icon

Ako sa zbaviť vší?

klaudy444
19. dec 2016

Mamicky, prosim poradte, v skolke sa objavili vsi... malej som hned zacala umyvat vlasky samponom prosti vsiam.... po mesiaci, ked uz bola aj skolka v poriadku, som jej cirou nahodou uvidela nad uskom nieco prebehnut, chytila som to a bola to vsa, potom som jej nasla aj hnidy samozrejme a od vtedy je uz treti tyzden, co jej stale nachadzam hnidy, najnovsie dnes aj dve vsi:/ samponom umyvame vlasky stale komplet vsetci...nechapem, preco to nezabera alebo co to je:/
Dakujem za kazdu dobru radu!!!

sonica
20. dec 2016

@klaudy444 no mala ma uplne svetlulinke vlasky, jemne ako pavucinka a v pohode, nic sa jej s nimi nestalo, len to ma byt na hlavke asi pat minut a treba davat pozor, aby nestiekol do ociek a pod... my sme umyli vazne len raz, po umyti, sme precesavali hnidy a viac sa nam nevratili, ono to ucinkuje ze aj preventivne, takze ked sa im v skole teraz vyskytnu, tak preventivne umyjeme a fakt nic, tuki tuk odvtedy sme nemali 😉
samozrejme, vsetko sme poprali, prezehlili, aj vlasky som je zehlickou presla opatrne, a nic 🙂

sardinka336
20. dec 2016

@meusicka aj u nas je to tak - dieta ma prist odvšivene....ale vieš ako to je...to je o rodičoch ako sa k tomu postavia. Moja dcera bola doma cely tyzden kym som si bola ista ze je to ok.

meusicka
20. dec 2016

@sonica mne ucitelka na prevnciu odporucala cajovnikovy olej, na navlhceny vatovy tampon 2-4 kvaky a tak na pokozku hlavy naniest. alebo oplachpvat vlasky octovou vodou. ona robi v skolke uz 26 rokov a zatial nikdy nechytila od deticiek a to vraj maju kazdy rok . urcite je to preventivne lepsie ako ten sampon, resp. by som povedala ze setrnejsie.

meusicka
20. dec 2016

@sardinka336 to hej, zial nie kazdy na to pozera rovnako, ale ja sosbne si neviem predstavit ze by som to mala mat doma donekonecna, ja by som to teda ignorovat nevedela

klaudy444
autor
20. dec 2016

@sonica a mozem vediet, aky presne mate ten sampon? nech uz idem radsej an istotu🙂

sardinka336
20. dec 2016

@klaudy444 vola sa to Ortosan

vejapa76
20. dec 2016

U nás sa tiež najviac osvedčil ortosan - mali sme penu, ale viem že býva aj šampón.

katrin21
20. dec 2016

@meusicka nemalo by.. veru.. a kazdy zodpovedny rodic to aj spravi, ale bohuzial, su takí, co na to kaslu..

katrin21
20. dec 2016

@klaudy444
istota je ten Paranit, tam naozaj staci jedno pouzitie....

zutera
20. dec 2016

Moja,tak toto jsem řešila asi před měsícem u obou mích holek.Byla to hrůza, jediné co opravdu zabralo byl zábal s Tea tri olejem a vlasy žehlit žehličkou na vlasy, tím jsme hnidy zabili a pak jen vyčesávat, vyčesávat, vyčesávat......

katrin21
20. dec 2016

@sonica paranit zabija aj hnidy , v tom je super 🙂 lebo on nie je chemicky.... na tie chemiske si vsi zvyknu.. my sme skusali Parasidose kedysi, ked to dcera doniesla zo skoly a nic. behali si veselo dalej.. potom sme dali Paranit, co mi kamoska odporucila a po 1x boli zdochnute ...

