icon

Ako sa vyhnúť obriezke?

22. feb 2025

ahojte, mame taky problem ze synovi 17 mesacnemu sa neda stiahnut predkozka lekarka nam
ju stiahla tak ze bolo vidiet dierku odkial cika jasne ze nejde uplne ja chapem ze je maly este nato ale neviem co mam robit on sa strasne brani krici neda si ju stahovat a ani to popravde neviem bojim sa ale samozrejme snazim sa napriek tomu ze sa brani no problem je v tom ze urolog povedal ze to mam
nechat tak a nestahovat vobec a nasa pediatricka nam
odporucila krem pindik tusim sa vola
a stahovat po trosku no ktore si vybrat? urolog vravel ze syn ma dlhu a uzku predkozku a ze podla neho sa obrieske nevyhneme ci budeme stahovat alebo nie ja neviem co mam robit to stahovanie je boj uteka mi z pod ruk bojim
sa ze to este zhorsim
nez zlepsim co radite ? podobne skusenosti?

Strana
z2
columbovazena
22. feb 2025

Obriezka, nie obrieska

beata_k
22. feb 2025

Koza je elasticka. Ak by nebola, nemohli by byt zeny tehotne ( brucho) Ma len 17 mesiacov. Vdzy vecer ho posad do teplej vane, chvilu nechaj a ked zmakne tak stahuj veeelmi pomaly. Urcite by som mu nedavala robit obriezku v takom veku, je to nezvratny ukon. Predkozka ma svoju funkciu.

nikpa
22. feb 2025

17 mesačnemu vôbec ešte nemusí ísť pretiahnuť a ty keď mu chceš doma s tym niečo robiť tak len veľmi jemne a pokiaľ mu to ide, vôbec nie nasilu. Jasne, ze si to nechce dať, podľa mňa ho týmto trápiť v jeho veku je zbytočne skoro. Ešte sa mu to ma čas upraviť aj samé. Môj mladší syn bude mať 4 roky a nejde mu to vôbec stiahnuť. Boli sme u urológa, povedal ze nič strašné sa nedeje, že ma ešte čas a mame mu to len počas umývania jemne naťahovať. Vždy mu tam pustím prúd vody zo sprchy a tak trochu pootvorim medzi prstami predkožku a požmolim nech sa mu to poriadne poodlepuje. Ale žiadne sťahovanie nasilu a hlavne nie v jeho veku. Co bude neskôr, či bude nutná obriezka uvidíš a možno skús ísť aj inému urologovi, budeš mat viacero názorov.

taktotedanie
22. feb 2025

Pinda mast

minenkaa
22. feb 2025

Ako už baby písali je ešte malý a obriezka keď bude treba v čom je zlá

denkabemommy
22. feb 2025

Prosím ťa netráp to chúďa dieťa týmito drastickými názormi z doby sociku.. normálne hormóny v puberte spolu s masturbáciou dopomôžu k tomu, aby sa mu predkožka stiahla.. 🙈 riaď sa urológom a zvlášť, keď sa to dieťaťu nepáči.

doriiis
22. feb 2025

Nechaj ho tak zatiaľ.Nech sa zbaví toho strachu.Uplne zbytočne ste u tak malého dieťaťa riešili urológa.Vsetko potrebuje svoj čas.Ak vedel cikať,tak ste ho nemali nikam nosiť.Zbytocne.
Do troch rokov nerob nič a potom začni pomaly sťahovať

behulka
22. feb 2025

Pediatrička mojich detí odporúčala riešiť to s urológom až po 6. roku, dovtedy že sa tým nemáme zaoberať ani my, pokiaľ nemajú problémy. Chalani to zvládli sami, len s jedným som bola na urológií a tam mi povedali, že do puberty má čas. Aj uňho sa to nakoniec vyriešilo. Daj tomu čas, keď tak to odkonzultuj bez dieťaťa ešte s iným lekárom. 17 mesiacov je naozaj skoro.

oslo1
22. feb 2025

Syn ma 6 a Pol roka. Nikdy, ale naozaj nikdy som mu predkozku nestiahla.

saharse
22. feb 2025

obriezka je najlepsia vec ktoru mozes pre syna urobit, preco sa tomu branis?

plamienka555
22. feb 2025

@saharse a rovno mu daj vyrezať aj slepák - ďalšia zbytočná časť tela, ktorú si príroda dovolila vymyslieť...

