icon

Ako si vybrať správne produkty pre dieťa s atopickým ekzémom?

10. apr 2026

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohľadom drogérie pre 4 ročné dieťa s podozrením na atopický ekzém. Aké produkty sa vám najviac osvedčili? Zaujíma ma hlavne sprchový gél, šampón, krém na telo i tvár a pracie prostriedky. Tiež či vám nejaké potraviny ekzém zhoršujú, a ak áno, tak ktoré?

sara07
10. apr 2026

na umyvanie kvalitne mydlo prirodne , žiadny sprchovy gel alebo telove mlieko - mydlo z farmy , ponio , musk - šampony maju tiež
pracie prostriedky TIERRA VERDE , dostat v DM
z krémov modra indulona, lekarska vazelina -dostat v lekarni, bambucke maslo, saloos oleje
teraz som objavila mujluj.cz , aj ked nič prevratne lebo v čase nudze aj bravčoma mast bola dobra, toto je našlahane vonave , super premastuje,

viestta
10. apr 2026
cristy
10. apr 2026

@anonym_autor Bioderma atoderm

anonym_fa34e4
10. apr 2026

@anonym_autor infadolan alebo indulona.

muchotrafka298
10. apr 2026

U kazdeho atopika funguje nieco ine. U mna napriklad Bioderma Atoderm som mala este horsi ekzem ako ked som to nepouzivala. Hlavne co najmenej parfemacie. Telove mlieko sa snazim striedat, dobra je napriklad na premastenie zarabana mast s kyselinou mliecnou z lekarne (kupujem si to na jednom eshope, lebo je to dost drahe a tam to vyjde najlepsie).
Potraviny mi to zhorsuju len niektore a to je paprika a citrusove plody, takze sa tomu snazim vyhybat.
Pokial mam niekde take akutne ze potrebujem to vysusit, tak pouzivam detsky krem na zapareniny, akykolvek, co mam doma alebo kde si to kupim, je jedno ci znackovy alebo privatka z DM.
Je treba davat pozor aj na roznu prirodnu kozmetiku, lebo atopicky ekzem mozu zhorsovat aj rozne byliny.

euka210
10. apr 2026

@anonym_autor bioderma, eucerin, na premastovanie Excipial alebo Lactovit.
4r dieta nepotrebuje tolko kozmetiky na umyvanie, staci 1 sampon alebo len voda. Nekupat, sprchovat.

anonym_7818ce
Autor odpoveď zmazal
sara07
10. apr 2026
@muchotrafka298

U kazdeho atopika funguje nieco ine. U mna napriklad Bioderma Atoderm som mala este horsi ekzem ako ked som to nepouzivala. Hlavne co najmenej parfemacie. Telove mlieko sa snazim striedat, dobra je napriklad na premastenie zarabana mast s kyselinou mliecnou z lekarne (kupujem si to na jednom eshope, lebo je to dost drahe a tam to vyjde najlepsie).
Potraviny mi to zhorsuju len niektore a to je paprika a citrusove plody, takze sa tomu snazim vyhybat.
Pokial mam niekde take akutne ze potrebujem to vysusit, tak pouzivam detsky krem na zapareniny, akykolvek, co mam doma alebo kde si to kupim, je jedno ci znackovy alebo privatka z DM.
Je treba davat pozor aj na roznu prirodnu kozmetiku, lebo atopicky ekzem mozu zhorsovat aj rozne byliny.

@muchotrafka298 vidiš a mne bioderma urobila pluzgiere
na zaperniny sudokrem tiež použivam, zinok základ stači

anonym_94d6d3
10. apr 2026

Modrá indulona