icon

Ako riešiť tiky u detí? Skúsenosti a rady

22. máj 2026

Ako ste riešili tiky u detí?Ako to dostat pod kontrolu?Ake vyšetrenia deti mali ?máte skúsenosť potrebujem vedeť viac
Ďakujem

dory11
22. máj 2026

@anonym_autor neurológ je potrebný

anonym_95abc0
22. máj 2026

@anonym_autor my mame skúsenosť ..aktuálnu.Dcera 12.rokov od minulého roku začala silno žmurká-liečený naslergiu, suche oci..mala rôzne kvapky.Minily týždeň neurológ-vyšetrená bola funkcia mozgu, či nemá nejaké zachvaty? Odporúčanie terapia u psychológa, odbúrať stres, sko spracovať stres, nálady.

danielahamar
22. máj 2026

Očná a neurológ treba

anonym_b3e8b0
23. máj 2026

Napíš viac, tiky môžu mať veľa firiem, od nenápadných zašklbov okom, nohou až po verbálne prejavy ... každopádne vyšetrenie u neurológa bude treba ...

anonym_288495
23. máj 2026
@anonym_b3e8b0

Napíš viac, tiky môžu mať veľa firiem, od nenápadných zašklbov okom, nohou až po verbálne prejavy ... každopádne vyšetrenie u neurológa bude treba ...

@anonym_b3e8b0 Nemusis strasit. Ja som to mala v skolkarskom veku a vyriesilo sa to kvapkami do oci. Ziaden neurolog nebol potrebny.

anonym_b3e8b0
23. máj 2026
@anonym_288495

@anonym_b3e8b0 Nemusis strasit. Ja som to mala v skolkarskom veku a vyriesilo sa to kvapkami do oci. Ziaden neurolog nebol potrebny.

@anonym_288495 nestraším, nepíše vôbec, aké prejavy má, môže ísť o šklbanie očným viečkom, kde v podstate stačí magnézium a nič iné netreba, až po mykanie hlavou, rukami, neustále pokašliavanie...kde je konzultácia u neurológa potrebná...preto sa pýtam na konkrétne prejavy

anonym_b3e8b0
23. máj 2026
@anonym_b3e8b0

@anonym_b3e8b0 oprava "foriem"

autor
23. máj 2026

Mikanie hlavou.U neurológa sme bola v januári ked začal roviť očami,prešlo to začal hmkať aj to prešlo a prišlo mikanie hlavou a dosť výrazné😢.U neuro bolo všetko ok odporučili že ak to bude pokračovat tak smer pedopsychológ.Sme v riešeny v ccp centre skrz pozornosť ale vysledky od nich ešte stále nemá a rozmýšlam čo dalej tažko sa nato pozerá.Ma nasadene magnezium,bečko .Či opäť sa ozvať na neuro alebo či k dr neviem 😞

autor
23. máj 2026
@anonym_95abc0

@anonym_autor my mame skúsenosť ..aktuálnu.Dcera 12.rokov od minulého roku začala silno žmurká-liečený naslergiu, suche oci..mala rôzne kvapky.Minily týždeň neurológ-vyšetrená bola funkcia mozgu, či nemá nejaké zachvaty? Odporúčanie terapia u psychológa, odbúrať stres, sko spracovať stres, nálady.

@anonym_95abc0 na neuro sme boli tiež mu dávali takú čapicu a k psychológovi vás poslala dr či neurológ?Rozmyšlam či nezavolať do toho centra kde bol na vyšetrenie a povedať čo je vo veci nech to posúria trošku lebo čakáme na vysledky už mesiac a pól a či oni tiež musia mať psychológa že ako ďalej ako mu pomoct to zmierniť

2medvede
23. máj 2026

My riesime tiky u syna (10 rokov), obvodna nas odoslala na neuro, k psychologovi a na gastro(kvoli tomu, ze tiky sa objavovali casto po jedle). Neurologicka nas poslala na EEG, MR, nasadila Peritol, potom magnezko 250mg. Tiez mu spravili komplet odbery krvi (napr aj streptokok alebo borelie mozu sposobit tiky a ine neuro problemy). U syna to uplne nevymizlo, ale je to vyrazne lepsie, pomaha magnezko, obmedzit screentime.. Syn ma aj adhd, takze on je celkovo taky nekludny, tiky su beznejsie u takychto deti. Este nas caka psycholog.

anonym_95abc0
23. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_95abc0 na neuro sme boli tiež mu dávali takú čapicu a k psychológovi vás poslala dr či neurológ?Rozmyšlam či nezavolať do toho centra kde bol na vyšetrenie a povedať čo je vo veci nech to posúria trošku lebo čakáme na vysledky už mesiac a pól a či oni tiež musia mať psychológa že ako ďalej ako mu pomoct to zmierniť

@anonym_autor poslal nás neurológ , lebo dcera zo má pri strese viac menej som si všimla, Škola, kamošky..niekedy zmurka intenzívne a niekedy minimalne.Ona aj stiska pasta, take uvoľnenie pre ňu a ešte mala minuly úst.Mame masť terapeuta, ktorý s ňou uvoľní stres.Pytala som sa aj na tourettov syndróm, ale že vôbec, k tomu patria aj zvuky .Tsk držím palce, nech to vymizne.Mame dávať zinok !

autor
23. máj 2026
@anonym_95abc0

@anonym_autor poslal nás neurológ , lebo dcera zo má pri strese viac menej som si všimla, Škola, kamošky..niekedy zmurka intenzívne a niekedy minimalne.Ona aj stiska pasta, take uvoľnenie pre ňu a ešte mala minuly úst.Mame masť terapeuta, ktorý s ňou uvoľní stres.Pytala som sa aj na tourettov syndróm, ale že vôbec, k tomu patria aj zvuky .Tsk držím palce, nech to vymizne.Mame dávať zinok !

@2medvede toto presne máme za sebou aj peritol sme mali a nič zmena.Aj tv sme obmedzili mobil nemá.No on je tiež z tých deti hyperaktivnejších.Ja som z toho zúfala uplne hotová
@anonym_95abc0 a vám odporučili len zinok ?Ďakujem dúfam že to pominie🙏🏻ako prišlo tak aj odíde snáď

anonym_95abc0
24. máj 2026
@anonym_autor

@2medvede toto presne máme za sebou aj peritol sme mali a nič zmena.Aj tv sme obmedzili mobil nemá.No on je tiež z tých deti hyperaktivnejších.Ja som z toho zúfala uplne hotová
@anonym_95abc0 a vám odporučili len zinok ?Ďakujem dúfam že to pominie🙏🏻ako prišlo tak aj odíde snáď

@anonym_autor áno, len zinok a uvidíme.Kasom davala aj magnezium