Ako riešiť popraskanú kožu 6-týždňového dieťaťa?
Môj syn mal takéto, ale ja by som to nenazvala že popraskaná koza, on sa doslova zvliekol z koze ako had
Nenatierala som ho ničím. Len som kúpala v takom mlieku - Balneum. Dostať to na predpis aj bez predpisu
Potom už bábätko po kúpaní nenatieras ničím. Na pokožke sa vytvorí taký jemnucky film
Keď sa cely olupal a zvliekol zo starej koze, tak mal krásnu babatkovsku pokožku
Neviem kvôli čomu si to začala natierať, ale môže to byť reakcia.
Skús to aspoň na pár dní vysadiť a uvidíš či sa to nezlepší. Nie je potrebné deti zbytočne natierať...
@pribinak ona ju má takú napnutu ze ked zaplace a zmrsti tvar tak sa bojim ze jej popraska
Prestaň ju natierať hentym a skús to Balneum. Skoč do lekárne a už večer južným pekne okúp. Vznikne taka jemne biela a Mastna voda
Hento ju môže dosť dráždiť
@pribinak ja som pochopila že toto zlupovanie kože bábätka po pôrode je fyziologické prirodzené l, že to nejak súvisí so zmenou prostedia v ktorom dovtedy bolo. Napr. Ja som s tým nerobila vyslovene nič čas od času som dala kus oleja kupeľového do vody kedže sme ho dostali ale to bolo skôr výnimočne. Normálne sa mi zlúpal postupne a potom už mal peknú pokožku
@tanyan lebo mala na tvári tu mliečnu chastu take zlte supiny. To som olejovala, zmaklo, zacslo sa odlupovat, gazou som to pomaly dala dole, ostala cista pekna.. Ale pred 2 dnami sa zacala takto supat... A dnes este horsie. Tak som ju natrela tym od LRP ale nepomáha zjavne
Nie každá kozmetika musí zapasovať každému bábätku. Niekwdy tak ako mlieko musíš skúšať že čo zapasuje a bude vyhovovať
Tak keď ju budeš kúpať namocis vatovy tampon do vody a umyjes jej trosku aj tvaricku
Bolo dieta prenasane? Inde sa este nesupalo? Moze ist o uplne fyziologicky proces tzv. deskvamaciu pokozky, teda olupovanie vrchnej vrstvy pokozky. Prave teraz je dolezite pokozku dostatocne hydratovat a to telovym mliekom. LRP lipikar rozhodne nedrazdi, obzvlast ked si natrela prvykrat… je to vyborne neparfumovane telove mlieko a velmi vhodne na suchu pokozku aj u babatiek, olejovy kupel je tiez fajn (obzvlast pre psoriatikov a ekzematikov), ale na zdravu pokozku bez indikacie a odporucania lekara zbytocny (az neodporucane niektorymi dermatologmi) a Balneum sa nesmie dostat do oci, na to pozor. Nemozes ockavat od teloveho mlieka ani ineho pripravku, ze po jednom-dvoch natretiach sa vsetko vyriesi, chce to cas.

Čím to natieraš? Nie je to práve z toho?