icon

Ako rozpoznať príznaky boreliózy po uhryznutí kliešťom?

26. jún 2025

Dobrý deň prosím Vás keď sa začne robiť takýto ohraničený flak po ustipnuti alebo po kliestovi. Foto stiahnutá z netu.. pripadne ten fľak co sa zvykne objaviť hocikde inde na tele
.. po koľkých dňoch ďakujem

Ako rozpoznať príznaky boreliózy po uhryznutí kliešťom?
anavixy
26. jún 2025

Lokalna rekacia okamzite do par hodin - prirodzene, netreba sa plasit, nie je to priznak nakazy. Erythema migrans od niekolko dni az mesiac po uhryznuti. Toto su informacie, ktore najdes v kazdom clanku na internete, skus pogooglit.

deedol
26. jún 2025
@anavixy

Lokalna rekacia okamzite do par hodin - prirodzene, netreba sa plasit, nie je to priznak nakazy. Erythema migrans od niekolko dni az mesiac po uhryznuti. Toto su informacie, ktore najdes v kazdom clanku na internete, skus pogooglit.

@anavixy mozem sa opytat, tie volnopredajne testy su na nieco dobre? maly mal kliesta cca pred 3 tyzdnami, kratko prisateho, kozna reakcia ziadna, ale citam, ze nemusi byt. toto mam na mysli: https://www.drmax.sk/vitamin-station-rychlotest...
ma zmysel mu to spravit?

zojazoja
26. jún 2025
@deedol

@anavixy mozem sa opytat, tie volnopredajne testy su na nieco dobre? maly mal kliesta cca pred 3 tyzdnami, kratko prisateho, kozna reakcia ziadna, ale citam, ze nemusi byt. toto mam na mysli: https://www.drmax.sk/vitamin-station-rychlotest...
ma zmysel mu to spravit?

@deedol pred pár rokmi som si robila tento test a vyšiel mi pozitívny. Mala som pijaka predtým. Išla som teda k obvodnej a z krvi vyšla pozitívna borelka.

kiki68
26. jún 2025

Za mna po mesiaci ist na titer a je jasno. Moja mama a par dalsich ludi mali boreliozu bez migrujucej skvrny a pod. Svokra tiez, ale ta dostala hned po teste atb a bolo vyriesene

autor
26. jún 2025

15 prišla domov mala fľak na nohe, tu sa mi ženy vyjadrili že len ustipnutie.. teraz v nedeľu sme boli ma nasteve a znovu že ju tam niečo stiplo vtedy tam nemala nič a teraz pozerám ze tam ma takú bodku hnedú ci ako to nozvat

autor
26. jún 2025

Natrela som to fenistilom ..

anavixy
26. jún 2025

@deedol nemam skusenost, ale myslim si, ze ak vyjde test pozitivne, tak nakaza tam bude. Ale ak vyjde negativne, tak stale to moze byt falosne negativne a ak by sa objavili nejake priznaky (hlavne tie nespecificke), tak aj napriek negativnemu domacemu testu urcite treba riadne odbery. Tym padom neviem ci to ma uplne zmysel 🙂 ale vravim, skusenost nemam, ono ako so vsetkymi domacimi testami, uplne sa na to spolahnut neda, ale zasa podla mna super, ze vobec mame take moznosti (napr chripka, crp atd, tu je to za mna trosku dolezitejsie mat presne vysledky).

anavixy
26. jún 2025

Toto je uplne normalne neskodna lokalna rekacia na ustipnutie, fenistil je dostacujuci.