Ako riešiť nočný kašeľ u 2,5-ročného dieťaťa?
Ahojte.
Potrebujem poradiť, lebo sa zbláznim.
Dcéra pred 2 týždňami prišla zo škôlky so sopľom, robila som jej kúpeľ nôh, na druhý deň sa zobudila komplet zachripnutá, zahlienená. Vlhký kašeľ.
Preplachovala som jej nos, fúkali sme, inhalovali Vincentku, Ambrobene, cibuľový sirup, prospan. Toto všetko prešlo, ale nočný kasel ostal. Boli sme u Dr., dýchanie bolo čisté. Kázala dať cez deň Solmucol a na noc Tussirex a fenistil kvapky. Cez deň ešte pokašlieva, ale najhoršie to je v noci, má záchvat kašľa. Boli noci, keď bolo ticho. Ale toto sa vlečie už 3.tyzden. Stále Inhalujeme Vincentku 3xdenne, ešte stále ma Solmucol, preplachujem nos. Skúšala som aj čistý noštek od A.Medveda. Doma mame zvlhcovac. Nie je nakúrené. Vacsinou kašle okolo polnoci, až ju napína, prehltne, napije sa a spi ďalej. Ale ja už potom celu noc nemôžem spat. Som z toho vyčerpaná. V utorok sme objednané opäť k pediatričke. Nemáte niečo overené, čo by zabralo?
Na tento kasel potrebujes totiz ventolin sirup na predpis. 🥰
Toto sme mali a boli to chlamydie a mykoplazmy :( presne v tomto veku. Spomen jej to nech urobi krvne testy je to fakt svinstvo treba na to atb. Drzte sa🥰
@anonym_d501df a z čoho to zistili? Krv alebo výter ? Aby som vedela, na čo ju doma pripraviť. Ďakujem ❤️
@anonym_d501df a z čoho to zistili? Krv alebo výter ? Aby som vedela, na čo ju doma pripraviť. Ďakujem ❤️
@nikolka232 krvicka zo zily neprijemne ale date to. Nie je to sranda, na to su specialne atb aj 2 davky ak prve nezaberu a po 4 mesiacoch kontrola. To bolo najhorsie co som zazila😫
Drzim palce 🥰🥰🥰potom smer hracka😸💘
To je presne to ze tu mozes inhalovat brat sirupy nepomoze to . Ventolin to je 2,5ml zachrany ulavy… zacina sa 5ml a postupne znizujes 3,5 2 1,5 . Je to sirup ktory roztiahne dychacie cesty dietatko vie dychat a nedusi sa . Ale fenistil ostane aj stoptusin alebo co dacas. Strasne vam prajem aby to nebolo to. Ale z vlastnej skusenosti mam obavy Daj vediet v utorok🥰 ja som prisla za mojou dr a rovno jej povedala ze chcem testy krvne na mykoplazmy a chlamydie lebo mozem byt tiez prenasac a nezbavime sa toho ale ja som bola negativna nastataie. V maji bude rok od toho pekla
Ja neviem no, mame podobny kasel uz treti tyzden sa to vlecie, ale nemam pocit, ze by to bolo zvlastne, furt soplia, a v noci im to zateka, a dusia sa tym. Ja som nespala ani nepamatam🥲 ale nasa doktorka vravi, ze kasel sa moze tahat dlho aj po chorobe

Toto sme mali a boli to chlamydie a mykoplazmy :( presne v tomto veku. Spomen jej to nech urobi krvne testy je to fakt svinstvo treba na to atb. Drzte sa🥰