icon

Ako riešiť synovu nadváhu v 15 rokoch?

seg675927
Včera o 18:31

Tento tyzden sme boli na preventivke a myslela som si ze syn bude mať všetky výsledky v poriadku no nebolo ma zvyseny cholesterol a ma nadvahu ,vazi 79 kg a ma 167cm…fakt ze som si to nevsimla je ten ze sa schovaval vo svojej izbe a zatahoval brucho ked som prisla do izby .. lekarka odporucila menej fast foodov ,sladenych vod a sladkosti . Ale co sa nestalo syn pribral dalsich 6 kg za ani nie polovicu prazdnin.
Čo mam robit lebo to s nnim fakt nevyzera dobre .

Strana
z2
crazy_cat_lady
Včera o 18:32

6 kil za mesiac? Rozpravala si sa s nim o tom?

anonym_b64e75
Včera o 18:32

Dnes je tu tych nadvahovych deti nejako hodne.

anonym_bef6ed
Včera o 18:33

Dnes zalozeny ucet, nizsie dievca s rovnakou vyskou a 88kg o rok mladsie, tu chalan s nizsou vahou - takmer rovnakou, o rok starsi. Trochu viac nahod na jeden vecer.

seg675927
autor
Včera o 18:35

Ano ale povedla ze to je jeho vec a ze ho to netrapi

bibina32
Včera o 18:48
@seg675927

Ano ale povedla ze to je jeho vec a ze ho to netrapi

@seg675927 V tomto veku je to ťažké s nimi. Z čoho pribral? Asi by som prestala kupovať sladké vody a jedlá. Skúsila mu vysvetliť, že keď bude silnejší, že sa mu bude zle hýbať aj sa bude viac potiť. Možno by som ho prehovorila aby začal športovať, prípadne chodiť do posilňovne.

seg675927
autor
Včera o 18:51
@bibina32

@seg675927 V tomto veku je to ťažké s nimi. Z čoho pribral? Asi by som prestala kupovať sladké vody a jedlá. Skúsila mu vysvetliť, že keď bude silnejší, že sa mu bude zle hýbať aj sa bude viac potiť. Možno by som ho prehovorila aby začal športovať, prípadne chodiť do posilňovne.

Ploblem
@bibina32 problemom je hlavme zlozenie jeho vahi ma taku pneumatiku ze az ,minuly rok sa z takych smial a teraz by zapadol

seg675927
autor
Včera o 19:00
@seg675927

Ploblem
@bibina32 problemom je hlavme zlozenie jeho vahi ma taku pneumatiku ze az ,minuly rok sa z takych smial a teraz by zapadol

@seg675927 tiez ma rad chodit na svojej e-kolobezke čo mi lekarka tiez nedoporucovala lenze byvame daleko od skoly takze potrebuje tam nejaku prepravu kedze autobus tam nejazdi a bycikel si v skole nemoze nechavat ale kolobezku ano ,,nonsens’ˇ

seg675927
autor
Včera o 19:00
@seg675927

@seg675927 tiez ma rad chodit na svojej e-kolobezke čo mi lekarka tiez nedoporucovala lenze byvame daleko od skoly takze potrebuje tam nejaku prepravu kedze autobus tam nejazdi a bycikel si v skole nemoze nechavat ale kolobezku ano ,,nonsens’ˇ

@seg675927 takze aj tak znova potom sa nebude hybat ked bude skolsky rok

anonym_b64e75
Včera o 19:12

@seg675927 Nemusela si ma zablokovat😀

minesasubu
Včera o 19:14

Tak v prvom rade prestaň kupovať sladené napoje, sladkosti , slané pochutiny
začnite sa spolu viac hýbat prechádzky , bike , plavanie
tak isto sa skús s ním porozprávať či nemá problem a zajedá to

emjee
Včera o 19:21

Zacni od seba - ty mas aku vahu/ postavu? Zdravujes sa stravo? Cvicis?

