icon

Ako sa vysporiadať s opakovanými chorobami detí zo škôlky?

20. okt 2025

Ahojte. Je tu niekto kto to má podobne ? Bývala som chorá tak raz maximalne 3x do roka, cez prechodné obdobia atď. No teraz? Odkedy chodi malý do školky( od minuleho septembra cize 2024) on samozrejme 2 tyzddne skolka a 3 tyzdne doma a opakovane takkto, no od januara tohto roka som permanentne chorá s ním, nonstop kazdy mesiac toto isté , nadcha, stečie mi na hrdlo, kašel dusí ma… bola som aj na krčnom nic, mam ist na alergologiu, ale nechapem, do teraz som nikdy tak často chorá nebola. V lete bol kľud, ale znova sme do toho spadli od septembra. Čo vam pomohlo ak to mate rovnako ? Ďakujem

ivik4
20. okt 2025

Prvy rok som bola s maly kazde cca 3 tyzdne na dalsich a dalsich antibiotikach, nonstop nieco. Bola som tak velmu chora az som citila ze mi nieco steka ,,z mozgu" . Ja som ani netusila ze tak dokaze byt clovek vobec chory 😵‍💫.
Druhy rok som bola s malym chora tiez ale uz nie nonstop, no stale velmi vela. Potom akoby uťalo a bolo po chorobach. Nepomohlo vobec nic

parvinka0001
20. okt 2025

Nepomohlo nič .akurát to že oni chorí neboli chvalabohu ale ako keby namna všetko padalo a ja v kuse chorá prvý rok ich škôlky a nemala som sa kde inde nakaziť keďže som bola doma. Ale po roku už to bolo dobré

pralinka25
20. okt 2025

tiez tak. nepomaha nic. uz absolvujeme toto s tretim dietatom. nepomaha nic

anonym_92516a
20. okt 2025

@anonym_autor Tak to máš ešte dobre, u nás príde oktober a do apríla je to jedna šnúra. Aktuálne som chorá tretí tyzden, deti s babkou doma. Ja mám smolu, takze v praci..
Minuly rok sme začali so školkami, to bola čistá katastrofa. Dochádzku mali asi 6dni v decembri, v januári 3dni vo februári 5dni a takto..

bielasovicka
21. okt 2025

Ja ochoriem pravidelne každý rok od septembra, sopeľ, hrdlo, kašeľ, a trva to celú zimu. A to ani deti v škôlke nemám 😕

marianarem
21. okt 2025

@anonym_autor Mne pomohol Isoprinosine, da sa volne kupit v Polsku pod nazvom Groprinosin, u nas je na predpis. Ale bolo to ozaj tak, ze som potom nebola chora rok a pol, az kym som nedostala covid, po nom mam imunitu dost dole zase.

ajsha123
21. okt 2025

Ja som pred pôrodmi nebola chorá vôbec, max 1x za rok. Po pôrode oslabená imunita plus sme bývali v zlom byte, som mala nádchu, plný nos vkuse. Suchý vzduch v byte, chlad od nôh... To ma dorazilo a potom som už bola chorá vkuse. Vkuse. Dokonca častejšie ako deti, tie vyzdraveli, ja som kašľala a deti ochoreli odo mňa . Mala som veľké krčné mandle, tie boli nonstop napadnuté.. mne v tom case vybrali krčné mandle. Najmladšie dieťa malo vtedy 2 roky, rodina mi pomohla, však som bola 2tyzdne odstavená a nemohla som sa starať o deti. Ale pomohlo. Odvtedy nebývam chorá skoro vôbec, len občas. Čiže mne pomohol výber krčných mandlí

