Ako rozpoznať a zvládnuť OCD u detí?
Je tu niekto kto mal u dieťata tento problém ? Ako ste to zistili resp aké boli príznaky ? Čo bol spúšťač ? Dá sa z toho dostať aj bez liekov od psychiatra? V akom veku to začalo ?
Ďakujem za každú radu
@pe_mi áno mam o 2 roky 40 a da sa. Nieje to ľahké ale prispôsobíš sa stavu . 🙂
Moja dcéra má. Ale skoncila na ad
A neboj aj vek zohrá veĺa. Čím je starší tým to bude lepšie. Napr ja v 13 tích cca úplná pohoda cca do 22 kým sa mi nenarodil deti . Tie zvuky okolo seba som nejak nevnímala . Potom ako prišli nervy stres obdobie druhé dieťa sa to zhoršilo. Ale žijem. Som. Mam štuple 😀😀 som dospela uvedomujem si hranice.
@pe_mi nenechaj to prosím tak len preto, ze je syn pokojny. Ja som svoje ocd roky neriesila (15r som ho nejako tolerovala) a posledný rok sa to razom tak zhoršilo, ze v utorok nastupujem na hospitalizáciu. Kym to nie je take zle, ries synove problemy, lebo sa to casom zhorsi a uz sa z toho nemusi dostať plus bude uzivat lieky aby vobec ako tak fungoval
Autorka skús zmenu psychológa. A ries to čím skôr. Ja som si prešla psychickým peklom. O dcére ani nehovorím
Teraz som ešte odsledovala ,že si syn umýva tekutým mydlom strojček pred tým,než si ho ide dať do úst 😕 že aby bol poriadne čistý
@pe_mi ahoj a ake ma este prejavy ?
Na prvej strane mám príspevky, čo všetko som odsledovala , my to akoze nemáme od lekára potvrdené.to ja len čo vidím

Vysvetľovanie vysvetľovanie vysvetľovanie. Prišlo mu zle . Veď to sa stáva hocikomu. Napr od žalúdka. Ľahni si pustím ti klímu bude ti lepšie ľahnem si k tebe vezmi si mobil ukáž mi nejakú hru ktorú hráš atď. Musíš odpútať pozornosť aby na to nemyslel. Chcel si drhnut ruky zakaždým? Tak som mu vysvetľovala že doma to netreba prehanať že si odtiaľ zmyje aj kožu 😀 že bude stále chorý keď to bude prehanat . Jemu som napr nemohla ani položiť na stôl príbor. Lebo mi ho doniesol a zobral si nový. Musela som na tanier. Jablko všetko jedol vidličkou. No poradím len to čo zaberá u nás. Zmiasť mu pozornosť . A Lukas do 5 minút od toho ako on vraj bude zvracat až sa trasie povie. Mamka už mi je dobre. A ideme ďalej dáme si pastičky🙃