icon

Ako riešiť strach 3-mesačného bábätka zo studeného vzduchu?

sonasab
5. nov 2025

Ahojte, stretol sa niekto s tým že také malé bábätko sa boji vonku vetra alebo studeného vzduchu? Myslím ze reaguje dosť citlivo… Nostekom sa nadychuje a to nevie nejako spracovat, boji sa až sa dostane do takého záchvatu alebo ako by som to nazvala… Ako keby lapá po dychu… najskôr som si myslela že sa dusí od refluxu ale nie je to tak…Bojím sa už s ňou niekam ísť… neviem ako mám reagovať, ani čo s tým mám robiť…

veronika_sk000
5. nov 2025

@sonasab moji to robili, len ked im fuklo do tvare, snazila som sa o zavetrie 🤷 za mna je to o zvyku, von treba chodit

anonym_c859a1
5. nov 2025

3 mesačná je zavretá v hlbokom kočíku, určite jej tam nefúka priamo do tváre

cimage
5. nov 2025

Male deti nemaju radi ked im fuka na tvar. Aj ked v ramci hry dietatu fuknete na tvar, tak sa zlakne. Zvykne si, ale netreba to hrotit a radsej otocit dieta tvarou od vetra.

anonym_899640
5. nov 2025

@sonasab čo máš robiť? 🤦no nič, zvykne si. Či ako nepôjde von?

kacena4
5. nov 2025

podla mna toto nie je o strachu ale o reflexe tak maleho babatka z necakanej situacie kedy sa citi ohrozene takze je to ok casom si zvykne

anonym_250a80
5. nov 2025

Mam doma presne trojmesacne dieta - mozes mi prosim Ta vysvetlit, ako sa to trojmesacne dostane priamo na vietor? Akoze fakt netusim. Ak je v kociku, ci hlbokom ci vo vajci, je kryte mimo vetra. Keby ho aj mas naobliekane a v nosici, tak je hlavou k Tebe a nie do vetra. Naozaj si neviem predstavit jak je 3mesacne dieta vystavene priamemu vetru az sa dostane do zachvatu. A to nemam prve dieta.

januska12323
5. nov 2025

Nosíš ho na rukách tvárou von?

sonasab
autor
5. nov 2025
@anonym_250a80

Mam doma presne trojmesacne dieta - mozes mi prosim Ta vysvetlit, ako sa to trojmesacne dostane priamo na vietor? Akoze fakt netusim. Ak je v kociku, ci hlbokom ci vo vajci, je kryte mimo vetra. Keby ho aj mas naobliekane a v nosici, tak je hlavou k Tebe a nie do vetra. Naozaj si neviem predstavit jak je 3mesacne dieta vystavene priamemu vetru az sa dostane do zachvatu. A to nemam prve dieta.

@anonym_250a80 Omg to je ale reakcia podrazdenej matky… No napríklad keď ju vyberám z autosedacky vonku. A ver či never keď je vonku zima aj v kočíku cíti že je chladnejšie počasie a keď dýcha cez nos, dýcha studený vzduch, vtedy keď zaspí v kočíku, prebudí sa, zľakne sa a chytí ju takýto stav…

sonasab
autor
5. nov 2025
@anonym_c859a1

3 mesačná je zavretá v hlbokom kočíku, určite jej tam nefúka priamo do tváre

@anonym_c859a1 nie je to len o vetre ale aj o vdychovanom studenom vzduchu, od kedy sa ochladilo takto reaguje