Ako riešiť silný reflux u 2-mesačného bábätka?
Ahojte mamičky chcem sa podeliť so svojím problémom a zároveň možno natrafím na nejakú mamičku, čo je na Tom podobne. Moja maličká má od narodenia reflux. Keďže som nemala mlieko od narodenia používame Umelé mlieko. Začali sme Beba Comfort, ktoré spočiatku mala znášala, ale začala po ňom dosť zvracať. Zmenili sme mlieko na Kendamil. Mala mala z neho 3 dávky, kde potom začala zvracať prúdom, až sme skončili v nemocnici, kde jej zistili reflux. Nasadili nám Bebu AR, kde mesiac a pol bolo všetko v pohode. Mala si odgrcla, ale nie tak veľa. Teraz opäť začala mala viac zvracať, tak sme zvolili mlieko Baby smilk antirefluxne. Dali sme jej jednu dávku, kde mala zvracala prúdom a zvratky smrdeli po zvracaninach, čo po Bebe AR tak vôbec nebolo. Mala taktiež stále len plakala, lebo ju pálil pažerák. Bola strašne nespokojná. Preto sme sa zase vrátili k Beba AR. Sme popravde s manželom už zúfalí. Nevieme jej nijako pomôcť. Ak by ste sa niekto s tým stretol a vedel dať nejakú radu, ktorá by pomohla, boli by sme naozaj šťastní.
A robite antirefluxne opatrenia? Vyvysrna poloha, opatrna manipulacia?
Ak pribera a je inak spokojna, tak mlieko uz nemente. Co zahustenie nutritonom?
Sesternicin syn bol takyto grcac UM, mala skratka vsade velke textilne plienky kam chytala grcky a casom to preslo
meníte mlieka veľmi rýchlo. to tiež nerobí dobrotu.
@anonym_3ae08b ja Vám rozumiem, lenže keď vidíte malú plakať na živé raty a neviete ju utíšiť a vidíte ako ju bolí ten pažerák, tak nemáme inú možnosť. Nechceme jej tými mliečkami, ktoré jej nesadli viac ubližovať.
A robite antirefluxne opatrenia? Vyvysrna poloha, opatrna manipulacia?
Ak pribera a je inak spokojna, tak mlieko uz nemente. Co zahustenie nutritonom?
Sesternicin syn bol takyto grcac UM, mala skratka vsade velke textilne plienky kam chytala grcky a casom to preslo
@kitycat všetky antirefluxne opatrenia robíme od začiatku, aj tak nič nepomaha. Maličká priberá, to môžem určite povedať, ale spokojná veľmi nie je. Zahusťovadlo sme neskúšali, pretože AR mlieko by malo byť dostatočne husté, aj keď mne sa to až tak nezdá. Ale už nechceme nič skúšať. Musíme z tohto obdobia vyrásť. Verím, že sa to podarí.
@kitycat všetky antirefluxne opatrenia robíme od začiatku, aj tak nič nepomaha. Maličká priberá, to môžem určite povedať, ale spokojná veľmi nie je. Zahusťovadlo sme neskúšali, pretože AR mlieko by malo byť dostatočne husté, aj keď mne sa to až tak nezdá. Ale už nechceme nič skúšať. Musíme z tohto obdobia vyrásť. Verím, že sa to podarí.
@mia3034 zial, nic moc sa neda. ako dlho ju drzite vo zvysenej polohe po papani?
