icon

Ako sa zisťuje autizmus u 3-ročných detí?

16. apr 2024

Ako sa zisťuje u detí 2,5-r3 ročných

thereisabear
16. apr 2024

Psychológ spraví testy, pozoruje dieťa, porozpráva sa s rodičmi a pedopsychiater potvrdí diagnózu.

cookie29
16. apr 2024

To sa neda zistit, ako rozbor krvi. Su rozne testy, ale ide tam skor o pozorovanie, odpoved na otazky atd... nehovoriac o tom, ze autizmus je spektrum, to znamena ze spektrum jedneho nezodpoveda spektru ineho...
Mozes si skusit pozriet napriklad M-chat, ale na vsetko treba odbornika. V kazdom veku su znaky, ktore mozu poukazovat na poruchu spektra, ale treba vediet ze u 95% deti sa nepotvrdi.

zmurk
16. apr 2024

V Bratislave máme diagnostické centrum v Karlovej Vsi. Ja mam dvojičky, ktoré boli v tomto centre od cca 3- 6 rokov. Sledoval ich denne psychiater i detský psychológ. A približne po 10 tích mesiacoch stanovili diagnózu detský autizmus. Samozrejme jeden bol od 1,5 roka jasný, nerozprával, nemal očný kontakt, a nemal záujem o sociálny kontakt. Zhruba od 1,5 roka mi jeho pediatrička hovorila,že je autista. A okrem toho po prečítaní pár publikácií som si bola istá, to matka cíti. Veľa síl vám prajem

macinko321
16. apr 2024

Dôležité je, aby psychológ používal pri testovaní metódy ADOS a ADIR, nie každý psychológ má skúsenosti s autistickými deťmi a vie správne určiť diagnózu.

mairim131
17. apr 2024

Spravte si domáci ASD etect test. Ide len o orientačný test, ak vám vyjde pozitívne objednajte sa ku klinickemu psychológovi a on vám stanoví diagnózu. Veľa šťastia ❤️

mairim131
17. apr 2024

@mairim131 test je voľne dostupný ako aplikácia