Ako rozoznať kiahne od siedmej choroby?
Čaute ..ako rozoznať kiahne od siedmej nemoci?
Zvýšená teplota 2 dní ,únava,dnes do rána takýto výsev
Myslím,že sú to ovčie kiahne.Foto v komentári
Ano, toto su kiahne. Tieto dve choroby sa rozlisuju velmi lahko, kiahne su vodove pluzgieriky, siedma choroba je hustejsi vysev hlavne na rukach-dlaniach, nohach- chodidlach a v ustach.
smer pediatričke
Kiahne su vlastne najprv na chrbte a vo vlasoch, kedze napadaju nervovu sustavu. 7. choroba sa vola ruka,-noha-usta. Ale inak aj kiahna moze byt v ustach... moje deti mali. Podla tej vodnatej vyrazky mi to pride ako kiahne. Ale nie vsetky budu vodnate
Kiahne su vlastne najprv na chrbte a vo vlasoch, kedze napadaju nervovu sustavu. 7. choroba sa vola ruka,-noha-usta. Ale inak aj kiahna moze byt v ustach... moje deti mali. Podla tej vodnatej vyrazky mi to pride ako kiahne. Ale nie vsetky budu vodnate
@basska_b presne takto je to u nás...vo vlasoch,chrbát,krk a dve má v ústach
@basska_b presne takto je to u nás...vo vlasoch,chrbát,krk a dve má v ústach
@janka2927 No tak to je ono... uff..
Prve 3 dni mozu este popribudat, potom sa ich pocet stabilizuje, od 4.-5. dna uz sa deti citili dobre a na nejaky 10.-14.den uz bude kompletne fit bez chrast. Vraj pri priemernom priebehu je ich na tele 200-250 😬 pediatrovi staci zatelefonovat a aj po telefone vam poradi, co robit
@janka2927 No tak to je ono... uff..
Prve 3 dni mozu este popribudat, potom sa ich pocet stabilizuje, od 4.-5. dna uz sa deti citili dobre a na nejaky 10.-14.den uz bude kompletne fit bez chrast. Vraj pri priemernom priebehu je ich na tele 200-250 😬 pediatrovi staci zatelefonovat a aj po telefone vam poradi, co robit
@basska_b áno,volala som s doktorkou
Podľa mňa kiahne.
Tiez nechapem na co mala ist s kiahnami k pediatricke. Aby sprijemnila leto inym detom?
Siedma choroba je na rukách, ja som si myslela, že moja dcérka sa hrala so žíhľavou a pokožka je citlivá na teplú vodu. Pri siedmej chorobe sa zvykne vyskytovať tuším týždeň pred vyrázkami 2 dňová teplota, ktorá po 2 dňoch zmizne akoby mávnutím prútika.
Pri siedmej chorobe môže chvíľu aj hrdlo bolieť, vyrážky sa vedia, žiaľ, objaviť aj tam.
@janka2927 určite ovčie kiahne, pred týždňom syn dostal 7 chorobu a tiež som nevedela lebo vyzeralo to všelijako ale mal strašne zapálene vyrážky nohy ruly, a jednu v puse. Šli sme ku doktorke lebo neskutočne ho to svrbelo a zastupujúca nám lem povedala že nevie že asi impetigo, potvrdila nám to až kozma že 7 choroba a dala atb mastičku, len dúfam že mu nezostanú jazvy. Ovčie kiahne sú na začiatku vo vlasoch, na hlave tak začínajú, ruky nohy len na tých miestach