pred 3/4 r doniesla vsi od mladsej sestry, bola prvacka, spala v jej posteli, nevsimli si u otca, ze doniesla zo skoly vsi... parada.. dcera ma dlhe, huste, brckave vlasy ! vies si predstavit ako mi zle prislo , pri predstave , ze to uz nie su tie jemne detske vlasky... ach jo...
ale paranit opat nesklamal.... nastatie mala len jednu dospelu voš a nejake hnidy,ale aj tak.... krasne sa vycesali ( rozumej asi po 3 hodinach 😝) a voš zdochla...

sisasofi
20. dec 2016

Tak mi sme mali minulý rok smolu - takmer pol roka sme s tým bojovali u staršej dcéry - ZŠ - 6-ty ročník. Odvšivila som , vyťahala hnidy a po návrate do školy - prešlo pár dní a doniesla mi domov celú armádu. Takže opäť dokola - stále mi to doniesla zo školy. Jednoducho poniektorý rodičia na to kašlú. Najviac sa mi osvedčil šampón Elimex a potom ručne nechtami vyťahovať prameň po prameni. Teraz pre istotu raz týždenne pozerám vlásky.

smitjan
20. dec 2016

@sonica na psov? To myslis vazne? Uplne podla mna staci si kupit Tea Tree oil a par kvapiek dat do obycajneho samponu, vraj ten by mal odpudzovat a zabijat aj hnidy 🙂

mirkava
21. dec 2016

Ahoj, ja som počula, že čistý ocot vmasírovať zabaliť do uteráka a tie potvory všetky vraj pokapú. Vyskúšaj najprv na sebe, lebo mne sa zdá čistý ocot dosť agresívny. Sama som to ešte našťastie neskúšala, ale počula som, že účinok 100% ný....

mirkakab
21. dec 2016

ahojte, vyskúšala som už toho pomerne veľa (parasine, liberella, ortosan, liquido, ocot aj olej) nakoniec nám pomohol Hedrin spray. Myslím že to je nejaká novinka.

sardinka336
21. dec 2016

@mirkava čistý ocot určite nie. Sak jej to kožu na hlave tak podraždi ze až...to sa všetko riedi v ,,nejakom pomere,, s vodou. Ja som davala olej s alpou ale rozriedenu ze viac vody ako alpy....
@smitjan máš vyskušane ze to stačí?

mirkava
21. dec 2016

@sardinka336 tiež som bola prekvapená, ale vraj to na pokožku neuškodí a vši to všetky zabije. Preto som jej písala nech vyskúša najprv na sebe

tarra6
21. dec 2016

@mirkava @sardinka my sme to vyskúšali vlani. Malá doniesla zo školy, našťastie som to našla, keď mala ešte len maličké vajíčka nad uškami. Našla som tento akože zaručený recept na internete (v sobotu poobede som nemala veľmi kde behať po lekárňach, a aj tak vraj tie prípravky nie veľmi zaberajú). Tak som do mištičky naliala trochu domácej, trochu alpy, trochu octu a trochu oleja. Tým som jej ponatierala celú hlavu aj vlasy až po končeky, zabalila do igelitu a ešte som jej dala na to uterák. Mala to niečo vyše 2 hodín. Chodila nafunená, lebo sa jej pod tým potila hlava. A trošku ju to poštipkávalo nad ušami a nad čelom. Ale to si asi predtým trošku poškriabala. Potom som jej to normálnym šampónom umyla a nad vaňou v predklone som jej vlasy po troške prečesávala všivákom - tým kovovým hrebeňom. Vo vani som našla potom spadnuté 2 zdochnuté mrchy. A potom sedela s uterákom na pleciach a po malých pramienkoch som jej tie vlasy (ešte mokré) prečesávala ešte asi tak hodinu. Tie vajíčka pekne z vláskov išli dole. Všivák som premývala. A túto procedúru som urobila pre istotu aj sebe. Tie mrchy všetky skapali. Viac som procedúru nerobila a už je rok a klop-klop. Dvakrát doniesla v žiackej oznam, že sú v škole vši. Občas jej ráno nastriekam trochu Paranit. Jój ale ma teraz svrbí hlava ...🙂 Takže skúste. Ocot hlave neurobí nič a mŕch sa zbavíte. Tie prípravky z lekárne pomôcť nemusia a stoja veľa peňazí.

