Ako riešiť problémy s predkožkou u 7-mesačného dieťaťa?
Ahojte, mate rady ako s tymto trapenim pomoct mam pocit, ze ked uz to ide aj o kvapku viac tak dalsie kupanie to ide menej. Ja nechcem az mu to nasteihavaju ak sa da tomu vyhnut. Mate nejake rady?
U 7m dietata nemusis mat ziadne trapenie s predkozkou, naco si ho robis sama.. predkozka ma este 2 roky cas aby sa odlepila. 🤷🏻♀️
@nikpa nam kazala lekarka takto
@anavixy to preco nas stresuje, ze ak nepojde tak v roku mu to nastrihnu 👀
Žiadny urológ nebude ročnému chlapcovi strihať predkožku. Doktorka nech už ide do dôchodku lebo evidentne jej šibe na hlavu. Naozaj mu s tým nič nerob pretože mu tam spravíš trhlinky a potom bude mať ozaj bolestivý problém.
Lebo mate nejaku pani doktorku co vystudovala vysoku skolu a tym jej vzdelavanie skoncilo. No doba, veda aj medicina pokrocili a dnes sa uz sťahovanie predkozky neodporuca minimalne do roka a aj potom len veeelmi pozvolna. Nikomu nic nenastrihnu (ci skor nestrhnu), ked tam rodic dieta dobrovolne nezoberie. Na tuto temu najdes mnozstvo clankov, informacii, prispevkov na ig od pediatrov, odporucam hladat si informacie z overenych zdrojov sama, lebo doktorka je doktorka, ale to neznamena, ze vsetko ci povie je svate a bohuzial ani spravne (nehovorim pri chorobe atd, ale taketo preventivne veci a starostlivost o babatko niektori lekari fakt neovladaju v sulade s novodobymi poznatkami).
Ja som synovi nerobila nič. Mal jednú stranu prirastenú a vravela som si, že je to na urológa, ale to už mal 3 roky. Vždy sme pri umývaní stiahli len pokiaľ sa nesťažoval, že ho to bolí. Veľmi opatrne, bála som sa, že sa mu to natrhne. Neviem, či sa s pipíšom hral aj sám, ale jedného dňa to už mal dobré 😅
Ale asi to tak bude, lebo sestre doktorka povedala presne to, že to treba nechať tak a chlapci si to spravia sami, keď podrastú.
Nám tiež kázala lekárka.. snažila som sa a nič..nakoniec mu to museli aj tak strihať a doktor mi povedal,že to mal zrastené,takže som moje snaženie nemalo žiaden význam.
Máš lekárku so zastaralymi názormi, predložka sa uvoľňuje chlapcom postupne, fyziologicky. Drvivej väčšine chlapcov s tým absolútne netreba nič robiť. Ročné dieťa len mizivé percento má stiahnutu predkožku. Môj syn má 11 rokov a v živote som mu nič nesťahovala. Úplne stačí dodržiavať bežnú hygienu a umývať len tam, kam to vidno a ide voľne. Dodržiavať pitný režim. Mnohým chlapcom sa to uvoľní až v puberte. Ak dieťa normálne cika a nemá zápal, netreba s tým nič robiť.
@nikpa no pekne riadne bludy a nie je jedina aj kamoske ina pediatricka kazala pomaly stahovat uz a mame rovnako stare deti
@bodka70 super to som rada, dakujem moc
Lebo mate lekara masochustickeho kretena. Ty si zrejme svojpravna kedze vychovavaš dieťa, tak ho s prehladom posli aj s jeho metodami i zmýšľanim do prdele!
Mne dr prizvukoval, ze do roka minimalne nechať na pokoji penis i predkozku !
To len snaď na Slovensku sa malym detom penisy naťahujú. Ci v DE ci AT a xy inych krajinach sa da detom pokoj, a cuduj sa svete - predkožka sa stiahne aj sama. Nepoviem, pokial je problem treba riešiť. Ale ved zo chlapča je zdtave, tak ho nezerorizuj! Mozes mi tym tak akurat narobiť trhliny a tie budu robit problemy. Nas prvy syn ma 3,5 roka. Dr sa nikdy nic nepytala o predkozke, len kontrolovala pohladom semeniky. V 2,6 rokoch som mu povedala nech skusi stiahnut kozku kolko pojde. Maly sťahoval sam a bez nasilia. Kolko islo tolko a ked citil bolest prestal. Tersz to celkom ide, len to nema rad. Tak stiahneme koli umytiu ale nenuzim ho. Vsetci spolojni.
Netrap si babetko, dr je blb, uz davno su nove poznatky. A pokial by som mala takto nastaveneho dr, zabila by som ho pohladom pri zmienke o nasilnom stahovani!
Ked som dr tu preventivne povedala, ze nesuhlasim s nasilnym ani nijakym stahovanim predkozky, tak nechápala. Len krutila hlavou nad sadistickymu metodami na SK.
