Ako riešiť zadržiavanie stolice u dieťaťa?
Ahojte mamičky, chcela by som sa poradiť, či niekto riešil podobný problém. ❤️
Mám 5-ročného syna, ktorý je už dávno bez plienok, ale stále má problém so špinavými trenkami. Niekedy je to len malá šmuha, inokedy má v trenkách aj kúsky stolice. Nie je to teda vždy veľké pokakanie.
Tvrdí, že vôbec necíti, že sa mu chce kakať, ani že má špinavé trenky, a často si to ani sám neuvedomí. Kaká pritom pravidelne, väčšinou každý deň, a stolica je podľa mňa normálna – nie je vyslovene tvrdá ani hnačkovitá.
Mám pocit, že keď sa veľmi zahĺbi do hry, WC úplne odignoruje alebo si potrebu neuvedomí.
Boli sme už na vyšetreniach – sono, röntgen aj krvné testy má v poriadku. Teraz ideme aj k psychologičke, aby sme skúsili zistiť, či za tým nemôže byť aj psychická príčina.
Chcem sa preto opýtať, či máte niektorá skúsenosť s dieťaťom podobného veku, ktoré malo podobný problém – špinavé trenky, niekedy len šmuha, inokedy kúsky stolice, pričom dieťa tvrdilo, že to vôbec necíti.
Čo vám nakoniec pomohlo? Riešili ste napríklad enkoprézu, pravidelné posádzanie na WC, vlákninu, probiotiká alebo intoleranciu laktózy?
Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť, hlavne ak sa vám podarilo tento problém vyriešiť. 🙏
Chirurg videl konecnik?
Hovoris ze to "nie je velke pokakanie" - z Tvojho pisaneho ale nerozumiem - chlapec teda chodi uplne normalne na wc? Bez problemov, bez odporu, bez scen, pravidelne normalne kaka a teda okrem toho normalneho pravidelneho kakania ma aj spinave trenky behom dna?
@anonym_c18387 áno keď je doma, keď není v záplave hry chodí kakať. Ako náhle ide do škôlky tam zadrží ideme na ihrisko a tam mu ujde. Alebo ak sa hrá v kolektíve v škôlke sa nevypyta zadrží.
Chirurg videl konecnik?
@anonym_3056c7 nie tam nás obvodná lekárka neposlala
@anonym_3056c7 nie tam nás obvodná lekárka neposlala
@martina2109 tak sa pýtaj. treba vyšetriť aj konecnik

Hovoris ze to "nie je velke pokakanie" - z Tvojho pisaneho ale nerozumiem - chlapec teda chodi uplne normalne na wc? Bez problemov, bez odporu, bez scen, pravidelne normalne kaka a teda okrem toho normalneho pravidelneho kakania ma aj spinave trenky behom dna?