icon

Ako šetrne riešiť fúziky u 11-ročnej?

29. jan 2024

Ako jej pomôcť nejak šetrne , viete aké si dnes deti aby sa jej nesmiali

Strana
z3
egonsk
29. jan 2024

lezie do puberty, deti sa dokazu smiat aj so spinavych nechtov.
Hlavne by som ich neodporucal holit, lebo do konca puberty sa moze dostat do stavu, ze bude v dospelosti holit tvrdsie strnisko ako jej frajer.
Mozno sa opytat doktorky, nech spravi hormonalny profil, ci nema extremny vykyv, ktory by mohli skorigovat...

ibatanecnica
29. jan 2024

ak má HP v poriadku, tak odporúčam kozmetičku,
Žiadne holenie, žiadne domáce odstraňovanie, neverila by si koľko mladých báb chodí kozmetičkách kvôli takýmto problémom.

janinah
29. jan 2024

Budovať sebavedomie a zatial nechať tak.

laurita285
29. jan 2024

@egonsk tieto bludy... snáď za najbližších 100 rokov už tieto mýty a hoaxy prestanú byť IN

egonsk
29. jan 2024

@laurita285 co je na tom blud, ze holenim chlpu sa ten chlp spevnuje?

ibatanecnica
29. jan 2024

@laurita285 vážne bludy? Tak prečo majú muži strniská také aké majú?

tanyan
29. jan 2024

My sme minulý rok boli pred letom s dcérou (vtedy 8r) u kozmetičky a dala si "odstrániť" ochlpenie z podpazušia cukrovou pastou. Teraz síce holíme tú oblasť, ale na jar a v lete chce radšej s tou pastou, aby to bolo krajšie a dlhšie vydržalo.
Keď sa dostane do fázy, že bude treba ošetriť oblasť nad hornou perou, tak pôjdeme pravdepodobne tiež touto cestou. Šikovná kozmetička to vie spraviť rýchlo a takmer bezbolestne. Určite v období vývoja nechcem nejaké krémy...

deti95060810
29. jan 2024

@laurita285 by ma zaujimalo čo je na tom blud a hoax....

lubina
29. jan 2024

mam dve pubertiacky a kupujem im veet kozmeticke naplaste, priamo na odstranovanie chlpkov na tvari. Su spokojne a same mi povedia, kedy by sme mali chlpky odstranovat.

luliu
29. jan 2024

Dcéra má tiež. Tu som čítala pozitívne skúsenosti s Avon depilacnym krémom na tvar a naozaj som spokojná. A dcéra je ešte spokojnejšia.
@janinah to sú také bludy - budovať sebavedomie - čo je sebavedomé na tom, keď dievča chodí hrdo s fúzami? Prečo nepomoct, ak sa to dá a radšej trápiť dieťa?

missviolet
29. jan 2024

@ibatanecnica @egonsk @deti95060810

ano, bludy su to. strnisko je ostre, citelne prvych par dni kvoli zrezanemu, ostremu hrotu chlpu. ked si necham vyrast chlpy na nohach, prve dni otras, ostre, neprijemne. o dva tyzdne su tie chlpy take jemne ako ked som mala 12rokov pred prvým holenim. to iste s tvarou - uz roky. ked sa mi chce, holim. ked sa mi nechce, dorastie mi rovnaký ,,peach fuzz,, co som mala ako decko. ziletka nema ako ovplyvnit pocet vlasovych cibuliek/chlpov. to sa proste neda, kedze tie su v kozi, ziletka na povrchu.

janinah
29. jan 2024

@luliu oveľa väčšie trápenie je zbavovať ju toho od detstva v podstate do smrti,vypestovat tuhy porast....lebo nejaká norma to prikazuje,ozaj? Europanky bezne majú fuziky,je to geneticky dane.Su aj celebrity,ktoré si neholia oveľa väčšie porasty ako pár chĺpkov nad perou a neverím,že sú panny nepolibene.Taky človek nie je horší len preto,že nevyzerá ako z módneho časopisu.

ibatanecnica
29. jan 2024

kto píše o počte? Tie chlpky sú tvrdšie a pichlavejšie ako si napísala. Jemnejšie sú až dlhšie a tie na tvári asi nebude chcieť mať. Takže aby jej ich nebolo vidno, tak si ich bude častejšie holiť a budú stále ostré. Už vidím ako bude žena šťastná že 12 dňové strnisko na tvári nie je ostré. Tu ide o to, že tie chlpky tam nechce mať vôbec viditeľné a pri holení ak budú aj pribúdať - muži majú tiež zo začiatku malé strnisko a postupne vyrastajú dalšie, nie všetky chlpy rastú od začiatku, a bude ich mať viac, tak aj po holení jej ich bude vidno. Narozdiel od depilácie voskom - niektoré chlpky nevyrastajú vôbec alebo idú postupne a tým pádom to strnisko nevyzerá husté

ibatanecnica
29. jan 2024

@janinah ide aj o to, čo sa človeku páči a čo nie. Ja chodím raz za dva mesiace kozmetičke na vosk a nevidím to ako trápenie. mne tie chlpky nad perou vadia a nepáči sa. Ani keby boli v mode, nenechala by som si ich.

luliu
29. jan 2024

@janinah toto je tak viditeľná vec a u dievčat zriedkavá, že také dievča je stredobodom pozornosti. Budovať sebavedomie v tom veku? Že nevadí, že máš fúzy, máš dobré ❤️ a to je dôležité? Nechať dieťa šikanovať, lebo veľa Europaniek má fúzy? A tá šikana je v tomto smere bohužiaľ istá.
Nepochopím matky, ktoré tomuto vystavujú svoje deti. Nemôžu si holiť podpazušie, nohy a pod. A potom v lete chudence dlhe rukávy, lebo matka .....

