnosti. Dosť sa hanbila, lebo to bolo dosť počuť, možno až do čakárne a videla som na nej, že sa cíti dosť nekomfortne, napriek tomu, že nadváhu nemá. Stará sestrička tieto merania robila vždy na začiatku a dcéra išla k doktorke až potom. Myslíte si, že je vhodné nabudúce na toto sestričku upozorniť? Stretli ste sa s niečim podobným? Ako by ste sa zachovali vy?
hádam ju nevážia zakaždým keď tam príde - nabudúce bude dcéra vedieť a môže sa ohradiť ... pozdě bycha honiti ...
@anonym_autor je to nemiestne
Lebo starší občania to neberú, že aj oni boli mladí a mali také isté pocity, ako tvoja dcéra pri vyšetrení
Berú to tak, je to len decko
Ja by som ju poprosila
Mňa sa mama nezastala, tiež to v dospelosti beriem inak, ale bola som sama dieťa , prechádzala som si tým predsa ako dieťa , teenager
btw, ty si videla na dcére - teda si bola prítomná? a si sa neohradila?
v tej miestnosti kde sa vážilo bol ešte niekto iný okrem vás ?
ono je to sila zvyku ,ja osobne som bola zvyknuta na vyzliekanie behanie a podobne u mudr aj ako dieta ,takže neskôr mi to bolo jedno ...
a tá vaha bud by som sa hned ohradila , čo ja viem ja neriešim vahu
napr pri endo jeden čaka na papier od mudr a druheho pripravuje, sestrička to piše na papier ale povie číslo, osobne to neriešim taku vahu mám , mám ,... ten čo tam je v miestnosti o 5 min aj zabudne a nerieši
nepreživala by som to zase až tak
Co si pamätám ja, tak váhu mala doktorka v ambulancii a mala tam stôl aj sestrička, čiže nič kričať nemusela.
Ak vám to teda vadí, tak sa nabudúce ohrad.
ako pises, stara skola. Ja som raz slusne upozornila sestricku na chirurgii, a doktor na m na nakrical, ze oni tu tento system maju 30rokov a nevidi dovod to menit. Ak sa mi nepaci, mam ist inam. Uz som tam nikdy nesla.
jedine čo mi vadí ked sa pride vypytovat sestrička do čakarne, to jej poviem ,môžem dnu ? zavrem dvere ..sice su cuknute
ano sestričky ohladne určitych vecí urobili pokrok a riadny
ak by som videla na dietatu že je jej to neprijemne ohradila by som sa ako si naučiš tak maš
Tiež mám staršiu dr aj sestričku, no nikdy si nič nepokrikujú, ale píšu na papierik. Horšie to bolo na telesnej v škole, kde sa povinne vážilo a váhu hovorila učiteľka nahlas 😄
nechápem, tebe akože vadí, že niekto možno počul v čakárni koľko meria a váži tvoja dcéra? A čo je akože na tom? Nechápem, ak nemá nejakú morbídnu obezitu, tak čo že niekto počul, že váži 50 alebo 60 kg?
nechápem, tebe akože vadí, že niekto možno počul v čakárni koľko meria a váži tvoja dcéra? A čo je akože na tom? Nechápem, ak nemá nejakú morbídnu obezitu, tak čo že niekto počul, že váži 50 alebo 60 kg?
@belllinka ja tiez tomu celemu nerozumiem. Respektive ROZUMIEM ze tu ide o princip a evidentne kazdy riesit ten princip. Ale mne jedine co po precitani prispevku napadlo, bolo (s prepacenim) "no aby sme/ste sa z toho teraz nepokakali...."
(Podte do mna nech sa paci 🙂)
to ste fakt take pussies? :D boze tak to bolo pocut a co? clovek v cakarni hned aj zabudne na to, taketo somariny riesit, strasne precitliveni ludia su...
@belllinka ja tiez tomu celemu nerozumiem. Respektive ROZUMIEM ze tu ide o princip a evidentne kazdy riesit ten princip. Ale mne jedine co po precitani prispevku napadlo, bolo (s prepacenim) "no aby sme/ste sa z toho teraz nepokakali...."
(Podte do mna nech sa paci 🙂)
@anonym_2764ba akože keby to bolo u sexuológa ten sa pýta nejaké intímne otázky, tak nepoviem, ale váha a výška 🙂 no veľmi citlivé údaje 😅
@anonym_2764ba akože keby to bolo u sexuológa ten sa pýta nejaké intímne otázky, tak nepoviem, ale váha a výška 🙂 no veľmi citlivé údaje 😅
@belllinka plus taketo decka (takto rodicmi "vedene a opecovavane) sa potom na VS/v prvej praci/pri prvych problemoch vo vztahoch, proste v realnom zivote coskoro... Zrutia jak domcek z kariet 😶
Minule to bolo na telesnej... to chapem pred kolektivom a blbe pripomienky.
Ale pri lekarke? Myslis ze otvorila dvere do cakarne a vsetkym oznamila miery?
Istotne nie... myslim, ze to kusok prezivas. Alebo sa buduce ty alebo dcera ozvite. Istotne sa da najst riesenie.
@anonym_autor to tam behala v gaťkách a tielku? A to vadilo? Či je to priveľká vzdialenosť medzi sestričkou a lekárkou? Boli tam aj iní pacienti prítomní?
