icon

Ako správne dávkovať Nurofen sirup pri horúčke u detí?

Včera o 12:15

ahojte prosim poradite

dieta 8rokov, 30kg, mame doma jahoda nurofen sirup, to mam stale davkovat 5ml ?

Prehltat tablety nevie, co vy odporucate s cim mate skusenost pri zrazani teploty?

Panadol/paracetamol nam nikdy nestiahol, len nurofen

dakujem

anonym_35985c
Včera o 12:25

8 rocne ma davno prehltnut tabletku, moj 3 rocny prehltne tabletky. Na 30kg je 5ml zalostne malo.

chrobak7
Včera o 12:28

@anonym_autor Však pozri príbalový leták, či inštrukcie na obale a podľa toho dávkuj liek. Neviem z hlavy, koľko má dostať 30 kilové dieťa, ale v návode to nájdeš. Že nehltá tabletky chápem, nie každé dieťa vie prehltnúť väčšiu tabletku, ani naša dcéra to nevie, a má podstatne viac rokov.

Ak by už dávkovanie nestačilo, lebo má veľa kíl, tak sú sirupy aj pre väčšie deti.

anonym_7b256c
Včera o 12:47

@anonym_autor nurofen 20mg je pre babatka a nie pre 8 ročné deti 🫣🫣🫣 keď už davkovanie pri 20mg nurofene je kg/2 = 30/2= 15ml sirupu jedna dávka

Nurofen 4% sa deli kg /4 =30/4= 7,5ml jedna dávka..
Ale urcite pre dieťa 8 ročne treba tabletky, však kedy sa to naučí ak nie dnes ? Ja mám 8ročného syna, mal atb, ktoré sa ani poliť nesmely a naučil sa prehltnuť

anonym_e43f6f
Včera o 12:52

@anonym_autor Čipky boli tiež účinné a vďaka nim nemal syn zaťažovany žalúdok/on zo sirupov často zvracal/

anonym_60b8ef
Včera o 12:54

8rocnemu isto nie 5ml sirupu, to je pre male asi 10kg babo. My sme u 8rocnej presli na tabletky v cca 5rokoch, proste z tej mega davky sirupu zacala vracat, bolo to na nu vela. Nurofen 200mg je mini tabletka. Mladsia 5rocna to tiez uz zvlada a to dlho odmeitala tabletky. co i len skusit prehltnut.
Okrem toho existuje aj zuvacia 100mg a rozpustacia verzia.
https://www.benulekaren.sk/nurofen-junior-s-pom...
https://www.benulekaren.sk/nurofen-pre-deti-act...
Nie je dovod dieta trapit mega davkami presladeneho sirupu.

anonym_e812cb
Včera o 13:33

@anonym_autor Odporúčam naučiť prehĺtať tabletky, sirup nie je pre 8 ročné dieťa. Ak máš 40 mg mala by si z neho dať 7,5 ml.
Prípadne kúp žuvací Nurofen,

K tomu chladiť prirodzene, veľa tekutín, nezakrývať, ľahké oblečenie atď

autor
Včera o 14:02

dakujem idem hned kupit ten silnejsi. My sme dva roky ziadnu horucku nemali, a vtedy mala malo kg, az teraz dost pribrala a naposledy ozaj asi pred 2 rokmi horucka, preto som dako pozabudla, ze uz je to o inom. takze 4% ideme kupit.
a teda pri 30kg mame dat 7,5ml pozeram ze tam je uz lyzicka ze?

anonym_e812cb
Včera o 14:10
@anonym_autor

dakujem idem hned kupit ten silnejsi. My sme dva roky ziadnu horucku nemali, a vtedy mala malo kg, az teraz dost pribrala a naposledy ozaj asi pred 2 rokmi horucka, preto som dako pozabudla, ze uz je to o inom. takze 4% ideme kupit.
a teda pri 30kg mame dat 7,5ml pozeram ze tam je uz lyzicka ze?

@anonym_autor Ideš do lekárne, nekupuj sirup. Pýtaj žuvací

autor
Včera o 14:14
@anonym_e812cb

@anonym_autor Ideš do lekárne, nekupuj sirup. Pýtaj žuvací

@anonym_e812cb ale tie zuvacky sa financne ozaj neoplatia ci ako. nevyjde sirup lacnejsie?

anonym_e812cb
Včera o 14:16
@anonym_autor

@anonym_e812cb ale tie zuvacky sa financne ozaj neoplatia ci ako. nevyjde sirup lacnejsie?

@anonym_autor Určite nie, žuvacie ti aj dlhšie vydržia doma v zásobe ako otvorený sirup. Ide aj o dieťa, tlačiť doňho sirup v tomto veku je nezmysel

autor
Včera o 14:18
@anonym_e812cb

@anonym_autor Určite nie, žuvacie ti aj dlhšie vydržia doma v zásobe ako otvorený sirup. Ide aj o dieťa, tlačiť doňho sirup v tomto veku je nezmysel

@anonym_e812cb nema problem so sirupom vobec.

anonym_e812cb
Včera o 14:21
@anonym_autor

@anonym_e812cb nema problem so sirupom vobec.

@anonym_autor Ona nie, len to už nie je dobré pre organizmus.
Zbežne som pozrela cenu, sirup stojí cez 10 e, žuvacie tbl. necelých 8

autor
Včera o 15:07

ked som dala 5ml z 20mg sirupu a horucka neklesa, mozem dat skor ako o 6 hodin dalsiu davku? neviete?

anonym_e812cb
Včera o 15:12
@anonym_autor

ked som dala 5ml z 20mg sirupu a horucka neklesa, mozem dat skor ako o 6 hodin dalsiu davku? neviete?

@anonym_autor Jasné, že neklesá z 20 mg je jednorázová dávka na 30 kg 15 ml. Môžeš dať aj skôr, pozor na najväčšiu dennú dávku.
Daj si povedať, nešpekuluj so sirupmi.

autor
Včera o 15:40
@anonym_e812cb

@anonym_autor Odporúčam naučiť prehĺtať tabletky, sirup nie je pre 8 ročné dieťa. Ak máš 40 mg mala by si z neho dať 7,5 ml.

@anonym_e812cb a ten sirup ma lyzicku
jedna strana ma 5ml a druha ma 2,5ml ale tam je riska len do 1,25 to znamena ze mam dat dva krat po rysku alebo jednu plnu lyzicku ( z tej casti kde je 2,5ml?) dakujem

autor
Včera o 15:41
@anonym_e812cb

@anonym_e812cb vyskusame ten sirup, nam zvykol vzdy zabrat uvidim prehltla

autor
Včera o 15:42
@chrobak7

@anonym_autor Však pozri príbalový leták, či inštrukcie na obale a podľa toho dávkuj liek. Neviem z hlavy, koľko má dostať 30 kilové dieťa, ale v návode to nájdeš. Že nehltá tabletky chápem, nie každé dieťa vie prehltnúť väčšiu tabletku, ani naša dcéra to nevie, a má podstatne viac rokov.

Ak by už dávkovanie nestačilo, lebo má veľa kíl, tak sú sirupy aj pre väčšie deti.

@chrobak7 ano kupili sme sirup 40mg nie 20mg, a kedze ma 30kg aj ked len 9 rokov, tak sme dali 7,5ml

evickuska
Dnes o 07:05

@anonym_autor 10 mg na kilo vahy