Ja mam 10 mesacneho a od 2 mesiacov som mu natierala pinda mastou co som vedela stiahnut stahovala som 2xdenne som skusala a natierala . Dobre som robila lebo na 5 mes. Poradni doki vyskusala stiahla a pekne mu to az do polky islo bez poraneni a teraz som aspon kludna ze sa nebudeme trapit ako s prvym ze az zakrok bol potrebny lebo vtedy este ina doki kazala nechytat, nestahovat…. Takze za mna skusat a natierat
nam poradilo viacero pediatriciek, ze podla najnovsich odporucani netreba VOBEC stahovat do 6 rokov, lebo tahanim sa robia mikrotrhlinky, ktore sa zrastu a potom je to horsie a horsie. Nasmu 3r sme to vobec nerobili vobec, jemu to neslo ani o milimeter a minule som len tak pozrela ako to ide a cuduj sa svete, skoro cele sa mu to stiahlo. Takze za mna to nechat tak a neriesit.
@angi07 a cim ste natierala? sranda, ze 100 ludi a 100 nazorov 🤷♀️
@angi07 ak mal tvoj prvý syn problémy, tak určite nie preto, že to nemal sťahovane odmala. To by mali problémy všetci chlapci v zahraničí ale aj mnohí tu na Slovensku, ktorí to vobec nerobia. A čuduj sa svete, problémy nemajú. Len malé percento chlapcov má problém, buď bol problém v hygiene alebo mali vrodenú fimozu predkožky. Zdravé dieťa s tým problém nemá, naopak násilne sťahovanie mu ho ľahko vyrobí.
Mám ročného a ani jedenkrát som mu nasťahovala predkožku 🙂 teraz sa to už neodporúča
Nie je to vobec sto ludi a sto nazorov, je to sto ludia a DVA nazory. Len jeden je v sulade s EBM (medicina zalozena na dokazoch v preklade), ale samozrejme rodic ma pravo sa rozhodnut sam na zaklade svojho svedomia a vedomia, ale zaklad je mat informacie! Pokial pre teba z toho co tu citas vyplyva (na zaklade jedineho komentu oproti 10 komentarom s opacnym nazorom), ze predkozku stahovat treba, tak je to tvoje rozhodnutie, ale uvedom si aj rizika z neho prameniace (opat odporucam vyhladat si aktualne odborne! informacie). A ten krem sa vola tak ako pani napisala “pinďa masť” (na predkozku a zrasty vseobecne je dobry slez, slezove kupele, slezove maste/kremy).
Tak skoro? Mne lekarka hovorila, ze od roku a pol. Ved je este malicky...ono to postupne povoluje... Ma este kopec casu, zatial to nechaj tak, ked ti mozem poradit. Je normalne, ze raz ide lepsie a raz horsie. Nema to este "vychodene".
Pinda mast
Pinda mast
nas ma viac ako dva roky a pediatricka kazala nechytat, nestahovat, uvolni sa sama vo vacsine pripadov 🙂 ja fakt nechapem co potom ti chlapci v zahranici, kde sa uz roky nestahuje a normalne funguju, snad tam za 100 rokov dospejeme aj my, ze posledny pediater, co odporuca tieto prehistoricke metody pojde do dochodku
Tolik z CZ - nech to být. A to ještě dlouho. Mezi nefrology a urology panuje shoda ohledně přetahování, přesněji řečeno nepřetahování předkožky. Neexistují vědecké důkazy, které prokázaly, že přetahování předkožky vyléčí fimózu, naopak je prokázané, že přetahování může způsobit lokální, ale i psychické trauma. Může dojít dokonce ke zhoršení fimózy, což v pozdějším věku vyžaduje chirurgický zákrok. Násilné přetahování předkožky u malých dětí se proto důrazně nedoporučuje.
Aj nám kázala dr od narodenia. Ignorovala som to. Nikdy som nestahovala. V 2,5 roku nás poslala na urológiu. Nešla som v 3 rokoch sa mu začala sťahovať. Ak by si si všimla že pri curani sa mu robí bublina alebo má zacervenanu predkozku vtedy treba riešiť
Jedine co s penisom robit je ho pekne jemne umyt ususit a NECHAT na pokoji.
Ja nerozumiem zeny. Vela s vas ani poriadne nevie co robit a pohlavnym ustrojenstvom dospeleho rozpravajuceho muza, nema ponatia kde su citlive body a ako co, nieto este U vyvijajuceho sa telicka cize nerozumiem, naco sa babeat v tom o com v podstate nic neviem.
Bud sa to vyriesi same, vyriesi to on alebo to bude drobny zakrok s minimom bolesti.
Napisem sem aj ja, aby si mala dalsi nazor, aby si predkozku svojho dietata nechala na pokoji, lebo mu mozes len poskodit. Vacsinou ak sa stahuje tak malym detom a dokonca babatkam😢😢😢 casto sa vtedy spravia zrasty a musi sa to potom operacne bolestivo riesit. Ta predkozka tam ma svoj vyznam, predsa logicky, ked je to take zlepene, nedostane sa tam spina. Hladaj o tomto relevantne informacie, nepocuvaj stare dr s predpotopnymi nazormi, ide o tvojho syna. Ja som to mojmu neriesila vobec, len umyvanie a susenie a sam si to stiahol okolo 3,5-4 rokov.
@nikpa nám kázala počas kúpania už skôr teraz máme 15mes no nejak to nejde alebo to neviem bojím sa😏

Áno mám radu, nebabrat sa mu v tom. Má 7 mesiacov, to nemyslíš vážne že sa mu to snažíš sťahovať?? 🤦 A už vôbec sa to nemá robiť počas kúpania aby si mu tam zaniesla voľačo ale keď už tak pod tečúcou vodou a tak za 1,5 roka možno.