icon

Ako sa prejavuje choroba ruky, ústa, nohy u detí?

14. okt 2025

Čaute Maminy. Ako sa prejavuje ruky, ústa, nohy? Čo ste všetko dával na to? Nejaké krémy, či?

zuzacka16
15. okt 2025

ahoj..tak ako to prišlo, tak to aj odišlo..nedávala som žiadne krémy, treba posilniť imunitu, t.j. zvýšené dávky vitamínu C a B..naša mala na začiatku pocit, že ju bolí hrdlo, ale to bolo asi len deň a potom sa vyhádzala..je to vysoko infekčné, takže treba dodržiavať hygienu (ja som to od nej dostala, mala som že ma bolelo telo jeden deň a tiež bolesť hrdla a potom som sa trochu vysypala na dlaniach a nohách a to bolo všetko) a pozor po mesiaci ešte môžu zísť aj nechty na nohách..niekto sa vysype viac, niekto menej..

henka123123
15. okt 2025

Moji nali 1 den zvysenu teplotu a potom vyhadzane ruky nohy usta..peve dni som davala fenistil lebo ich to svrbelo brnelo im to..potom len vitaminy..tyzden to trvalo...teraz im zlieza koza na nohach a rukach

autor
15. okt 2025

No syn mal teploty grcal a potom mal tri vyrážky na ústach dcéra to iste ale ma toľko vyrážok v oblasti úst líc v nose a na ruke zatiaľ 3… nejak sa ešte neškriabe

kiki68
15. okt 2025

@anonym_autor vacsinou ako nejaka chripka, ale potom casto dieta vresti bolestou, lebo nevie cez ten vysev v ustach prehltat. To vie byt zle. Ale nie vzdy to tak musi byt, neskor sa vyhadzu ruky, nohy, to vie svrbiet/ palit. Ale skor dospelych ako deti. Dospelym na to dobre zaberaju antivirotika. Ja som to mala uz 2x, prvy raz iba teploty vysoke a ruky vyhodene, druhy raz strasne afty, ale teploty mierne a chodidla nas doslova palili.

kiki68
15. okt 2025
@anonym_autor

No syn mal teploty grcal a potom mal tri vyrážky na ústach dcéra to iste ale ma toľko vyrážok v oblasti úst líc v nose a na ruke zatiaľ 3… nejak sa ešte neškriabe

@anonym_autor to moze byt aj 3 Tages Fieber, tzv 3 dnova teplota, po 3 dnoch sa objavi vysev a ten aj sam zmizne. A ren moze byt kdekolvek na tele. Ale casto tvar a krk.

vlastakubi3
15. okt 2025

My sme mali horúčku a postupne sa začali objavovať pupáky. Mal aj v puse takže nechcel ani jesť že to bolelo. A dostali sme nejaký krém od doktorky len si nepamatám co to bolo. A postupne mu všetky nechty zišli☹

autor
15. okt 2025
@kiki68

@anonym_autor to moze byt aj 3 Tages Fieber, tzv 3 dnova teplota, po 3 dnoch sa objavi vysev a ten aj sam zmizne. A ren moze byt kdekolvek na tele. Ale casto tvar a krk.

@kiki68 ona to ma na rukách, nohách a ústach

autor
15. okt 2025
@vlastakubi3

My sme mali horúčku a postupne sa začali objavovať pupáky. Mal aj v puse takže nechcel ani jesť že to bolelo. A dostali sme nejaký krém od doktorky len si nepamatám co to bolo. A postupne mu všetky nechty zišli☹

@vlastakubi3 och… naša v ústach nemá ale stazaovala sa na hrdlo.

autor
15. okt 2025

Ale ona ma len 3 tak ešte nevie tak rozprávať. Syn sa sťažoval na brucho a ústa.

autor
16. okt 2025

Ešte otázka aj vás bolelo hrdlo? Lebo ma boli od včera nenormálne a nám vnútornú zimu..

zuzacka16
16. okt 2025
@anonym_autor

Ešte otázka aj vás bolelo hrdlo? Lebo ma boli od včera nenormálne a nám vnútornú zimu..

@anonym_autor áno, písala som to vyššie, že dcéru aj mňa bolelo hrdlo (ja som dokonca dostala atb, lebo som myslela, že mám angínu aj dr) a brala som ich 1 deň a potom som sa vysypala a o deň či dva sa vysypala aj malá, takže sme nevedeli, že mne atb netreba

vlastakubi3
16. okt 2025
@anonym_autor

@vlastakubi3 och… naša v ústach nemá ale stazaovala sa na hrdlo.

@anonym_autor myslím že aj syna bolelo hrdlo a mal tam troška zápal- takže aj to môže byť.

kiki68
16. okt 2025
@anonym_autor

Ale ona ma len 3 tak ešte nevie tak rozprávať. Syn sa sťažoval na brucho a ústa.

@anonym_autor nas teda vrieskal iba, tak ho bolelo, ze nevedel rozpravat z toho. Potom ked doslo na mna som pochopila, tiekli mi pomaly slzy jak to bolelo jak fras.

kiki68
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to chyta aj Teba, ano cakaj do par dni vysev. Dospeli maju vacsinou horsi priebeh ako deti, co fakt sedi.

autor
16. okt 2025
@kiki68

@anonym_autor tak to chyta aj Teba, ano cakaj do par dni vysev. Dospeli maju vacsinou horsi priebeh ako deti, co fakt sedi.

@kiki68 omg mám sa načo tešiť ďakujem. Som zvedavá či bude dačo dám vedieť 🫣