Ako sa odnaučili vaše deti od rektálnej rúrky?
Ahojte,
keďže som prešla všetky staré diskusie, ktoré sa týkajú tejto témy, no stále neviem, čo si s týmto počať, založila som novú diskusiu. Snáď to nevadí.
Maličká má pol roka, je narodená skôr o dva mesiace. Zo začiatku mala dosť dlho koliky, príšerne nafúknuté bruško a dosť plakávala. Nepomáhala masáž , nahrievanie, cvičenie s nožičkami, Sab simplex ani bio gaja či coliprev. Pani doktorka nám poradila rektálnu rúrku, tú sme občas použili, keď sa malá krútila, zvýjala ,nechcela nám papať, ale grcla si po papaní aj 15x..Niekedy sa vykakala sama, niekedy som jej pomohla.. postupom času začala malá sama kakať menej a menej, rúrky bolo viac a viac, až sme sa dostali do štádia, že sama sa bez rúrky nevykaká. Je plne dojčená od začiatku ( nepíšte, že dojčené deti nemusia kakať xy dní), pretože,keby nemala žiaden problém a pekne spinkala a nezvýjala sa v bolestiach niekoľko hodín a papala normálne, tak jej žiadnu rúrku nedám.)
Odkedy sme začali s príkrmami (na odporučanie dr. od 5. mesiaca), tak sa to ešte zhoršilo. Dr nám povedala, že jej rúrku nemáme dať, že malá netlačí - že sa vykaká sama.. samozrejme, skúsili sme.. cvičiť, nahrievať, masírovať, nepomohlo, keď zaspinkala, zobudila sa každých 5 minút, tak sme ju nosili, až prešlo hádam 6 hodín a rúrku sme po kriku, stonoch a nevyspatí sa dali... Preto sa Vás pýtam, ako sa tento problém vyriešil? Poslali Vás na operáciu? Pomohlo,keď začali sedieť? Jedna pani sestrička nám odporučiola vývar z vločiek alebo bio slivkovú šťavu, nepomohlo, nevykakala sa.
@lubkovaandrejka Odporúčam ľanový olej- kupujem v DM, papáme každý deň 1 ČL (vek 13 mes.), je to úžasný pomocník pri vyprázdňovaní. Držím palce!
@lubkovaandrejka syn sa mi 3 mesiace bez rúrky nevykakal, Dr. Nám neskôr poradil čipky Lecicarbon...neskôr sa prvý krát vykakal bez akejkoľvek pomoci a postupne už úplne sám
@najstastnejsia
@adri12 baby,dakujem, my to mame vyriesene😉ste zlate, ale twraz to riesi ina pani v diskusii. Nam tiez pomohol lecicarbon a easylax.
@lubkovaandrejka klbko skúšam aj ja, presne aj lanovy olej dávam z DM slivkovi stavu som tam ale u nenašla 😔 pamätám si že som ju používala pri prvom synovi ale ten nemal ani takéto veľké problémy
Nakoniec sa vykakal zase po troch dňoch ale musela som trošku teplorom dopomôcť ku konečnému vytlačeniu..
Vyskúšam teda tie čipky aj klystír dokúpiť v lekárni a dúfať že z toho naozaj časom vyrastie🫣 ďakujem za odpovede všetkým
@spratek slivky mu dávam všade, čerstvé má ráno na desiatu a sušené mu varím s prikrmom... bez efektu :/ aj ja som ich jedla a y mal aj v mlieku keďže v noci hlavne si veľa pýta na prsník a jediné z toho preháňalo mňa
@simona_boz ďakujem za stránku 🙏 určite to skúsim veď nemám čo stratiť, hlavne aby niečo pomohlo už, mám v hlave už katastrofické scenáre že mu do 15 stky budem musieť čosi do zadku ochaf aby sa vykakal 🫣(samozrejme hlúposť ale aj tak :D )
@lubkovaandrejka klbko skúšam aj ja, presne aj lanovy olej dávam z DM slivkovi stavu som tam ale u nenašla 😔 pamätám si že som ju používala pri prvom synovi ale ten nemal ani takéto veľké problémy
Nakoniec sa vykakal zase po troch dňoch ale musela som trošku teplorom dopomôcť ku konečnému vytlačeniu..
Vyskúšam teda tie čipky aj klystír dokúpiť v lekárni a dúfať že z toho naozaj časom vyrastie🫣 ďakujem za odpovede všetkým
@spratek slivky mu dávam všade, čerstvé má ráno na desiatu a sušené mu varím s prikrmom... bez efektu :/ aj ja som ich jedla a y mal aj v mlieku keďže v noci hlavne si veľa pýta na prsník a jediné z toho preháňalo mňa
@simona_boz ďakujem za stránku 🙏 určite to skúsim veď nemám čo stratiť, hlavne aby niečo pomohlo už, mám v hlave už katastrofické scenáre že mu do 15 stky budem musieť čosi do zadku ochaf aby sa vykakal 🫣(samozrejme hlúposť ale aj tak :D )
@antonka poznam ten pocit tiez som za toho bala ze dokedy budeme musiet "pomahat" kakat ale nastastie to preslo. Drzim palce nech coskoro aj u vas 😊
@simona_boz ďakujem 🙏 včera sme oslavovali, malému sa podarilo vytlačiť také tvrdšie samému... po troch dňoch znovu, a teda so zvyškom sa už trapilz kúpila som ten easylax hneď som mu to šupla a vyšlo všetko on bez ďalšej pomoci len potlačil 🙏 jaaaj dúfam že sme na pol ceste za tým a už to bude len dobre.
Ďakujem všetkým za rady a povzbudenia ♥️
@antonka urcite ano. Ono sa aj zacinaju crievka viac hybat a cim je pohyblivejsi tym to bude uz len lepsie ❤️ pamatam tie oslavy z kazdeho kakania co islo samo 🥰 bude to coraz lepsie 😊
@lubkovaandrejka tak, ze som ju nepouzivala vôbec. Mas aj ine možnosti
@lienka.7 ja si uz nepytam rady, je to stara diskusia, ozivila ju ina pani. Uz som to vyssie pisala.

@antonka odporucam radu od Simonky, nam presne to pomohlo.