Moje dieťa malo extrémny reflux, grcal 20-30x za deň. Žiadne špeciálne mlieka sme nedávali, nešpekulovali. Mal mlieko to isté ako od narodenia, len mal režim. Vyvysena poloha po jedle cca 40 minút, odgrgnut 2-3x, antirefluxny vankúš, na bruchu len pred jedlom a prezliekať 100x za deň. Vymizlo to po cca 7 mesiacoch, keď malo už viac tuhšej stravy ako mlieka. Reflux je normálny do 10 mesiacov. Vôbec by som takto nemenila 100x mlieko, z toho by som grcala aj ja.
je to normalne dieta zvracia pri refluxe nema vyznam menit mlieko radsej skusene castejsie mensie davky aby sa nezatazil zaludok. neboj sa ze place lebo ju boli pazerak reflux neboli (mam ho tak viem) max zly pocit pred grcanim. treba polohovat to je zaklad inak sa to neda vacsinou sa to zmierni po zavedeni prikrmu drzim palceky
@mia3034 nám dosť pomahal nosič. Vyvýšená poloha v noci.
Prešlo to až keď dieťa začalo loziť a sedieť.
Všetky tri deti som v tomto mala rovnaké. Grcali prúdom. Žiadne mlieko to nezmenilo.
Sú obdobia kedy to bude trošku lepšie a potom zas keď je to horšie. To zaleží od momentálneho vývinu tela.
Mojej velmi pomohol gastrotuss baby. Nebolo to ale hned za den, najprv som ale po použití videla aspon, ze sa kus ukludnila a lahsie zaspala, ze jej to asi zahu prestalo palit abo co. Mali sme aj antirefluxny vankus ale nic moc. Zaspavala na rukach na stojaka/nosic. Po par dňoch bolo vidiet ovela lepsie zlepsenie, sice grcala stale viac ako by mohla, ale aspon mi tak hrozne nerevala po kazdom kojeni a aj lepsie zacala spávať. Po asi dvoch tyzdnoch sme mohli zacat aj znizovat davkovanie a stale bolo dobre. Lebo dostat davku aku treba do babatka bolo tazke, davali sme pomaličky s malou striekackou, velmi jej to zjavne nechutilo. Ale videla som, ze jej to robi aspon dobre.. Lebo moju budilo hlavne to, akoby sa jej stale vracalo do ust z bruska to.. Nebolo to len take, ze si grcne a hotovo..a na to nam krasne pomohol.
@anonym_3ae08b ja Vám rozumiem, lenže keď vidíte malú plakať na živé raty a neviete ju utíšiť a vidíte ako ju bolí ten pažerák, tak nemáme inú možnosť. Nechceme jej tými mliečkami, ktoré jej nesadli viac ubližovať.
@mia3034 skúsiť Gastrotuss sirup lepšie ako meniť mlieko.. prešli sme si tým a nič iné nepomohlo iba čas a verím že malli pravdu iba cas dozrieť pomohlo ...len ten pohľad na dieťa bolo strašné.
Mala som 3 deti s riadnym refluxom. Každé to malo */- do roka, ani prvé prikrmy to nezlepsili. Skúšala som toho na mraky vč. upravy stravy, vylucila som vtedy všetko možné, ale nepomohlo nič. Zmiernil to nosič, ako už písali dievcata, dostatočne vyvysena poloha, a keď sa dalo tak aj denny spánok na mne v urcitom uhle. Aj tak vracali, ale v tej vyvysenej polohe im to menej drazdilo pazerak. Držte sa, je to fest únavné, nonstop ogrcane som mala všetko- deti, dlazky, seba..., ale bude lepšie. Mnohým detickam sa to zlepší už po pár mesiacoch.
este okrem toho , ze ma reflux, nema aj ABKM? v tomto veku sa to tazko urcuje, ale nemate v rodine niekto (matka/otec)?
tiez 7-8x za den prezliekanie, kvoli ogrcanemu obleceniu, body som len vyzliekala a obliekala
lebo u nas toto bolo, vracanie, reflux, bolesti bruska, cely den krik po mlieku, naduvanie......
diagnoza nakoniec za nas bola nie ABKM ale intolerancia na laktozu diagnostikovana niekolko rokov po tychto trapeniach......
@mia3034 nám tiež veľmi pomohol gastrotuss, užívala do 4. Mesiaca, teraz je to už dobre, už sme prestali.

meníte mlieka veľmi rýchlo. to tiež nerobí dobrotu.