icon

Ako rozoznať kiahne od siedmej choroby?

janka2927
3. júl 2025

Čaute ..ako rozoznať kiahne od siedmej nemoci?
Zvýšená teplota 2 dní ,únava,dnes do rána takýto výsev
Myslím,že sú to ovčie kiahne.Foto v komentári

janka2927
autor
Autor odpoveď zmazal
janka2927
autor
3. júl 2025
anavixy
3. júl 2025

Ano, toto su kiahne. Tieto dve choroby sa rozlisuju velmi lahko, kiahne su vodove pluzgieriky, siedma choroba je hustejsi vysev hlavne na rukach-dlaniach, nohach- chodidlach a v ustach.

janka2927
autor
3. júl 2025
@anavixy

Ano, toto su kiahne. Tieto dve choroby sa rozlisuju velmi lahko, kiahne su vodove pluzgieriky, siedma choroba je hustejsi vysev hlavne na rukach-dlaniach, nohach- chodidlach a v ustach.

@anavixy ďakujem za objasnenie

sisska96
3. júl 2025

smer pediatričke

basska_b
3. júl 2025

Kiahne su vlastne najprv na chrbte a vo vlasoch, kedze napadaju nervovu sustavu. 7. choroba sa vola ruka,-noha-usta. Ale inak aj kiahna moze byt v ustach... moje deti mali. Podla tej vodnatej vyrazky mi to pride ako kiahne. Ale nie vsetky budu vodnate

janka2927
autor
3. júl 2025
@sisska96

smer pediatričke

@sisska96 volala som s ňou,dala mi inštrukcie na Ovčie kiahne...iba som sa chcela utvrdiť,či som si ich nezmenila so siedmou chorobou

janka2927
autor
3. júl 2025
@basska_b

Kiahne su vlastne najprv na chrbte a vo vlasoch, kedze napadaju nervovu sustavu. 7. choroba sa vola ruka,-noha-usta. Ale inak aj kiahna moze byt v ustach... moje deti mali. Podla tej vodnatej vyrazky mi to pride ako kiahne. Ale nie vsetky budu vodnate

@basska_b presne takto je to u nás...vo vlasoch,chrbát,krk a dve má v ústach

basska_b
3. júl 2025
@janka2927

@basska_b presne takto je to u nás...vo vlasoch,chrbát,krk a dve má v ústach

@janka2927 No tak to je ono... uff..
Prve 3 dni mozu este popribudat, potom sa ich pocet stabilizuje, od 4.-5. dna uz sa deti citili dobre a na nejaky 10.-14.den uz bude kompletne fit bez chrast. Vraj pri priemernom priebehu je ich na tele 200-250 😬 pediatrovi staci zatelefonovat a aj po telefone vam poradi, co robit

janka2927
autor
3. júl 2025
@basska_b

@janka2927 No tak to je ono... uff..
Prve 3 dni mozu este popribudat, potom sa ich pocet stabilizuje, od 4.-5. dna uz sa deti citili dobre a na nejaky 10.-14.den uz bude kompletne fit bez chrast. Vraj pri priemernom priebehu je ich na tele 200-250 😬 pediatrovi staci zatelefonovat a aj po telefone vam poradi, co robit

@basska_b áno,volala som s doktorkou

anavixy
3. júl 2025
@sisska96

smer pediatričke

@sisska96 toto je strasne blba rada… s kiahnami sa k pediatrovi NECHODI!

veronikaszabova
3. júl 2025
@sisska96

smer pediatričke

@sisska96 najhorsia rada...

anna222
3. júl 2025

Podľa mňa kiahne.

ullala
3. júl 2025

Tiez nechapem na co mala ist s kiahnami k pediatricke. Aby sprijemnila leto inym detom?

tahulkal
5. júl 2025

Siedma choroba je na rukách, ja som si myslela, že moja dcérka sa hrala so žíhľavou a pokožka je citlivá na teplú vodu. Pri siedmej chorobe sa zvykne vyskytovať tuším týždeň pred vyrázkami 2 dňová teplota, ktorá po 2 dňoch zmizne akoby mávnutím prútika.

tahulkal
5. júl 2025

Pri siedmej chorobe môže chvíľu aj hrdlo bolieť, vyrážky sa vedia, žiaľ, objaviť aj tam.

katusik456
5. júl 2025

@janka2927 určite ovčie kiahne, pred týždňom syn dostal 7 chorobu a tiež som nevedela lebo vyzeralo to všelijako ale mal strašne zapálene vyrážky nohy ruly, a jednu v puse. Šli sme ku doktorke lebo neskutočne ho to svrbelo a zastupujúca nám lem povedala že nevie že asi impetigo, potvrdila nám to až kozma že 7 choroba a dala atb mastičku, len dúfam že mu nezostanú jazvy. Ovčie kiahne sú na začiatku vo vlasoch, na hlave tak začínajú, ruky nohy len na tých miestach