icon

Ako rozpoznať reflux u detí?

6. feb 2026

Ahojte prosím vás tie ktore vaše detičky majú reflux ako ste to zistili ? Len na gastre alebo aj nejako inak? Aké mali príznaky ? Dcéra má 5 rokov ďakujem

micicka
6. feb 2026

@anonym_autor tusila som, ze ma reflux, potvrdeny bol na gastre.
Od malicka zvykla vygrckat mlieko aj 1,5 hodinu po vypiti. Dr hovorila, ze z toho vyrastie. Ca v 2,5roku sa jej zhorsilo. Prejavovalo sa to kaslom a casto naslednym zvracanim. Zacala kaslat az sa pozvracala. Uz som sa nenechala odbit a na gastre potvrdili masivny reflux.

kiki68
7. feb 2026

Caste odgrcnutie aj 3 hod po jedle, problem po urcitych napojoch, jedlach, pocit citronu a kysleho v ustach, zubne kazy napriek hygiene a poleptana sklovina, krce v zaludku. Toto su jasne priznaky. Mam 40 a mam reflux.

anonym_1c039b
7. feb 2026
@micicka

@anonym_autor tusila som, ze ma reflux, potvrdeny bol na gastre.
Od malicka zvykla vygrckat mlieko aj 1,5 hodinu po vypiti. Dr hovorila, ze z toho vyrastie. Ca v 2,5roku sa jej zhorsilo. Prejavovalo sa to kaslom a casto naslednym zvracanim. Zacala kaslat az sa pozvracala. Uz som sa nenechala odbit a na gastre potvrdili masivny reflux.

@micicka a ako ste to riešili? U nás dcéra 2.5 od narodenia tichý reflux a mám poct že teraz sa to dosť zhoršilo.

micicka
7. feb 2026
@anonym_1c039b

@micicka a ako ste to riešili? U nás dcéra 2.5 od narodenia tichý reflux a mám poct že teraz sa to dosť zhoršilo.

@anonym_1c039b boli sme na gastro, pomocou sona jej urcili reflux, dostala lieky, uzivala ca pol roka, myslim ze 2 druhy vyskusala, uz sa nepamatam, je to uz par rokov. Pomohli, reflux ustupil.

banalu
7. feb 2026

Mala som podozrenie, pregrckavala viac ako je normalne. Az nakoniec zacala strasne plakat - vsetci vraveli - to je normalne, deti predsa placu, ved kolika atd., ale ja som pocula ako jej to tam lieta, ako prehlta naprazdno. Raz sa mi v noci skoro pridusila. Spavala skoro postojacky, po kazdom kojeni som ju nosila.
Dala som jej AR mlieko na skusku, a mala som doma zrazu ine dieta. Ju to muselo strasne boliet, rozdrazdeny pazerak ako jej to tam stale lietalo.
Ked mala 6 mesiacov som sa konecne dostala na gastro - pediatricku som postavila pred hotovu vec, ze uz mam termin, nech mi da vymenny listok.
Ma 4 roky a stale ma reflux, chodime kazde 4 mesice na kontrolu a vyzera to tak, ze uz z neho nevyrastie. Uz sa sklonovali lieky, ale odkedy sme podchytili aj alergiu a HI je menej chora, a tak sa zlepsil aj reflux asi prvy krat, lebo kazda jedna choroba jej zhorsovala aj reflux, reflux zas sposoboval sopliky... bol to zacarovany kruh.