seg675927
autor
Včera o 19:35
@emjee

@emjee mam brucho ale tak ja mam 40 rokov priblizne 72 kg

anonym_bef6ed
Včera o 19:35
@anonym_b64e75

@seg675927 Nemusela si ma zablokovat😀

@anonym_b64e75 aj mna zablokovala... asi nieco na tom pravdy bude co sme napisali

seg675927
autor
Včera o 19:36
@emjee

@emjee necvicim,ale zdravo sa stravujem jogurty pomazanky obcas cipsy ,vselico si doprajem s mierou

seg675927
autor
Včera o 19:38
@minesasubu

Tak v prvom rade prestaň kupovať sladené napoje, sladkosti , slané pochutiny
začnite sa spolu viac hýbat prechádzky , bike , plavanie
tak isto sa skús s ním porozprávať či nemá problem a zajedá to

@minesasubu podla mna on si daco furt kupuje lebo furt chodi si z izby vyhadzovat smeri

minesasubu
Včera o 19:54
@seg675927

@minesasubu podla mna on si daco furt kupuje lebo furt chodi si z izby vyhadzovat smeri

@seg675927 a odkial má peniaze ? ved skontroluj smeti
do obchodu tiež asi chodi alebp odkial to má
zaujimave že si si nevšimla že pribral ved aj to oblečko a všetko vidno

seg675927
autor
Včera o 20:12
@minesasubu

@seg675927 a odkial má peniaze ? ved skontroluj smeti
do obchodu tiež asi chodi alebp odkial to má
zaujimave že si si nevšimla že pribral ved aj to oblečko a všetko vidno

@minesasubu ja som si myslela ze s toho vyrastie takze sme 2-3 roky neboli na preventivke az teraz lebo uz prichadzali upozornenia z poistovne

seg675927
autor
Včera o 20:17

Aj na bruchu sa mu tvori riadny spek uz ma aj muzske prsia takze preto to riesim intenzivne ,pretoze medzičasom sme boli na kupalisku a tam sa nanho ludia obracali myslim ze aj jemu to bolo neprijemne ale tak nic nepovedal

earlgrey
Včera o 20:23

jasné doteraz si si to nevšimla, jak dokaže stiahnúť pneumatiku na bruchu? veď to sa nedá. A na preventívku máš chodiť každý rok, proste si všetko zanedbala ako matka a môžeš za to hlavne ty a teraz ma kľudne zablokuj. Ďakujem.

lindusss2016
Včera o 20:27
@seg675927

@emjee mam brucho ale tak ja mam 40 rokov priblizne 72 kg

@seg675927 40 rokov mam coskoro aj ja a o 20 kg menej, sportujem denne a deti popri mne. Aky zivotny styl si mu ukazala, takym teraz zije aj on. Jedine, co mozes urobit je to, ze mu vysvetlis, ze aj ty by si chcela zdravsie zit a hybat sa a ze by bolo fajn, ak by ste sa v tomto spolocne podporovali. Zober ho na nejaku turistiku, chodte zpolu cvicit, so mnou dnes deti absolvovali kruhovy trening a to su este na prvom stupni. Mozes mu zaplatit osobneho trenera vo ffitku, moznosti je vela, ale nic nepojde, ked ty sa na neho budes pozerat doma z gaucu ako knedla 🤷

anonym_166389
Včera o 20:34

Ty tiež nebudeš najostrejšia ceruzka v peračniku !

anonym_93ea07
Včera o 20:39
@seg675927

@minesasubu ja som si myslela ze s toho vyrastie takze sme 2-3 roky neboli na preventivke az teraz lebo uz prichadzali upozornenia z poistovne

@seg675927 no veď príslušníci kmeňa…zanedbana preventivka u dieťaťa a uraci sa na ňu ist až keď dôjde upozornenie z poisťovne. To dievča je jeho sestra však? Prepáč ale taku váhu ako tvoje deti nemám ani zďaleka a to som raz tak stará určite. Hanba takto zanedbať deti.
Prvé čo by som začala variť na tvojom mieste a išla im príkladom a každý víkend prechádzky a túry. Keď pockas dokym priberie dalších 6kg do konca prázdnin tak sa mu budú v škole smiat, to chceš?? Nehovoriac o tom že sa mu spravia krvavé strie a tie bude mat cely život- z toho že veľa pribral naraz a koza sa potrhala lebo taku elasticitu nemá!