beata_k
22. feb 2025

@saharse Je to mrzacenie malych chlapcov a nie najlepsia vec.

zabka79
22. feb 2025

Ked v bude 12+ sa mozes zacat tym zaoberat. Dovtedy to ani ja na svojom synovi riesit nebudem. Nikdy sme nemali s tym problem, ziadne zapaly...

svetlonos
22. feb 2025

@saharse
ty ju máš?? Opytaj sa dospelého muza, ktorému to robili vtedy. Teda ma zásobou sex s a bez predkožky. To by bola relevantná info. A nie - predpokladám od zeny - teda nemáš tu mužskú skusenost.
Pokial to nie je nevyhnutné nutné, áno, je to mrazenie malých detí!

svetlonos
22. feb 2025

@zabka79
Vtedy si už casto "pomozu" chalani aj samy a často úspešne 😁.

svetlonos
22. feb 2025

Autorka,
pokial syn nema koli tomu seriozne zdravotné problémy, neries obriezku! To su ti slovenskí masochisticky dr, co sa chlapcov tika. Pre mna sa to takmer rovna sexuálnemu obtazovaniu deti 🫣 Véd si predstav, ze by tebe v 3- 4 rokov niekto rypal medzi nohami, teda mama, oco.
Ja som tie toto u syna neriesila intenzívne. Obcas som jemne posunula a keď už maly chápal, povedala som, nech si skusi stiahnuť on. Odvtedy to robi sam. Kamoskin syn zase veľmi skoro objavil, ze "hrať sa" s pipikom je zaujímavé, mal asi 7-8 rokov. Takže tréning na sťahovanie mal dostatočný, nikdy ziadne problemy nemal až raz. Dr tiez povedal, ze pokiaľ sa to do určitej doby nezlepší a problémy (zapaly) budú pretrvávať, tu obriezku treba. Chalan ma 10 rokov a zatiaľ nebolo treba.
Nedaj sa zastrašiť a počkaj. Zároveň sa nalaďte na to, ak by to bolo skutočne vhodné koli zdraviu, tak to zial treba. Drzim palce.

maris5
22. feb 2025

Netrap ho. Nechaj mu pauzu, kym zabudne. Potom mu povedz, ze sa potrebuje umyt aj tam, ze ma trosku skusit stiahnut predkozku a oplachnut vodou. A takto bude pocas kazdej sprchy trenovat a pojde len tolko kolko mu to dovoli.

panda21
22. feb 2025

Ja keď som v Nemecku pediaktricke spomenula, že na Slovensku sťahujú predkozku malým chlapcom tak na mňa pozerala ako na uchyla. Snáď už nikde vo svete sa to nerieši len u nás. Aj české ministerstvo zdravotníctva vydalo článok, kde hovoria nestahovat. Väčšina chlapcov ma predkozku povolenú až okolo 6-8 roku. A 98% ma predkozku stiahnutu v 17 roku života. Ono aj hormóny, obzeranie, skúšanie v puberte povolí aj tím, čo povolené nemali dovtedy. Sťahovaním na silu cez plač mu robíš tak mini trhlinky a jazvy, čím tu kožu iba viac zhrubujes a robíš ju menej elastickou. Môj ma tiež staršiu pediatricku, raz mu pretiahla predkozku keď som sa nepozerala asi v 10m. Odvtedy ma v karte založený zákaz pretahovania predkozky s mojim podpisom.

euka210
22. feb 2025

nasa to neriesi a nevidi problem do 6r ked nejde. Skusat po kupani, ked zacne objavovat svoje telo, sam tomu mozno pomoze. Chvilu to nechaj tak ked je mu neprijeme a nechce. Nasilu to fakt nema zmysel.