smitjan
23. jan 2017

@sardinka336 ano mame to vyskusane 🙂 teda nie konkretne ja ale kamoska na dcere skusala...lebo raz kupila sampon a vonal presne ako olej henten, tak patrala ze co to obsahuje a nakoniec sa dostala k tomu ze ked olej zamiesa so samponom tak ze aj to je ucinne a vsi aj hnid sa zbavili 🙂 aspon tak hovorila

sardinka336
23. jan 2017

Ach ludkovia.....dcera uz zive vsi nema ale včera sme jej vybrali vyschnute hnidy...ale ved som je pozerala hlavu kazdy den, prečesavala, zehlila...tak fakt nechapem či som mohla tolko hnid nevidiet...voš živu nema, uz som zrela na cvokara ...hučím kade chodím. Furt vysavam, stahujem z postelí pravidelne. Kazdy týžden jej robim zabal. Minuly týžden mala paranit sensitive - celu noc, o týžden som kupila Hedrin to je na baze oleja, tiez v tom išla spat s igelitom na hlave...tak ja pevne verim ze toto trapenie je uz u konca lebo pojde na kratko...no vyzalovala som sa vam.

vanes4ka
14. nov 2019
vanes4ka
14. nov 2019

@vanes4ka Prosim vas ludia len nekupujte sampon vsi ven- zla skusenost, je na prirodnej baze, vyrobca udava ze vsi zmiznu za dva tyzdne. Kto ma na to nervy dva tyzdne vytahovat vsi. Urcite radsej chemiu, prat vsetko prezliekat a zehlit, ciapky a aj vlasy zabije to hnidy.

bunny906
26. feb 2020

Baby prvui krát to chytili aj moje deti :( včera som im to našla zrejme to doniesol mladší zo škôlky ale aj staršia mala toho požehnané. Chcem sa spýtať ak sme včera použili prípravok je možné že sa niekde nejaká vša schovala a znova im naliezla do vlasov? Alebo že sa nezničili úplne? Od včera sa neustále škriabu ako psíky a to majú už vlásky po ošetrení. Koľko trvá ešte to skriabanie po?
Komplet všetko som prala,dnes idem ďalšie dávky, obliečky,deky, prikrývky niektoré plysaky... Som z toho na nervy :(

vanes4ka
26. feb 2020

@bunny906 aj dva tyzdne u nas prvykrat. Vsi su na dlho. Ale minule som to mali 4 dni, iba zato ze bola s dievcatkom od kt to ma 10 minut, opat to mali vsetky tri a o 4 dni bolo po tom. Treba aj matrac striekať repelentom

bunny906
26. feb 2020

@vanes4ka No snáď sa nám podarí zbaviť sa toho :(

marcellka32
17. nov 2020

Hlásime sa do klubu..dcéra (12) má vsi, neviem kde to chytila keď nebola nikde len na prechádzku, dala som paranit sprej na suché na 2 hodiny, umyla šampónom, svine vsi boli živé ešte v uteráku, dnes znova, živé už nič, ale kopa hnid, mám aj ten hustý hrebienok kopec hnid som dnes vycesala, zajtra idem kúpiť ďalšie balenie, keďže má husté vlasy po pás dlhé, ide má poraziť, ešte jej idem žehliť vlasy, mám otázku: ten paranit sprej zabije aj hnidy? Už dúfam neoziju lebo mám paniku z toho

heidi4
17. nov 2020

@klaudy444 tá voš, nie vša.
A ano, sampony, vycesavat a prat stale...

meluzinaaa
3. jan 2022

@heidi4 Ak nič z lekárne nezaberá, ani ocot,farba, alpa, tak skúste zavolať na tč alebo napíšte sms 0944104288

heidi4
3. jan 2022

@meluzinaaa ???? Problem sa netykal mna, zbytocne ste ma oznacili.