icon

Ako rozoznať autizmus u 19 mesačného dieťatka?

8. aug 2020

Ahojte dievčatá tie ktoré máte choré detičky ako ste nato prišli že niečo nieje v poriadku ? Moje dieťa nechce hovoriť, iba mama, baba, nevie sa samo zahrať stále je iba pri mne. Doma nemôžem nič spraviť stále mi je za zadkom.Reaguje na meno aj očný kontakt tam je ale mam také divné pocity.

Strana
z3
makova333
9. aug 2020

@sara07 splietas tolko veci dokopy, ze sa mi uz ani nechce reagovat. No nic, maj sa pekne.

autor
9. aug 2020

@alexandraalexandrova Tak okrem toho rozprávania, lebo nerozpráva, tak mi vadí to, že mi stále stojí za zadkom, nezaujme ho žiadna hra. S ničím sa vôbec nevie zahrať. A po novom kedže nevie hovoriť, tak kričí a píska, ked niečo chce...Alebo je problém pri obliekaní vtedy nerváči, alebo pri obúvaní topánok, pri prebalovaní proste nič z toho nechce.Dalej mi vadí že ked vyjdeme vonku tak uteká preč a nechce ma chytit za ruku...

yoxinka
10. aug 2020

Ja myslím, že keby máš autistu doma, tak ti isto nestojí furt za zadkom a nevyžaduje si tvoju pozornosť, práve naopak, zaujíma ho nejaká hra a funguje si tak nejako vo svojom vlastnom svete, kee netreba mať interakciu s inými ľuďmi, vrátane teba. Máš úplne normálne dieťa, ktoré je skrátka ešte príliš MALÉ a preto sa nedokáže samé zahrať. Treba mu venovať čas a ukazovať mu, ako sa zahrať dá. Predpokladám, že máš jedno dieťa. Si jeho jediný partner na hru a preto sa dožaduje tvojej pozornosti. Keď som mala prvel dieťa, viseli na mne nonstop, keď som mala druhú dcéru, tak tá viac inklinovala k bratovi ako ku mne a zabavil ju viac on ako ja. Teraz mám tri deti a najmladšia, keď má doma súrodencov, ani o nej neviem, keď sú starší v škole/školke je na mne furt zakvačená ako taká opička malá. Neviem, či si niekedy počula o vzdore a o tom, že dieťa si v istom veku začína presadzovať svoje a preto odmieta dať podať ruku, reve keď aa treba prezliekať, prebaliť a podobne ... ja musím malú niekedy zdrapi a odniesť, lebo by sa mi šmarila aj po auto, len nie ísť tam kam treba. Pokiaľ toto, čo píšeš je jediné “čudné” správanie tvojho dieťaťa, tak prestaň riešiť autizmus a začni sa zaujímať o vývoj obyčajného dieťaťa a všetky tvoje “znaky autizmu” nájdeš tam.

alexandraalexandrova
10. aug 2020

auti dieta ti nestoji za zadkom, tomu je uradnute kde si a co robis...to ze sa nevie zahrat nic neznamena, to ma vela deti v tom veku este...aj tie problemy s obliekanim a prebalovanim...to nema nic spolocne s autizmom. Pistanie a podobne prejavy su len nasledkom toho ze s tebou nedokaze komunikovat slovami, tak to robi ako vie..pre dieta je frustrujuce ked nedokaze vyjadrit to chce, je uplne normalne ze pisti a nervaci...je este maly na to aby sa dalo povedat ci bude mat problem s recou, vela deti nerozprava aj do troch rokov a potom sa rozbehnu...podla mna sa nemusis znepokojovat...

Strana
z3