icon

Ako sa robí očné vyšetrenie 1,5 ročného dieťaťa?

pillinka
19. okt 2012

Ideme dať vyšetriť príp.dioptrie a neviem si predstaviť, že tak malé dieťa vydrží sedieť a pozerať sa do prístroja... alebo to robia ináč?

lucka1987
20. okt 2012

no nam sa len kukla priamo doktorka do ociciek.. sestricka mu drzala hlavicku a doktorka sa pozrela cez akysi pristroj co mala na hlave.. to je vsetko.. cele to trvalo mozno 3 minuty so vsetkym

hradnapani
20. okt 2012

dieta samozrejme neobsedi, ale ak je ta lekarka schopna a ma dobru sestricku tak budu dieta zabavat hrackami, aby sa pozeralo kam ma. My mame vynikajucu skusenost a to mam teda riadne neposedne dieta, aj rozkvapkavanie zvladol. Sice trochu poplakal, ale pristup lekarky bol fantasticky. A hlavne, ty si z toho nerob vopred stres, lebo aj to vela spravi.

evickapooh
20. okt 2012

vydrzi....neboj sa ...to netrva len 40-50 sekund...myslim kazde vysetrenie zvlast...nas vysetrila takym strojcekom do coho bolo treba pozerat...potom musela vymenovat co vidi na tabuli,sice ona mala vtedy . 2,5 .... ,aj tlak jej zmeral.potom jej rozkvapkavala oci...zase pocitac...myslim ten stroj na co treba polozit bradu...to bolo vsetko... dalo sa to vydrzat...

petka82
20. okt 2012

Záleží od doktorky. Môj maly ma 2 roky. Na vyšetrení sme boli pred 2 týždnami. Po kvapky sme si boli den dopredu, lebo doktorka povedala, že bude lepšie ked mu ich nakvapkam doma. Že niekedy sa detičky vystresuju už pri tom a potom sa na vyšetrení už nikam nechcu pozrieť. Tiež mi odporučila, aby som ho namotivovala na dalekohlady, kaleidoskopy a pod. Tak sme sa doma hrali na pirátov a pozerali do rolky od zachodoveho papiera, alebo zvinutých novin. 😀 Vyšetrenie trvalo u nás asi 20 min. Maly nemal absolutne problém pozrieť sa do tých prístrojov, lebo sme mu omielali že tam uvidí spievanku a zahrajka..... samozrejme doktorka bola sučastou hry. Obrázky sme ani nerobili, lebo malý si aj tak vymýšlal a hovoril veci ktoré tam ani neboli. 😝 Nepoj určite to zvlládne. Sú ovela horšie vyšetrenia. 😉

anjelik2509
20. okt 2012

no, ťažko...Naša má zajtra dva roky a nedávno sme s ňou boli na vyšertení a malá nechcela spolupracovať, lekárka jej síce nič nerobila, len chcela vedieť, čo s očkami má, búchala hračkou o stôl, aby vedela, ako sa veci majú, ale malá nič...Tak jej nakvapkala do očí kvapky, aby jej vyšetrila aspoň očné pozadie..A to tiež sme ju museli držať ja telíčko a sestra hlavu a doktorka jej pozerala do očí...No, poviem vám, ťažké to bolo, plakala mi tam, nenávidí, keď ju niekto drží proti jej vôli...Ale nič extra doktorka nezistila, že nález je v rámci normy a kontrola o pol roka...Ale možno fakt záleží od lekára, ja som s tou našou moc spokojná nebola...:-/ Som zvedavá, čo bude o ten pol rok...:-/

matova
20. okt 2012

my máme podobnú skúsenosť ako @anjelik2509, synček mi ešte nechodil- asi dobre lebo aspoň neutiekol, ale teda vydržať najprv to čakanie na rad asi hodinu, potom mu navapkali do očí kvapky a zasa von na chodbu čakať...tam plakal lebo mu tie kvapky vadili a držali sme mu ruky aby si nesiahal do očí. Samotné vyšetrenie už bolo krátke- dr. pozorovala očné pozadie- dieťa v ľahu- držali sme spolu so sestričkou, synšek strašne kričal - bola to našťastie už rýchlovka. ale veru- sú aj omnoho horšie vyšetrenia! 😉

kacorka06
7. máj 2019

Dievčatá máte niektorá skúsenosť? Môj syn ako 5 ročný podstúpil vyšetrenie u očnej lekárky lebo sa nám zdalo že mu uteká lavé očko, škúlenie sa potvrdilo ale namiesto riešenia že nám prelepí očko ako sa to robievalo nám predpísala dr.okuliare s tym že na lavom očku budú už dioptrie, čiže nosí okuliare s dioptriou aj ked vidí dobre a tá dioptria ma slúžiť k tomu aby to lavé očko ťahala do správnej strany kedže uteká. Len ja sa s tym akosi neviem stotožniť že na škúlenie sa už predpisuju dioptrie a nie prelepenie očka. Keď má zrak dobrý nemôže mu to ublížiť keď nosí dioptrickŕ okuliare len kôli škúleniu? Má s tým niekto skúsenosť? Poradte ďakujem.