icon

Ako sa zbaviť nervozity u lekárov?

dqqq
5. mar 2025

Mam 15 a keď mám ísť k doktorke tak som strašne nervózna hlavne pri obvodnej, možno aj preto hlavne pri nej lebo ja k obvodnej väčšinou chodím iba na preventivu a ,,neznášam dobre" odber krvi. Vôbec neviem ako sa toho stresu zbaviť. Naposledy keď som bola na preventívnej tak mi krv nebrala a vedela som o tom dopredu ale aj tak som bola strašne nervózna a keď mu merala tlak tak som ho mala dobrý ale tep strašne vysoký mala som 122 merala mi dvakrát, prvýkrát som mala 122 a druhýkrát 103. Doma keď mi merajú rodicia nie pravidelne ale tak občas tak mam okolo 85,92,73 rodicia hovorili, že je to vysoký tep ale potom čítali na internete ze u dieťaťa je do 100 alebo nejak tak ešte dobrý, ale stále hovoria ze je vysoký. Co si vy myslíte? Je to dosť vysoký tep? A ako sa zbaviť nervozity u lekára alebo ju aspoň zmierniť? A doktorka hovorila že keď tep budem mat vysoký tak mame prísť a urobi mi testy a poposiela ma po doktoroch.

januska20
5. mar 2025

@dqqq mám 40 rokov a celý život čo si pamätám mám neskutočný stres u lekárov. Ako 16 ročná som bola kvoli tomu hospitalizovaná, ked som uz v nemocnici aklimatizovala pulz aj tlak bol v norme. Takže mi vtedy určili diagnózu- syndrom bieleho plášťa.
Pulz 122 mám bežne u lekára aj ja.
Doma úplne v pohode, v kľude je aj 65-75. Môj obvodný akceptuje, ak prichádzam k nemu s papierikom ,kde si zaznamenávam domáce meranie.
Jednoducho na mňa príde stres a neviem s tým nijako pracovať.
Jedine vtedy je to o.k. keď viem,že ma nebudú obracať kvôli meraniu tlaku.
A keď idem napr. k zubárke, nemám stres, viem,že tam tlakomer neuvidím 😀

margitaf
5. mar 2025

Ja mám stres aj keď idem so psom k veterinárovi ,9x som darovala krv a vždy keď som videla tu obriu ihlu ma až striaslo ,normálny tlak v kľude mám 105/70 u lekára 120/80 😃 asi by ma inak ani nepustili na odber 😁mať stres z lekárov je úplne normálne ,musíš sa len nad to povzniesť