Ako rýchlo zaberá Nurofen pre deti?

wyslmt
6. jan 2015

Ahojte baby. Dávate iste svojim drobcom aj Nurofen. Aké máte skúsenosti? Ako rýchlo zaberá? Môjmu malickemu idú zúbky,tak mu z času na čas dám Nurofen. Zaujímavé je,že hneď ako mu ho podám sa ukludni a zjavne sa mu uľaví. Nemava však klop klop ešte teploty,tak mu ho podávam len zriedka,keď už fakt viem, že ho bolí.Popritom sa rovno opýtam,či neviete o nejakom geliku na ďasná,aby som mu nemusela dávať,keďže ten je prevažne na teplotu. Dakujem za každú radu.

pribinak
6. jan 2015

Nam velmi pomohol Kamistad gel, ten Nurofen by som fakt "setrila" na teploty

jana_eyre
6. jan 2015

ja som nurofen davala iba od teploty a zaberal tak do pol hodiny.. gelov na zuby je dost vela, mala som doma dva ale neviem si spomenut na nazov.. dcere som skusala homeo camillia /je to vodicka na vypitie/ aj ked som tomu zo zaciatku moc neverila - fakt sa po podani ukludnila.. mozes to ale podavat iba tri dni, dlhsie nie..

jana_eyre
6. jan 2015

ano, ako pise pribinak - kamistad sme mali a druhy mi prisiel na mysel, myslim dentinox, alebo tak nejako.. fungovali rovnako, len moja dcera strasne neznasa to potieranie dasien a tak sa mi to nikdy nepodarilo dat poriadne.. synovi ale pomohli, hoci on bol celkom kludny ked mu isli zuby - bol nervozny len pri stolickach..

katarinamarkova
6. jan 2015

@wyslmt najprv som nechela prispiet a nechat to tak.....ale neda mi....
to mu davas nurofen akoze len tak preventivne, aby menej pistal a rychlejsie zaspal.....vtedy ked nema vysoku horucku a velke bolesti......v pripade zvazenia moznych vedlajsich ucinkov v porovnani s kratkodobou ulavou od bolesti by som si to podavanie - len tak - milionkrat rozmyslela.
ono tie vsetky ibuprofenove lieky su fajn....mozno tak raz do roka.....

bonaqa2013
6. jan 2015

@katarinamarkova jáj my sme nurofen dávali tiež dcére ale pri bolesti zubov. No niekedy nenarobíš nič keď dieťa kričí a kričí. Vedľajšie účinky sú jedna vec a polepšenie druhá.

heni79
6. jan 2015

@katarinamarkova To možno napísala tvrdo, ale pravdivo. Áno, tie zúbky bolia, ale nedávala by som lieky do bolesti predčasne. Až pri horúčke!
Tých gélov je dosť, ja som používala pri deťoch Dentinox. Pri synovi nepomáhalo/nepomáha okrem gélu často nič, iba nosiť na rukách a kolísať. Doteraz to boli dovedna 3 takéto nočné maratóny, ale gél vždy pomohol, že sa mu uľavilo. Spýtaj sa v lekárni, iste ti poradia.
Osobne homeopatiká považujem za placebo, ale ak im veríš, vyskúšaj pokojne aj to.

katarinamarkova
6. jan 2015

@bonaqa2013 ved ok, ja to nikomu neberiem...aj moje deti mali v sebe par krat ,,uzasny,, nurofen - ako poslednu moznost a verim tomu ze par krat po nom este siahnem......
ale preventivne pri malych bolestiach a nervozite zo zubov, nie.
potom sa mamicky cuduju ze maju decka s atopickym exemom, blbym travenim, pchaju potom do nich nasledne probiotika....sa nemozu vykakat alebo opacne hnackuju....non-stop soplikuju, kaslu, bolia ich usi, maju zapaly mocovych ciest prakticky bez priciny byvaju casto chore...atd.

kubuliatko
6. jan 2015

nam zaberie asi do hodiny. ked uz si nevies dat rady a vidis ze mu nurofen ulavi tak mu ho daj. vsetci sa tu idu po z vedlajsich ucinkov a ukamenuju ta aj za nurofen.

lyzzy
6. jan 2015

..
Prosím Vás.....prečo je ten nurofen tak zlý?

siska53
6. jan 2015

@wyslmt ja pri zuboch take nedavam. Mala dostala vzdy gelik -dentinox napr.,v lekarni ti poradia, alebo vytieram repikom,to sa nam tiez osvedcilo,lebo akurat ked jej zacali ist dalsie 2zuby,mala uraz zubkov a zubar kazal potierat repikom. Kym som jej celu pusu vytierala repikom,gel nepytala.
Takze ja odporucam bud gelik alebo repik - potieranie.
Ak je tvoj maly este dost maly,daktori pouzivaju aj tie hryzatka,co sa daju do chladnicky. My sme take nestihli,lebo malej siel prvy zub az v roku (ten este bezbolestne) a synovi zas vysli zuby, ani neviem ako.

Nurofen ci paralen az pri horucke nad 38,5 alebo ked ma dieta naozaj hrozne bolesti. To vidis,ako je na tom. Ja som.musela dat aj malemu,aj malej,hoci teplota nebola vysoka,ked ich bolelo usko a malej aj teraz,ked mala zapal priedusiek,ona mala aj aftu,aj zubky,pytala gel,bola apaticka,nechcela nic pit,jest,vodu kvaokatkom sme do nej davali..a nakoniec mala aj hrdlo zapalene.

Ani my si nedavame tie prasky od bolesti pri slabej ci strednej bolesti. Az ked je to naozaj na nevydrzanie. Teda aspon ja tak robim..
A vsetky lieciva maju negativne ucinky,staci si precitat letak. Jasne,ze sa mozu,aj nemusia prejavit.
Inak mala nechcela ani paralen oralne,museli sme kupit cipky.

wyslmt
autor
7. jan 2015

Ďakujem Vám všetkým baby za rady. Dnes som kúpila gél,raz som ho aj dávala. Neviem však či zabral lebo maličký to hneď cucal ako dobrotu 🙂 Potom sme sa dlho nosili na rukách a upísal sa. Tak fakt neviem presne povedať čo zabralo. Hlavne je,že sa polepšilo.A čo sa týka Nurofenu,napísala som,že mu ho zriedka podávam,a zriedka neznamená preventívne. A keď si nebudem dať rady,dám mu ho znova.Ešte raz Vám ďakujeme 😉