icon

Ako správne dávkovať sirup a čapíky pre bábätká?

1. júl 2026

Ahojte dcerka ma 18 mesiaxov a 10 kg vyzera, ze neudrzi tak skusim cipok len 60 mg na tuto vahu je malo a ma len 18. mesiacov cize 125 mg nemozem dat 😔 viem, ze na obale su zle davkovania.

zuza.m
•
1. júl 2026

Cipky su od 9kg myslim do 14kg
Moja ma 15 a musela by som dat dva.tak sme kuoili silnejsi.
O zlom davkovani viem len nurofen sirup

anonym_186bb6
•
1. júl 2026

@anonym_autor
Nepíšeš aký liek.
Dávkuj podľa hmotnosti, nie veku. Dávaj pozor, aby si neprekročila dennú dávku.

autor
•
1. júl 2026
@zuza.m

Cipky su od 9kg myslim do 14kg
Moja ma 15 a musela by som dat dva.tak sme kuoili silnejsi.
O zlom davkovani viem len nurofen sirup

@zuza.m ja som pocula, ze podla mg maju zle davkovanie vsetky 😔 dala som o 13 a ani nie 2 h presli a zas ma 🫩

autor
•
1. júl 2026
@anonym_186bb6

@anonym_autor
Nepíšeš aký liek.
Dávkuj podľa hmotnosti, nie veku. Dávaj pozor, aby si neprekročila dennú dávku.

@anonym_186bb6 lenze tie mg su zle na kg... cize bud je to nieco co nezrazam ani obkladmi ani liekmi alebo neviem 😔

anonym_186bb6
•
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_186bb6 lenze tie mg su zle na kg... cize bud je to nieco co nezrazam ani obkladmi ani liekmi alebo neviem 😔

@anonym_autor Píšeme o Nurofene 125 mg? Z toho sa dáva 10 kg dieťaťu 1 čípok raz za 6 hodín. Keď dáš malú dávku nezaberie.
Keď neveríš príbalovému letáku, poraď sa na bezplatnej zdravorníckej linke 116117

zuza.m
•
2. júl 2026

Niekedy sa stane ze vystupi ta teplota aj za dve hodiny .kolko krat som sa nevedela dockat 4 hodin aby som mohla podat liek inej zlozky.alebo po 2 hodinach som robila kupel lebo klesla malo.

autor
•
4. júl 2026
@anonym_186bb6

@anonym_autor Píšeme o Nurofene 125 mg? Z toho sa dáva 10 kg dieťaťu 1 čípok raz za 6 hodín. Keď dáš malú dávku nezaberie.
Keď neveríš príbalovému letáku, poraď sa na bezplatnej zdravorníckej linke 116117

@anonym_186bb6 napisala som cipok aj sirup ale uz mi poradila farmakologicka 🙃

anonym_186bb6
•
4. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_186bb6 napisala som cipok aj sirup ale uz mi poradila farmakologicka 🙃

@anonym_autor stále len hádam či sme písali o Nurofene. Sirup a čípok má veľa iných liekov. Na budúce napíš, prosím ťa, svoju otázku presne, ak čakáš presnú správnu odpoveď