Ako sa prejavuje dehydratácia?

anjelik_majka
29. okt 2013

ahojte, ako sa prejavuje, okrem počtu (ne)precikaných plienok, dehydratácia dieťaťa? malá mi po niekoľkodňových horúčkach (keď buď visela na prsníku alebo spala, a bohviečo ani nepila...) nechce jesť ani piť (a mlieko máme dočasne "zakázané" kvôli riedkej a častej stolici), a len spí...... už som z toho na prášky, nechcem skončiť v nemocnici....

laki
29. okt 2013

@anjelik_majka, ahoj moja malá mala vtedy úplne prepadnutú fontanelu a biely povlak v celej dutine ústnej.Skončili sme v nemocnici.Držím palce, aby ste boli OK.

zahradka76
29. okt 2013

ake mlieko mate zakazane? Co prikrmujes umelym? Lebo materske mlieko moze predsa aj pri hnackach, to plati iba pri detoch, co piju UM, ktore je z kravskeho.
Mala by si jej stale ponukat prsnik, aby vela pila. A ked dlho spi, tak si ju aj v spanku nadojcit, vtedy deti obycajne pekne piju. Moc ma akej farby? Ak je hnedy a pachne po pive, tak to je zle. Ak nechce prsnik, kup si striekacku alebo pouzi davkovac napr. z Panadolu sirupu a davaj pomaly do pusinky vodu nech ma tekutiny. Ale v prvom rade treba DOJCIT.

anjelik_majka
autor
29. okt 2013

@zahradka76 neviem prečo, ale dr. mi kázala aspoň 6 hodín nedojčiť, aby sa tá stolica upravila. a fakt sa upravila, a keď som ju zas nadojčila, kakala riedke.... a moč má normálny, teda pokiaľ je v plienke nacikané tak ani nepáchne, ani nemá divnú farbu. ale zväčša je plienka suchá, resp. takmer suchá, alebo zakakaná....

srdiecko9
29. okt 2013

Malé dieťa sa vie strašne rýchlo dehydratovať. Nejaký rehydratacny roztok jej daj piť .. A stále kojiť aj cez hnačky . Mimochodom hnačky a horúčka , to je samo o sebe veľmi zlá kombinácia a môže sa zdehydratovať naozaj veľmi rýchlo . Nechcem ťa plašiť, ale aj prílišná spavosť nie je dobrý signál ..hnačky a horúčky , ked neviem pri takomto stave dieťaťu poskytnúť dostatok tekutín a doplniť stratené soli, treba ísť na infúzie, tu by som to radšej neriskovala. Pri dehydratácii môže dôjsť veľmi rýchlo k poškodeniu obličiek aj nezvratnému !!!!

anjelik_majka
autor
29. okt 2013

@zahradka76 ďakujem 🙂

luba41
29. okt 2013
anjelik_majka
autor
29. okt 2013

aj je spokojnejšia keď si cucla 🙂

fuska
29. okt 2013

@anjelik_majka Ja nie som odbornik, ale mne rozum hovori, ze mas dojcit dalej a vela, ziadne prestavky a duplom nie 6 dni.

milota164
31. okt 2013

treba jej davat aspon po lyzickach stale nieco pit , ale ak nema tmavy moc tak by to malo byt ok