Ako riešiť suché a červené pery u detí?
Dcera si oblizuje stále pery (celé ústa cervene) prosím poradíte mast?
Dobrý večer prosím Vás co na suché cervene usta dakujem
však balzam na pery. koľko má rokov? ja som mojej mazala pusu už od 1. roku, teda v zime. lebo aj mráz hrozne vysušuje. človek (obzvlášť dieťa) má tendenciu si potom suché pery ešte olizovať - ovlažovať a výsledok je ešte horší. čiže kúpiť balzam na pery a vysvetliť, že čím menej oblizovania, tým lepšie.
však balzam na pery. koľko má rokov? ja som mojej mazala pusu už od 1. roku, teda v zime. lebo aj mráz hrozne vysušuje. človek (obzvlášť dieťa) má tendenciu si potom suché pery ešte olizovať - ovlažovať a výsledok je ešte horší. čiže kúpiť balzam na pery a vysvetliť, že čím menej oblizovania, tým lepšie.
@amdornik prídete kľudne a môžete jej vysvetliť. 😄Za týždeň 7 😄 mame balzam alr nepomáha 🤦♀️ jelení loj a neviem co všetko ešte
Mne strašne pomohola vždy masť Blistex MedPlus normálne v tej tube.
@anonym_2bc056 ďakujem pozerala som našla som aj tubu aj normálne ako rúž.. pre ňu bude praktickejšie asi druhe 🙈
nieco ako ked mas kutik a potrebujes viac vitaminu B, tak cosi v takejto suvislosti aj s perami som zachytila. Takze ak mas moznost pridaj vitaminy skupiny B. A este by mohla mat aj infekciu. to asi nie jespravne pomenovanie. Ale ak to nie su len suche pery treba este naviac osetrit niecim. Vysvetlim na mojom priklade. po operacii som mala vela tyzdnov kutiky ( oslabena imunira) mastila som ako besna a nepomahalo. Dva potretia betadinom a bolo vybavene.
https://www.drmax.sk/infadolan-1 infadolan je velmi dobry na regeneraciu popraskanej pokozky...ma siroke pouzitie napr.aj pri nadchce na vytieranie nosa...ja som mala teraz mensiu popaleninu a pri konci hojenia,taku zosuverenu kozu,kt som si 2dni natierala tenkou vrstvou a viditelne sa mi stav jazvy zlepsil...
Na už veľmi poškodené pery som dávala vždy lansinoh masť - určená na bradavky pri dojčení ale nič nikdy tak nepomohlo ako toto 🙂
Na už veľmi poškodené pery som dávala vždy lansinoh masť - určená na bradavky pri dojčení ale nič nikdy tak nepomohlo ako toto 🙂
@a0
@anonym_autor
presne! Toto som tiez chcela napisat. Ostala mi masricka a ta synovi najviac pomohla. Mal cerveny kruh okolo celych úst a pimohli to. Acv nocivsom mu to pretrela.
@amdornik prídete kľudne a môžete jej vysvetliť. 😄Za týždeň 7 😄 mame balzam alr nepomáha 🤦♀️ jelení loj a neviem co všetko ešte
@anonym_autor však... chcela som len poradiť. chodiť nebudem nikam, je to tvoje dieťa, nie moje. moje som si naučila od malého decka, že suché pery sa balzamujú a neoblizujú. a teda, ak si ho dá naniesť a nezlíže ho a napriek tomu nepomáha... prečo sa neporadiť s lekárkou? či už pediatričkou alebo kožnou?
vanilkove bambucke maslo alebo bioderma perioral.. moj mava perioralnu dermatitidu casto, oblizuje sa ako asperger z nervov... zvasca staci to bambucke, pripadne ta bioderma, skusali sme aj kortikoid, ale oblize vsetko, ked potrebuje.. tak to radsej nech oblizuje bambucke ako kortikoid...
@anonym_autor cicaplast, fakt super. nasa robi to iste, strasne to ma, ked pride zo skolky. toto nas zachranuje
@anonym_autor dcere zaberala len modra indulona, vsetko ostatne to zhorsovalo a stipalo.
@anonym_autor nepoužívaj žiadne chemické produkty, balzamy... Používaj len prírodné, organické veci - extra panenský bio kokosový olej, spomenuté bio bambucké maslo, bio aloe vera gel, na pár minút potrieť kvalitným medom od včelára... Spôsobuje to nedostatok živín, pridaj jej do stravy každý deň vajíčkové žĺtka z domáceho chovu (žĺtok obsahuje veľa minerálov a vitamínov) obmedz jej biele pečivo.
Modrá indulona
Raz mi poradila dr infadolan na toto, je riadne mastný ale veľmi dobre pomáha. Keď mala červené okolo úst dávala som hlavne na noc, a rýchlo to pomáhalo
@anonym_autor a vajíčko z O...fl..?
ABC perioral, mam overene u oboch deti 🙂
https://www.benulekaren.sk/bioderma-abcderm-per...

Mne strašne pomohola vždy masť Blistex MedPlus normálne v tej tube.