icon

Ako sa zbaviť salmonely?

slavka030
25. sep 2016

Ahojte maminky. Prosim Vas poradte. Dcera mala cca pred dvoma mesiacmi salmonelu, akutne to u nej trvalo nejake tri stzri dni, potom bola ok. Nic jej uz nie je. Odvtedy berie vkuse probiotika, kazdy den, od stredy berie miesto probiotik nekadex, chodime kazde dva tyzdne na vyter a stale je pozitivna, cize ani do skolky nemoze ist. Neviete poradit nieco, co by nam pomohlo zbavit sa tej pliagy? Ja uz som z toho zufala.

Strana
z2
danielahamar
27. feb 2018

ja osobne by som nasadila cesnak, také malé gelové tabletky, tento má také maličké ako tic tac https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty... a zmeň probio, za niečo viac rozsiahlejšie, swiss má určite, len čo ja mám doma, je tam, že od 3rokov až

ivanamyl
27. feb 2018

@slavka030 lekarka nechce dat antibiotika, lebo vraj potom bude dieta bacilonosic. ake ste mali vy? nazov.
Este to mame kratko, ani mesiac. Chodim do prace a kym syn bude mat bacila v sebe, tak nemoze ist do skolky. No ked citam, ze bezne ho maju deti 3 mes., 7mes. ... tak fakt neviem co to bude. ved za taku dlhu dobu ma aj vyhodia z prace.

ivanamyl
27. feb 2018

@danielahamar dakujem. skusim ten cesnak. probio berie rozsiahle co aj pre dospelych. pozriem aj ine este. 3 uz mal.

slavka030
autor
27. feb 2018

@ivanamyl tie lieky na parazity boli vermox. Antibiotiká už neviem nazov. Ani nám nechcela dať. Len dookola uhlie čierne, probiotika a pod. Ten vermox mi poradili v lekárni. Ale ani ten nepomohol. Mojej vychádzala vo vyetere 3 mesiace a už keď jej vyšla naposledy tak zas že čierne uhlie a ja že už to do nej nedostanem, že už to je dlho tak teda že už okrem antibiotík jej nič iné nevie day, tak som povedala nech jej ich dá. Po nich bol vyter ok.

17alikon6
20. nov 2019

@slavka030 moj syn 6 rok. ma teraz tiez nechapeme ze ako skade ale mi mame tusenie ze skola lebo spoluziacka synova tiez ma ale ona sa dostala aj do nemocnice na infuzia. Nam doktor povedal ze nadalej brat Hilak a probiotika a vitaminy C D. Dufam ze to nebude dlho trvat u nas ma to od stvrtka

janka95
31. dec 2019

Môj malý má salmonelu od októbra. Rovno keď som nastúpila do novej prace. Žiadna škôlka už dva mesiace. Včera sme boli na ďalší výter, pevne verím že nebude pozitívny pol roka :( u nás zatiaľ najhoršia choroba, zle to znášal až 2 týždne teplôt. Najprv nám povedali že máme chorobu ruka ústa noha, nakoniec to bola salmonela. Berieme pribiotika každý deň, viac už neviem ako pomôcť...

Strana
z2