anita6666
29. jan 2024

Holiť normálne hentou čepeľou,čo je hore na foto

lalilla
29. jan 2024

Kozmeticke alebo tie pasky kupit
Ja si to trham pinzetou aj medzi celom, aj ruky si holim a teda muzske steniako okolo mna ani neslo 😀 netreba robit paniku, a sebavedomie sa da budovat aj inak ako nechat fuzate dievcata. Ano je to sice prirodzene, ale nie pekne a najma deti v skolach si zle

autor
29. jan 2024

Ďakujem za odpoveď určite navštívime kozmeticku a dáme to do poriadku sama je a toho nešťastná a ja chcem pre ňu to aby bola v prvom rade spokojná sama so sebou ešte raz ďakujem

basulaak
29. jan 2024

Normalne oholit. PRE BOHA ZIVEHO, keby holenie sposobovalo, ze chlpky zosilneju a narastu hustejsie tak by si kazda zena aspon 3x za zivot vyholila hlavu v ocakavani aka hriva potom narastie. Blbost ze? Presne tak je to aj s chlpkami. Holim si ich tiez, su drobunke ale som bruneta a vadia mi, ako aj chlpky na rukach. A stale su tenke a nevyrazne ked nahodou dorastu. Ten prvy prispevok je totalny hoax.

riesska123
29. jan 2024

@basulaak blbosť. Porovnávať vlasový korienok s chlpkovym. Každý ma chĺpky iné, ty keď máš dane že sú svehke a tenké nevýrazne nemôžeš čakať že ich budeš mať po oholeni výraznejšie tak ako my tmavé čiernovlase 🙂 ideálne vydepilovat

laurita285
29. jan 2024

@riesska123 folikula je to rovnaká a holením sa nestávajú zázraky že chlpy zhrubnú alebo zmenia farbu, ak niečo také tie tvoje dokážu daj si to vyšetriť a následne patentovať, budeš bohatá lebo je kvantum chlapov čo ti bude nohy aj análny otvor od radosti oblizovať 😀

lavender94
29. jan 2024

Od 10 rokov som chodila na obočie a hornú Peru ku kosmetičke, neubudlo zo mňa, aspoň sa mi nikto nesmial.Ak s tým bude dievča súhlasiť prečo nie? Neboli to veľmi, drahé to nie je, keď bude mať 15 môžete pouvažovať nad permanentným odstránením

karolinkasky
29. jan 2024

Syn akt.13, odstraňujeme mu chĺpky nad perou cca pol roka už depilacnym krémom. Syn je vysoký, pôsobí staršie ako jeho spolužiaci, sam si to prial. Keby mala rovnaký problém dcérka takisto riešime.

simca06022011
29. jan 2024

riesila by som to u lekarky... v rpvom rade. Ochlpenie nad hornou perou je jednym zo znakou hormonalnej nerovnovahy, napr. aj PCO a pod (co ja mam od mlada, len lekari sa tomu absolutne nevenovali, diagnoza padla po rokoch mordovania sa )
NEHOLILA BY som to, tie rozne ziletky, a britvicky sposobuju vyrazky, a su na ... . Vosk u kozmeticky a ma aj na tyzdne pokoj. Nacvicite a potom aj doma (pouzivam cukrovu pastu ci co to je, bavlnene latocky, dvakrat suchnem a vybavene) + dezinfekcia. Na to podrazdenie koze by som pozerala. Ak bude tolerovat iny typ depilacie, ok (napr. na vosk 2-3x som si musela zvyknut, teraz uz ani neviem z enieco som robila...)

luliu
29. jan 2024

@karolinkasky tak zase pre chlapca depilacny krém? Absolutne zbytočná chémia - prečo sa neholi?

egonsk
29. jan 2024

@karolinkasky tvoj syn spada pod LGBTI, ze? Lebo ak nie, tak vypelichane fuzy v dospelosti, ak by sa pre ne rozhodol, ho urcite moct nepotesia - teda ak by ste ich neskor aj trhali. Vlasove folikuli trvalym trhanim aj chemiou rednu... Preto aj obocie ked si baby sklbu, tak o par rokov si ho musia nechat vytetovat, ak ho znovu chcu, aby tam nemali 3 chlpy..

bluka2
29. jan 2024

@egonsk a tým obočím súhlasím, bohužiaľ osobná skúsenosť

lavender94
29. jan 2024

@egonsk ja si obočie trhám už skoro 20 rokov, stále rastie ako rádioaktívne, takže nie u každého platí, že trhanim sa folikuly oslabia. Ale tetovane mám tiež😂😂 z úplne iného dôvodu

ibatanecnica
30. jan 2024

@lavender94 ja si obočie trhám 30 rokov a nejako stále rastie. Ale našťastie nerastie všetko naraz. Keby som si ho holila, tak rastú všetky chlpy naraz a to by už bolo vidieť. Mne ho niekedy kozmetička voskom vydepiluje. Vtedy mám pokoj na veľmi dlho.

lavender94
30. jan 2024

@ibatanecnica ja si ho tiež depilujem, ale do týždňa to tam je znovu. Ak chcem vyzerať ako človek, musim si obočie vytrhať v ten deň, lebo za tri štyri dni mám zas niekoľko chĺpkov na miestach kde kazia celkový dojem. Sú ženy, ktoré podľahly trendu 90.tých rokov a obočie im už nenarástlo, ale nie je to pravidlo, ze po vytrhani chĺpky slabnú. Ja som si aj brazílsku robila, po dvoch rokoch by človek čakal, ze tie chĺpky budú aspoň jemnejšie, ale prd. Aspoň že mam vlasy dobre :D

Strana
z3