Ako sa vyhnúť obriezke?
Syn 4 roky.
2x skusana kortikoidna masticka bez uspechu.
Dostali sme uz len papier na.obriezku. Nemate skusenost ze by sa to este dalo nejakym sposobom "zachranit" ?
Dakujem za kazdu radu.
Radšej to vyriešiť teraz kým je maly, ako v 13-14tich
@pribinak veru mojmu synovi sa to upravilo uplne prirodzene az v 13tich, nechapem ze este stale tlacia tie obriezky a ze v 4 rokoch? To by som urcite nedovolila. Mam troch synov, nic sme nerobili nasilne , mali dierku ako spendlikova hlavicka, vsetko sa samo prirodzene spravilo
V 4r aj môjmu hrozila obriezka, v 6r už ju nebolo treba. Predložku ešte nestiahne úplne, ale podľa dr to stačí.
ja neviem no, 100 rokov za opicami niektori doktori. Akoze preco by mu to muselo uz v 4 rokov ist cele pretiahnut? Ved to je chore ze obriezka 4 rocny chlapec, ja neviem akoze 🤷🏽♀️
A má nejaké problémy? Ak nie, neriešila by som vôbec nič. To, že doktor vypísal nejaký papier, nič neznamená. Rozhoduje rodič. Takže ak nemá syn problémy, ja by som nešla vôbec nikam. Načo potrebuje 4 ročný odlepenu predložku? Potrebovať ju bude až pri sexe a to má ešte času a času 😉 99% fimoz vyriešia hormóny v puberte.
A tie kortikoidne maste majú takisto len dočasný efekt a aj to uvoľnenie je vlastne len vedľajší účinok tých kortikoidov. Po ich vysadení sa predkožka stiahne naspäť, pokiaľ sa netrha nasilu.
Keď nemá problémy,nerieš. Môjmu to šlo až v 13-tich.
kamoska ma super mladú pediatricku a ževraj pokial nemá dieta problémy s mocenim, zápaly a podobne, netreba do toho zasahovať, spraví sa to samo. toto zbytočne preťahovanie predkoziek nasilu je ževraj starý balast.
mne to príde aj logické- naco to riešiť keď dieta samo nemá problém? zbytočne mu ho vyrobiť? a aj keby, na obriezku môže ist prakticky hocikedy keď si zmyslite
Môjmu synovi sa to upravilo používaním mastičky z nemenovanej firmy v 8 rokoch.
V puberte sa to vacsinou vplyvom hormonov uvolni same.
To ze sa to niekomu napravilo neznamena ze sa to nezopakuje a obriezka sa uz nerobi tak ako niekedy. Moj syn si vedel od mala stiahnut a v 10 rokoch cele zle, nepomohli maste, bolelo ho to. Isli sme na obriezku a ma to krasne urobene, obrezal mu ozaj len kusok a stale to vyzera ako by tam normalne tu predkozku mal.
Určite žiadna obriezka, v tomto sme strašne zaostalí, toto sa nerobí v tak nízkom veku. Časom sa to spraví samé, netreba nič siliť, má času a času.
Už sú nové štúdie, aj české ministervo zdravotníctva uverejnilo "nechytat!". Hormóny v puberte urobia čo treba. Aj tak je tým detskam do 15tich zbytočne mať stiahnutú predkožku.
môj syn má 15 rokov a ešte nemá stiahnutu predkožku myslíte že sa mu ešte stiahne ?bez toho aby šiel na obriezku
@filiip 15 rokov mi pride uz vysoky vek. To by som uz neodkladala. Co Vam povedal urolog ?
polka muzov na Zemi su obrezani - z dlzky im neodrezu a je to i viac hygienicke… ja zas neviem preco sa tej obriezky tak bojime… ak doktor vidi ze je to vhodne tak preco nie-
to je pohlad za mna
Syna tiez posielali, my sme to nechali na neskorší vek, v 10r. sa všetko same spravilo…ako písali vyššie, sto rokov za opicami sme v tomto…
My sme odkladali, bohuzial v 10 rokoch to syna neminulo. Potvrdene dvoma urologmi a cakame na termin operacie..ja tiez nechapem preco je pre nas obriezka taky obrovsky strasiak 🤔 riesime, ze sme 100 rokov za opicami, ale skor si myslim, ze sme 100 rokov za opicami nazorom na obriezku 🤷♀️

Čakať, ešte je malý, spraví sa to.