icon

Ako riešiť zabiehanie očka u bábätka?

29. júl 2025

Ahojte. Máme bábätko 7mesacne zachvilu, zabieha mu jedno očko tak smerom k vnútornému kútiku... Zavolám aj očnej, no vraj sa to do roka u detí nerieši.. môžem niečo urobiť už teraz preto, aby neostalo škúlenie? Áno, viem, ze deticky zvyknu skulit, no väčšinou to do polroka vymizne a ja to pozorujem az teraz tak viac.... Ďakujem za rady

macka1996
29. júl 2025

@anonym_autor ahoj takýto problém sme mali aj my s dcérkou. ale pediatricka nás poslala na očné..čakala do pol roka , ale neprešlo to a tak nás poslala . chodili sme do tt do neovizie od 9 mesiacov nosila okuliarky . v 3 rokoch mala operáciu a už neskúli ale okuliarky nosí stále. Mala aj dioptrie ale teraz ma okuliare s cylindrom aby videla ostro ..inak vidí rozmazane

ariannazara
29. júl 2025

Aj moj to mal ostalo mu to stale ma 6 rokov v októbri nas caka operacia okuliare od 1 roka

macka1996
29. júl 2025
@macka1996

@anonym_autor ahoj takýto problém sme mali aj my s dcérkou. ale pediatricka nás poslala na očné..čakala do pol roka , ale neprešlo to a tak nás poslala . chodili sme do tt do neovizie od 9 mesiacov nosila okuliarky . v 3 rokoch mala operáciu a už neskúli ale okuliarky nosí stále. Mala aj dioptrie ale teraz ma okuliare s cylindrom aby videla ostro ..inak vidí rozmazane

@macka1996 a teda ešte sme cvicievali cviky na očká. aj okluzor nosila , a stále sme cvičili. teraz už ani okluzor nemusí nosiť a ani cvičiť nemusíme ale ma odporúčané také hry ako navliekanie goraliek .hádzanie lopty do nejakého otvoru a tak . stavať lego a také veci

taktotedanie
29. júl 2025

@anonym_autor riesit ocne