seg675927
autor
Včera o 20:40
@earlgrey

jasné doteraz si si to nevšimla, jak dokaže stiahnúť pneumatiku na bruchu? veď to sa nedá. A na preventívku máš chodiť každý rok, proste si všetko zanedbala ako matka a môžeš za to hlavne ty a teraz ma kľudne zablokuj. Ďakujem.

@earlgrey nebudem nikoho blokovat ja taka niesom ako matka som toto zanedbala alebo respektive podcenila

seg675927
autor
Včera o 20:44
@anonym_93ea07

@seg675927 no veď príslušníci kmeňa…zanedbana preventivka u dieťaťa a uraci sa na ňu ist až keď dôjde upozornenie z poisťovne. To dievča je jeho sestra však? Prepáč ale taku váhu ako tvoje deti nemám ani zďaleka a to som raz tak stará určite. Hanba takto zanedbať deti.
Prvé čo by som začala variť na tvojom mieste a išla im príkladom a každý víkend prechádzky a túry. Keď pockas dokym priberie dalších 6kg do konca prázdnin tak sa mu budú v škole smiat, to chceš?? Nehovoriac o tom že sa mu spravia krvavé strie a tie bude mat cely život- z toho že veľa pribral naraz a koza sa potrhala lebo taku elasticitu nemá!

@anonym_93ea07 ake dievca myslis on je jedinacik

seg675927
autor
Včera o 20:50
@seg675927

Aj na bruchu sa mu tvori riadny spek uz ma aj muzske prsia takze preto to riesim intenzivne ,pretoze medzičasom sme boli na kupalisku a tam sa nanho ludia obracali myslim ze aj jemu to bolo neprijemne ale tak nic nepovedal

Ale aj tak sa mu zevraj paci chytit ten spek do ruky takze mu to nevadi ho tam mat

anonym_b20d82
Dnes o 06:25

Ty si za neho zodpovedá....

emjee
Dnes o 06:29
@seg675927

@emjee necvicim,ale zdravo sa stravujem jogurty pomazanky obcas cipsy ,vselico si doprajem s mierou

@seg675927 jogurty a pomazanky nie su zakladom zdravej stravy

anonym_b612e2
Dnes o 06:41

Zatiahol brucho tak,ze si si nevsimla jeho 80kg? Dobry vtip😁 Meriam tolko,co on,mam o 20kg menej a brucho vypucene problem zatiahnut,takze rovno povedz,ze si to neriesila a bolo ti to jedno. Teraz uz len veeela intenzivneho pohybu a zoskrtat jedalnicek. A treba mu vysvetlit,co mu hrozi,ak s tym kupovanim hluposti neprestane. Aj my sme doma riesili zvyseny cholesterol,hoci je syn ako prutik, musel obmedzit kupovanie blbosti. Nedavala som mu na to peniaze. A povedala som mu,co ho caka,ked neprestane. Cuduj sa svete cholesterol sa vratil do normy.

rencicimoncici
Dnes o 06:47

Toto si mala riešiť už skôr. Teraz to bude mať tažšie. Musí sa hýbať a jesť zdravšie. Nejaký krúžoka alebo proste pravidelný šport. Nejesť somariny a nepiť sladené nápoje.

anonym_12149e
Dnes o 07:12

Tu len tak pre ilustráciu. Ak by si doma nemala zásoby potravín, ktorými sa bude dobrovoľne napchávať, kým ty nie si doma, tak by sa to nestalo. Alebo mu kontroluj prístup k peniazom, nech si tie blbosti nedokáže kupovať. 1800 kcal denne navyše... masaker. Veď to je dvojnásobok toho, čo potrebuje.

Strana
z2