Ako sa zbaviť soplíka u dvojročného dieťatka?
Ahojte maminky, ako bojujete so soplikami pri 2 rocnych detickach? Ake babske a zarucene dobre recepty poznate?
A ake recepty na papanie ako napr.vyvar?
Dakujem 🙂
ja len dodám, že pred spaním dobre odsať, kvapky do nosa a spať na vyvýšenom (pod matrac veľký vankúš...)
My sa trapime uz 3tyzden a netuším co davat jej keďže nasivin len tyzden moze brat .... Co vysse pisu pani máme všetko za sebou a nič nezabera uz aj difuzer som jej kupila
zvlhcovac vzduchu, mozes spravit aj caj trochu zazvor tymian, anizu, povarit zcedit, a striekackou davas po troche pocas dna, ovocie najlepsie
fenistil kvapky nemate? ak ano, mozte davat, este je tu otazka ake su tie sopliky, cire vodnate alebo huste tazko vyfukatelne? moj 2 rocny syncek mal teraz tiez sopliky, a davala som mu fenistil kvapky, a do nosa morsku vodu, potom som odsala, a tak nasivin len sem tam,vela pit tekutin...do tyzdna bolo po vsetkom 🙂
Mne ked uz nic nepomahalo, skusila som solnu jaskynu. Ta sol uvolni hlien a do par dni je ok
nam pomahalo prestriekanie nosa physiomerom. inak ale treba podporit imunitu napriklad echinaceou, teraz urcite aj vit. D, C, pripadne aj olej zo zralocej pecene
@mirkaknm tiez som pred spanim vzdy dala kvapky do nosa, nasledne odsat. A mat pri posteli na zemi, pod postielkou nakrajanu cibulu na mokrej utierke ci laktovej plienke.
A pocas dna vela tekutin, cerstvy vzduch
Vcera bolo lepsie a dnes sa to zhorsilo, zelene sople a pri odsavani sa stazuje na usko ze ju boli. :(
@mirkaknm tak zelene sople a bolave ucho = utekaj k dr. Nasa mala najprv vodnaty sopel a po tyzdni mala stale viac bieleho speneneho sopla. Proste sa to zhorsovalo. Dr. nam po telefonate predpisala pamycon elektronicky na preukaz a do 2 dni boli sople prec. Ale ak ju boli ucho a ma zelene tak hybaj k dr. alebo volaj.
@mirkaknm odsavat jemnejsie. Nikdy nie uppne vysusit sliznicu.
@stanislavicenka ano mate pravdu 🙂
Dakujem vsetkym maminkam. Boli sme u doktorky, no ta nas pre coronu nevzala. Treba sa dopredu objednat. Ked som pozrela terminy, nic volne najblizsi tyzden. Pre info.pani doktorka Makajenko.
Tak som si kupila inhalator, inhalovali sme 2 dni a sople su prec. Velmi odporucam 🙂

odsávačkou odsávať sople, dávať piť dostatok tekutín. Prípadne sirup na kašeľ (ak má kašeľ), čerstvý vzduch