autor
22. feb 2025

ahojte a dakujem kazdemu za odpoved nasa pediatricka vravela ze ma pod predkozkov nejaky maz ze to treba vycistit a pomalicky postupne nie na silu stahovat urolog ze nieje to potrebne ze z takym
malym dietatom som aj zbytocne prisla lebo sak samozrejme sa vysetrit nedal velmi lenze co som mala robit ked nas poslali sme sli odmietnut som nechcela inac ziadne tazkosti nepozorujem sam si pipika chyta len nam nedovoli samozrejme ze nenecham dieta plakat kricat davam len pinda mast a nechavam to tak obcas ak ho niecim zabavim tak skusam ale moc to nejde skoro vobec netaham na silu ani vela velmi sa toho bojim
cize to by som si nedovolila len ma znejstilo to ze ci to robit alebo Nie ale pockam mozno fakt nato zabudne prestane sa bat a pojde to lepsie

saharse
22. feb 2025

@svetlonos moj muz ma obriezku, najstarsi syn a najmladsi bude mat tiez okolo 6/7roka.. moj otec ma obriezku a vsetci muzi v mojej rodine, tak uz neviem kto by sa ktomu mohol lepsie vyjadrit nez ja

saharse
22. feb 2025

@beata_k nastuduj si benefity len tolko ktomu, obriezka je najlepsia prevencia, je to hygienicke a este aj pekne🙂

autor
22. feb 2025

vidim ze sa tu riesi ze obriezka je to Najlepsie co mozem urobit
lenze… ja sa chcem zakroku vyhnut urcite je to bolestive a ak tomu viem zabranit urcite by som synovi nedala robit obriezku lebo je to hygienicke ci pekne ci lepsie ci co je x chlapov ktori obriezky nemaju a tu su tiez x ktori ich museli mat
ide mi len o to co je spravne robit alebo nerobit ci stahovat alebo nechat Tak nechcem mu ublizit ale nechcem ani nic zanedbat ak to inak nepojde a bude musiet ist tak bohuzial ale kym je cas chcem sa pokusit aby nemusel

beata_k
23. feb 2025

@saharse Na vysuchanom faluse nie je nic pekne. Aka prevencia? Ze je mozne, ze sa v 40-ke nepostavi? No blahozelam k tvojmu rozhodnutiu voci synom. Nieviem odkial je tvoja rodina, ale na Slovensku mame tecucu vodu a teda ani s hygienou nie je problem.

beata_k
23. feb 2025

Autorka, ak cura a nerobi sa mu balonik tak nerob nic. Ak s tym ma problem, tak ho posad do teplej vody a potom trochu natahuj. Ak nic ine, tak lekar ti predpise mast a pojde to. Urcite mu nic nedavaj rezat. Su muzi, ktorym sa "vdaka" obriezke uz nepostavi lebo strati citlivost. S hygienou to tiez nic nema. Staci sa kazdy den umyt pod predkozkou. To je cele k hygiene.

saharse
23. feb 2025

@beata_k vysuchanom? dobre, vidno ze skusenost nemas ani vizualnu a ani fyzicku. nie len ze nemas skusenost ale vyslovene ani nic nastudovane, ja osobne pokial o urcitej teme neviem dostatok informacii, ani sa nezapajam, ocividne, ty sa zapajas len za ucelom hadky🙂 tak si v tom pokracuj a ked sklonis hlavu, tak si precitaj clanky o benefitoch obriezky.. skus aj zahranicne, ak vies trochu po anglicky.. a potom si skus precitat o benefitoch predkozky(zial nic nenajdes, ale skus to!) PS.: chlapy s obriezkou, su omoc viac aktivni v sexualnom zivote, aj o moc dlhsie, nez chlapy bez obriezky, nato su studie aj fakty.. vacsinou tu na sk pocuvam od zien ze sa ich muzom v 40tke nepostavi..(takze asi si vychadzala z toho..) tam odkial pochadzam, som to veru este nepocula,

beata_k
23. feb 2025

@saharse Ja len nechcem aby bol maly chlapcek zmrzaceny na cely zivot. Mna tymi blabolmi o hygiene presviedcat nemusis. Vyspely svet na tecucu vodu a pouziva ju. Ono vies, nepoznam jedineho cicava, ktory by si robil obriezku. A kedze clovek je cicavec, tak prirodu neototo. Predkozka funciu ma. Pekny den aj tebe.

saharse
23. feb 2025

@beata_k hpv virusy vodou zial neumyjes. ak si si uz nieco stihla prestudovat tak vies, ze je dokazane, ze obriezkou sa rapidne znizuje pravdepodobnost rakoviny penisu, a tak isto rakoviny krcka maternice partnerky obrezaneho muza. pekny den

beata_k
23. feb 2025

@saharse 🤣👍 hej pekny den

anos18
23. feb 2025

@beata_k ja súhlasím so @saharse. Mužská obriezka nie je ženská obriezka. Mužská má iba výhody

Strana
z2