icon

Ako správne odobrať moč u 5-mesačného dieťaťa?

28. aug 2024

Máme isť na kontrolu o týždeň, dnes som si na papieriku všimla že máme doniesť aj malej moč. Máme tam byť rano na 8 😀 ako jej mam zobrat moč ? A do čoho? To je nie je ako dospelý

Veď vydrži hore max hodinu aj pol a to sa vždy snažim nech vstane, napapa a ideme k doktorke nech vydrží

Prosím normálne odpovede 🙂 ďakujem

evka1247
28. aug 2024

Ráno jej nalep sáčok

marina8586
28. aug 2024

Nám sa cestou v taške ten sáčok vylial 🙈 tak ti poradím prelej si ho do skúmavky potom z toho sáčku 🙂

autor
28. aug 2024

A to jej mám dať keď vstane a navrh plienku? Alebo len sáčok a hrať sa ? 🙂

autor
28. aug 2024

@marina8586 dakujem za radu

marina8586
28. aug 2024

Môžeš skúsiť najprv to hrajkanie a ak nič nepôjde a už ti nevydrží ležať tak daj normálne plienocku.

anavixy
28. aug 2024

Mozes tak aj tak, ale kedze mas dievcatko, odporucam si to dopredu nacvicit, ten sacok totiz treba velmi dobre nalepit, nie len nalepit, ale doslova vlepit. Inak vsetko pojde do plienky😬 A ano, samozrejme, ze moc treba zo sacku preliat do skumavky 😂🙉🙉 toto by mi veru nenapadlo, ze na to treba rodicov upozornit, takze dobre vediet 🤭
Pokial by slo o odber na kultivaciu, ten musi byt sterilny a musi sa moc odobrat rovno do sterilnej skumavky. Ty mas priniest nesterilny moc, preto ho mozes odobrat bud do sacku a preliat alebo kludne aj rovno do nadobky (ktora moze a nemusi byt sterilna), genital je potrebne pred odberom dobre umyt, tak ako aj u dospelych.

katica312
28. aug 2024

Z vlastnej skusenosti: nachystaj si sterilnu nadobku na moč nadobku s teplou vodou a vatovim tamponikom a hneď rano po zobudeni ju rozbal umy aby nemala zvyšky kremu a chviľu počkaj s nachystanou nadobkou. Dcera mala v 4 mesiacoch zapal obliciek cize odberou mocu mam uz za sebou dost. Za mňa sa tie saciky odberove vobec neosvedcili mozno u clapcov ale u dievcat nie.
Skus si to vyskusat este pred kontrolou a uvidis.

taktotedanie
28. aug 2024

Ja som nechala na holo, hrali sme sa a potom som odchytila
Predtym urob dostatocnu hygienu, so sackom do buducna sa to niekedy podarilo niekedy nie
Ja som zo sacku prelievala vzdy do sterilnej skumavky- kupis v lekarni

bolarazjedna
28. aug 2024

Nalep sáčok ráno pre kojenim. A daj na to plienku. Keď budeš kojit, určite následne bude aj cikať. Pred odchodom skontroluješ, ak je v sáčku niečo, tak prelejes do skúmavky. Nemusí byť skumavka plná, ani do polky. Stačí aj menej. A nič sa nestane, ak sa náhodou nepodarí, aspoň nám vraveli iba, že tak nabudúce doneste.

domka222
28. aug 2024

@marina8586 to vážne? To by ma nikdy nenapadlo,aby som to nedala do skúmavky a niesla v sáčku 🤦‍♀️

marina8586
28. aug 2024

@domka222 Vážne,aj takí ľudia existujú.Strasne..😜

maryetta
28. aug 2024

Mne sa to podarilo az na 3x. 🙈 to bolo teda…