Bolo by fajn dcéru naučiť vyjadrovať verbálne svoje pocity, chápem, že puberta je citlivé obdobie, ale ak si videla, že jej to vadí, tak ju podpor, nech nabudúce sestričke povie, či sa nemôže najprv obliecť, že sa hanbí.
Okrem sestričky a lekárky tam iste nikto nebol a bola v spodnej bielizni, takže až takú traumu z toho nemohla mať. Kúpať sa nechodí? Či ani tak nemá plavky, ale je zahalená?
Pozri,keď sa narodila,tak si sa jej váhou a dĺžkou isto aj chválila 🤭 čo je na tom tak hrozné, že to zakričala dr? V živote zažije podstatne nepríjemnejšie situácie ako to,že možno niekto počul jej váhu.
@anonym_autor Predpokladam, ze nesla v spodnej bielizni cez cakaren, ale len v ramci miestnosti, kde si bola Ty, ona, sestricka a doktorka. keby ju najskor vazila, tak by sa tiez vyzliekla do spodnej bielizne a potom presla k doktorke. Ci myslis, ze by sa obliekla, aby sa znovu mohla pred doktorkou vyzliect? Uz zase nerobe z tych deti chudatka, lebo ich nakoniec z nich budeme mat.
@anonym_autor bol v ambulancii ci pri sestrička ešte niekto ďalší? Ak áno, vadilo by mi to, ak nie, myslím, že sa nemá za co cítiť nepríjemne. Až na gynekologiu keď pôjde, bude jej trápne, keď bude mať nohy hore, a doktir jej povie, nech tak počká ešte chvíľu.
prepac ale mlade baby sa cez leto premavaju po ulici takmer v spodnom pradle oblecene a jej vadi ked sa prejde pred lekarom v spodnom pradle? a co vam vadi na nameranych hodnotach? preco vam to vadi? zavana mi to posudzvanim vzhladu a vahy. ak ma nadvahu treba sa o tom prozpravat a riesit to ak ju nema za co sa citi nekonfortne?? co by ste robili u gynekologa?? treba sa naucit, ze pred lekarom treba byt otvoreny a riesit zdravotne problemy a nie hanbit sa
@anonym_autor ja nevidím nič na pohoršenie.Nerobte z tých detí cukrové bábiky.Co jej bolo vlastne nepríjemné, že nejaká matka vonku počula váhu?úplne bežná situácia
@anonym_autor
Z hľadiska správnosti je asi „lepšie“ vážiť pacientov v spodnom prádle.
Môj pediater mal ambulanciu rozdelenú na tri časti - čakáreň, miestnosť pre sestričku a ordináciu lekára.
Váženie prebiehalo u sestričky a bolo bežné, že buď boli otvorené dvere (ktoré viedli do čakárne) alebo sa v miestnosti nachádzalo viac pacientov naraz. Čo sa týka súkromia - nula bodov. Zo začiatku mi to prekážalo, no neskôr som si povedala, že byť v spodnom prádle je v podstate to isté, ako byť v bikinách na kúpalisku.
Čiže zakričala výšku a váhu a problém je v čom? Že ľudia v čakárni mohli počuť normálnu výšku a váhu? Nepoviem keby kričala nejakú diagnózu ale miery nie sú žiadne lekárske tajomstvo.
každému je uprdele koľko tvoje decko váži 🙈 všetci majú aj tak slúchadlá na ušiach a čumia do mobilov 🤷
@anonym_autor toto treba riešiť s psychológom, aby dcéra nemala doživotnú traumu. Ak to nepomôže, treba navštíviť psychiatra predpíše jej antidepresíva.
@anonym_autor ja celkom nerozumiem kde je problem.. bol niekto pri sestricke vtedy? Ze videl tvoju dceru v spodnom pradle? Ci dajak nerozumiem
@anonym_autor mne nepríde ok ani toto zbytočne vyzliekanie. Ja som vždy mohla mať rifle, veď všetci vieme že rifle ti nepridajú kilá naviac. Je mi ľúto čo sa tvojej dcére stalo. Ja som o desať rokov staršia od nej a nahotu/polonahotu si veľmi chránim pred doktormi. Keď netreba, tak netreba
@anonym_autor je to uplne nevhodne.u nas sa nikdy nevyzliekaju, vsak priblizna vaha oblecenia sa da odcitat. O tom kricani ani nehovorim..
@anonym_autor ja neviem, to dcera musela prejst cez cakaren plnu ludi do druhej miestnosti, ci kde je problem? Ani na kupalisko dufam v lete nechodi a nenosi tielka, croptopy, kratke sukne, obtiahnute veci atd ako 98% inych 15r.
Ze zakricala vysku vahu - hej a pacienti v cakarni tam sedeli len kvoli tomuto momentu, kym bude pocut sestricku kricat nejake dve cisla 😅
Osobne si myslim, ze ak sa hanbila, tak paradoxne pred tebou.
Neviem, toto je take ze “nemam problem, tak si rychlo nejaky vyrobim”.

Nie síce u pediatra, ale naša obvodná strašne nahlas rozpráva, až kričí (možno pri starých ľuďoch si tak navykla), že ja ju počujem na chodbe, keď niečo niekomu "hovorí".
A kľudne upozorni nabudúce sestričku. Myslím, že u nás u obvodnej to sestrička píše na papier.