icon

Ako sa vyhnúť obriezke?

22. feb 2025

ahojte, mame taky problem ze synovi 17 mesacnemu sa neda stiahnut predkozka lekarka nam
ju stiahla tak ze bolo vidiet dierku odkial cika jasne ze nejde uplne ja chapem ze je maly este nato ale neviem co mam robit on sa strasne brani krici neda si ju stahovat a ani to popravde neviem bojim sa ale samozrejme snazim sa napriek tomu ze sa brani no problem je v tom ze urolog povedal ze to mam
nechat tak a nestahovat vobec a nasa pediatricka nam
odporucila krem pindik tusim sa vola
a stahovat po trosku no ktore si vybrat? urolog vravel ze syn ma dlhu a uzku predkozku a ze podla neho sa obrieske nevyhneme ci budeme stahovat alebo nie ja neviem co mam robit to stahovanie je boj uteka mi z pod ruk bojim
sa ze to este zhorsim
nez zlepsim co radite ? podobne skusenosti?

Strana
z2
svetlonos
23. feb 2025

@saharse
ja som ti napísala na základe vypovedi dospelých muzov s obriezkov, ktorí ju absolvovali neskôr aj v detskom veku. Nepisem o kultúrnych zvykoch v moslimských krajinách. Pokial je clovek od malička na niečo zvyknutý, je to iné.
A bavila som sa aj s dvoma troma moslimami na tuto tému, zili sice v Európe ale obriezku mali. Teda dalo sa s nimi otvorené hovorit.
Nepisem, ze je to vždy u každého rovnaké. Ale tiez to nie je ani u každého muža to najlepšie, čo sa mu môže stať. Mnohí napriklad koli tomu bud nevedia dosiahnuť orgazmus alebo im to trvá podstatne dlhšie. To znie pre niekoho možno ako benefičný, no nie vždy to benefitom aj je.
Pokial je tvoja/tvojej rodiny skusenost super, blahoželám a prajem aby tak bolo stále.

saharse
23. feb 2025

@svetlonos chcela by som vidiet, ktory dospely muz moslim a teda viaceri kedze mas viacero vypovedi, ti povie o tom ze ma obriezku a ze ma problem dosiahnut orgazmus.. prepac ale tazko sa tomu veri, hlavne to ani nieje pravda, nema to ziaden vplyv na sexualny zivot, je to presne naopak.. muz to preziva intenzivnejsie po obriezke nez pred obriezkou, vela dospelych muzov si skrz to dava robit obriezku v dospelom veku. Este by som podotkla, ze sa nebavime na temu ci robit obriezku dospelemu cloveku, ale dietatu. Samozrejme ze vsetko co sa robi v dospelosti ma horsiu rekonvalescenciu, preto hovorim a kazdemu odporucam nebat sa obriezky a prestudovat si jej benefity a dat ju urobit v predskolskom veku.

svetlonos
23. feb 2025

@saharse
no môže byt, ale mne je to proti srsti. Ja som názoru, že všetko na/v tela ma svoj význam. Ok, chlpy pod pazuchou su otravne ale oholenie sa nič nepokazí 😁. No všetky ostatné časti tela predsa plnia nejakú funkciu. Ja netvrdím, že treba ísť proti zdraviu. Pokial je fakt problém neriešiteľné inak ako obriezkou, tak fajn. Dieta predsa trápiť nenecham.

brest9
5. jún 2025
@beata_k

@saharse Na vysuchanom faluse nie je nic pekne. Aka prevencia? Ze je mozne, ze sa v 40-ke nepostavi? No blahozelam k tvojmu rozhodnutiu voci synom. Nieviem odkial je tvoja rodina, ale na Slovensku mame tecucu vodu a teda ani s hygienou nie je problem.

@beata_k prečo by sa mu po 40ke nemal postaviť? 😂Je to jeden veľký blud! Mňa obrezali až po 40, ale stojí stále, keď má 😆 A niekedy, aj keď nemá 🙃A sex je oveeeela lepší 👍👍😜

brest9
27. jún 2025

Ako chlap musím povedať, že obriezka má len a len výhody 👍A páči sa babám 😉

brest9
1. aug 2025
@saharse

@svetlonos chcela by som vidiet, ktory dospely muz moslim a teda viaceri kedze mas viacero vypovedi, ti povie o tom ze ma obriezku a ze ma problem dosiahnut orgazmus.. prepac ale tazko sa tomu veri, hlavne to ani nieje pravda, nema to ziaden vplyv na sexualny zivot, je to presne naopak.. muz to preziva intenzivnejsie po obriezke nez pred obriezkou, vela dospelych muzov si skrz to dava robit obriezku v dospelom veku. Este by som podotkla, ze sa nebavime na temu ci robit obriezku dospelemu cloveku, ale dietatu. Samozrejme ze vsetko co sa robi v dospelosti ma horsiu rekonvalescenciu, preto hovorim a kazdemu odporucam nebat sa obriezky a prestudovat si jej benefity a dat ju urobit v predskolskom veku.

@saharse super napísané, treba bojovať proti tmárstvu 👍 Jediné, čo pri obriezke ľutujem je, že som si nedal spraviť skôr 👍

marcel19
18. aug 2025
@svetlonos

@saharse
ty ju máš?? Opytaj sa dospelého muza, ktorému to robili vtedy. Teda ma zásobou sex s a bez predkožky. To by bola relevantná info. A nie - predpokladám od zeny - teda nemáš tu mužskú skusenost.
Pokial to nie je nevyhnutné nutné, áno, je to mrazenie malých detí!

@svetlonos Mne ju robili v 30 ako dospelemu (zazil som sex pred a po) po fimoze a zápale a je to super. Odvtedy žiaden problém max.odporucam obriezku. A v dnešnej dobe je to rýchla bezbolestná operácia a aj estiticky super urobená.

marcel19
19. aug 2025

@anonym_autor Ja som tak tiež obrezaný a je to OK. Žiadny problém nemám. Odporúčam

Strana
z2