icon

Ako správne dávkovať sirup a čapíky pre bábätká?

1. júl 2026

Ahojte dcerka ma 18 mesiaxov a 10 kg vyzera, ze neudrzi tak skusim cipok len 60 mg na tuto vahu je malo a ma len 18. mesiacov cize 125 mg nemozem dat 😔 viem, ze na obale su zle davkovania.

zuza.m
1. júl 2026

Cipky su od 9kg myslim do 14kg
Moja ma 15 a musela by som dat dva.tak sme kuoili silnejsi.
O zlom davkovani viem len nurofen sirup

anonym_186bb6
1. júl 2026

@anonym_autor
Nepíšeš aký liek.
Dávkuj podľa hmotnosti, nie veku. Dávaj pozor, aby si neprekročila dennú dávku.

autor
1. júl 2026
@zuza.m

Cipky su od 9kg myslim do 14kg
Moja ma 15 a musela by som dat dva.tak sme kuoili silnejsi.
O zlom davkovani viem len nurofen sirup

@zuza.m ja som pocula, ze podla mg maju zle davkovanie vsetky 😔 dala som o 13 a ani nie 2 h presli a zas ma 🫩

autor
1. júl 2026
@anonym_186bb6

@anonym_autor
Nepíšeš aký liek.
Dávkuj podľa hmotnosti, nie veku. Dávaj pozor, aby si neprekročila dennú dávku.

@anonym_186bb6 lenze tie mg su zle na kg... cize bud je to nieco co nezrazam ani obkladmi ani liekmi alebo neviem 😔

anonym_186bb6
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_186bb6 lenze tie mg su zle na kg... cize bud je to nieco co nezrazam ani obkladmi ani liekmi alebo neviem 😔

@anonym_autor Píšeme o Nurofene 125 mg? Z toho sa dáva 10 kg dieťaťu 1 čípok raz za 6 hodín. Keď dáš malú dávku nezaberie.
Keď neveríš príbalovému letáku, poraď sa na bezplatnej zdravorníckej linke 116117

zuza.m
2. júl 2026

Niekedy sa stane ze vystupi ta teplota aj za dve hodiny .kolko krat som sa nevedela dockat 4 hodin aby som mohla podat liek inej zlozky.alebo po 2 hodinach som robila kupel lebo klesla malo.

autor
Dnes o 07:04
@anonym_186bb6

@anonym_autor Píšeme o Nurofene 125 mg? Z toho sa dáva 10 kg dieťaťu 1 čípok raz za 6 hodín. Keď dáš malú dávku nezaberie.
Keď neveríš príbalovému letáku, poraď sa na bezplatnej zdravorníckej linke 116117

@anonym_186bb6 napisala som cipok aj sirup ale uz mi poradila farmakologicka 🙃