icon

Ako správne merať teplotu bezdotykovým teplomerom?

30. nov 2025

Ženy poradte, už mám chuť vyhodiť teplomer von oknom. Máme bezdotykový, meriam mu na čele v strede, ma 37,1. Na spánkoch ma 37,4. Odmeriam pod pazuchou ( ma dlhy rukáv a je zakrytý ) tam ma až 39,7). Odmeriam krk kde neleží a ma ho odokryty tam ma 37,2. Otočí hlavu na druhu stranu odmeriam, ma 39,4. Na líci kde spal vyše 40.

A teraz si vyber ktoré ti pasuje. Celo a nos ma studený. Krk pohode. Hrudník pohode, ruky vlažne/ teplé. Lica obe horuce.

Kde je správna teplota ? Stred čela kde je 37… spánok kde je 37,4 ( keď odmeriam napríklad najprv líce a potom spánok tak aj 38,3)
Alebo podpazuší , lica skoro 40 ?

zuzkaa1991
30. nov 2025

@anonym_autor preto nemeram bezdotykovyn max kontrolujem teplotu...veľakrát nam ukazuje cez 38na skutočne ma len zvysenu...ale.vzdy premerqm.pod pazuchou s obyčajným

madeincssr
30. nov 2025

@anonym_autor klasickym pod pazuchou dostatocne dlho. Ziaden digitalny sa (na) mne neosvedcil. Aj ten digitalny klasickeho tvaru pod pazuchou zapipa velmi predcasne. Ked ho drzim pod pazuchou dlho, tak sa blizi klasickemu (ak sa skor nevypne).

autor
30. nov 2025

No obyčajný bohužiaľ nemám k dispozícii momentálne 🙄

janetinka27
1. dec 2025

@anonym_autor ahoj, teraz sme presli teplotami a bezdotykovy meral 38,5-39,5 na jednom mieste. Neda sa nan spolahnut

anonym_81c562
1. dec 2025

Kazdy bezdotykovy predsa meria inak. Niektore sa tahaju po cele,ine sa prikladaju na urcene miesto a niektore meraju miestnu teplotu miesta. Vzdy sa meria tam,kde kaze navod.
Ja sa zvyknem orientovat podla cela v strede medzi ocami (mam braun) a zmeriam aj teplotu v oblasti krcnej tepny. Dieta nesmie byt spotene (podpazusie casto je),potom meria bludy, vzdy ciste a suche.