autor
21. okt 2025
@ajsha123

Ja som pred pôrodmi nebola chorá vôbec, max 1x za rok. Po pôrode oslabená imunita plus sme bývali v zlom byte, som mala nádchu, plný nos vkuse. Suchý vzduch v byte, chlad od nôh... To ma dorazilo a potom som už bola chorá vkuse. Vkuse. Dokonca častejšie ako deti, tie vyzdraveli, ja som kašľala a deti ochoreli odo mňa . Mala som veľké krčné mandle, tie boli nonstop napadnuté.. mne v tom case vybrali krčné mandle. Najmladšie dieťa malo vtedy 2 roky, rodina mi pomohla, však som bola 2tyzdne odstavená a nemohla som sa starať o deti. Ale pomohlo. Odvtedy nebývam chorá skoro vôbec, len občas. Čiže mne pomohol výber krčných mandlí

@ajsha123 ano velmi nad tymto uvažujem , uz nemam nervy vkuse chora som, deti detto, normalne kolotoč …

tetapetra
21. okt 2025

Vydržať, je to len obdobie 🤷🏻‍♀️

ajsha123
21. okt 2025
@anonym_autor

@ajsha123 ano velmi nad tymto uvažujem , uz nemam nervy vkuse chora som, deti detto, normalne kolotoč …

@anonym_autor ja som sa výberu mandlí veľmi bála. Prežívala som to horšie ako malé decko (v mojej hlave), chcela som utiecť z prípravy pred operáciou... Teraz neľutujem. 10 dní bolo náročných, možno 14, no odvtedy akoby uťalo, fakt som chorá minimálne. Ak sú aj u teba problém mandle, choď do toho. Mne stačilo , že mi bola zima na nohy 5 minút a hneď som ochorela 🤦 (pred výberom)

majlo1234
21. okt 2025

Treba to prezit. Ja odporucam na infekty hornych dych ciest, tuv sople, zvlhcovabie sliznic a celkovu hygienu-zvlhcovanie vzduchu doma, inhalovanie, preplach nosa. Vtedy to aspon u nas nezvykne prejst do nicoho horsieho

autor
21. okt 2025
@majlo1234

Treba to prezit. Ja odporucam na infekty hornych dych ciest, tuv sople, zvlhcovabie sliznic a celkovu hygienu-zvlhcovanie vzduchu doma, inhalovanie, preplach nosa. Vtedy to aspon u nas nezvykne prejst do nicoho horsieho

@majlo1234 ja neviem ale umna aspon ked citim ze uz daco lezie mi na nos, a jakmile urobim ten vyplach nosa fyziologickym hocijakym roztokom tak na dalsi den to mam roznesene totalne az do hrdla a je to 100x horsie. Takze ja uz neviem … ale detom hlavne len tym roztokom strieknem ked idem vytahovat sople vysavačom no nech to nerobim na “sucho”… inhalacie denne aj 3x uz ked su chytení poriadne na kašel, sirupy hedelix a bronchipret starši berie.

majlo1234
21. okt 2025
@anonym_autor

@majlo1234 ja neviem ale umna aspon ked citim ze uz daco lezie mi na nos, a jakmile urobim ten vyplach nosa fyziologickym hocijakym roztokom tak na dalsi den to mam roznesene totalne az do hrdla a je to 100x horsie. Takze ja uz neviem … ale detom hlavne len tym roztokom strieknem ked idem vytahovat sople vysavačom no nech to nerobim na “sucho”… inhalacie denne aj 3x uz ked su chytení poriadne na kašel, sirupy hedelix a bronchipret starši berie.

@anonym_autor ja prave opacnu mam skusenost. Ja sa konvickujem pravidelne pri prvych soploch a uz dlho klop klop som nemala nic vaznejsie. Ale urcite mize byt ako hovoris. Mozno zla technika, mozno predispozicia nejaka? Ja ani moje deti sme napriklad nikdy nemali zapal strednejo ucha, co sa tiez zvykne spajat s tym preplachovanim🤗 neviem no, ja na to prisaham a detom po novom striekackou vystriekavam🤣nwznasaju to, ale holt

misela555
Odpoveď bola odstránená
misela555
Odpoveď bola odstránená